Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Jamiroquai - Do it like we used to do
29
hallgató

Vak barátai támogatják a koronavírussal küzdő kutyakiképzőt

- 2021. március 19. 8:13 - 332 megtekintés

Brigitta és Gábor vakvezető kutyáik kiképzőjében találtak életre szóló barátra.

Darinka jelenleg küzd a koronavírussal, otthonában gyógyul, és várja, hogy találkozhasson velük és folytathassa a vakvezető kutyák kiképzését. Két barátja videóüzenetet küldött neki, hogy tartson ki! Gyakori, hogy a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzői szoros baráti kapcsolatba kerülnek a kliensekkel, és sokat tesznek egymásért a koronavírus-járvány alatt is.

Brigitta és Gábor gyerekkoruk óta barátok, a Vakok Általános Iskolájába jártak, aztán Brigitta úgy döntött, hogy vakvezető kutyával fog közlekedni, így ismerkedett meg Darinkával, akinek gyermekkori vágya valósult meg, amikor vakvezetőkutya-kiképző lett. Brigittának már több vakvezető kutya segített, akiket Darinka képzett, Gábor pedig majd’ négy évtizeden át fehér bottal közlekedett, mégpedig nagyon ügyesen, és nemrég döntött úgy, hogy ő is kutyás lesz.

„Az első kutyámat Darinka képezte, és nagyon egymásra találtunk, egy hullámhosszon mozogtunk minden tekintetben” – mondja nevetve Berta Brigitta budapesti gyógy- és sportmasszőr, akinek jelenlegi kutyája, Morze nemrég került ki Farkas Darinka kezei alól. Brigitta sok segítséget kapott a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzőjétől, amikor a kutyáival problémái voltak, aztán elmélyült köztük a barátság.

Egy vakvezető kutya egész életét felölelő összes költsége több, mint 5 millió forint. A Baráthegyi kutyaiskola 1% adószáma (melyen fogadja a felajánlásokat): 18449149–1–05
Kattints rá, így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

„Nagyon vicces ember, a kiképzés közben sokat nevettünk. A komolyság mellett van benne lazaság, ami együtt nagyon jó, mert nincs vaskalapos szigor, hogy most közlekedünk, és csak így a vizsga, csak úgy a vizsga, hanem nagyon jól kezeli ezt a helyzetet” – mondja Kapitány gazdája, Orosz Gábor budapesti svédmasszőr.

Együtt a koronavírus-járványban is

„Ha éjjel 11-kor fel kell hívnom, bátran megtehetem, nekem olyan a Darinka, mintha a nővérem lenne. Most, hogy koronavírusos lett, annyiban nehezíti meg az életünket, hogy nem tudunk találkozni, de azért mindennap beszélünk telefonon, mert fontos, hogy érzi magát, hogy van” – mondja Brigitta.

„Nekem nagyon jólesik Brigi törődése, mély baráti kapcsolat a miénk, sőt már inkább családtagnak tekintjük egymást, mint barátnak” – fűzte hozzá Darinka, aki jelenleg küzd a koronavírussal, otthonában gyógyul, és már várja, hogy találkozhasson barátaival és folytathassa a vakvezető kutyák kiképzését.

A kiképzők folyamatosan kapcsolatban vannak a vakvezető kutyás gazdákkal, hiszen sok olyan helyzet adódik, ami speciális szakmai tudást igényel. Az alapítvány pedig a gazdik mellett áll anyagilag, szervezésben, amikor kutyáiknak egészségügyi problémája adódik. Darinka, Brigitta és Gábor összetartozása példa arra, hogy a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzői gyakran szoros baráti kapcsolatba kerülnek a kutyát igénylő kliensekkel, és sokat tesznek egymásért a koronavírus-járvány alatt is.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com