Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Műsorajánlat -
42
hallgató

Veszélyhelyzet: A MEOSZ Orbán Viktorhoz fordult a mozgáskorlátozott emberek biztonságos ellátása érdekében

- 2020. március 13. 12:33 - 362 megtekintés

A fogyatékos emberek jogairól szóló ENSZ egyezmény, a CRPD rendelkezései alapján a részes államok elismerik, hogy a fogyatékossággal élő személyek jogosultak a lehető legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátásra a fogyatékosság alapján történő bármiféle hátrányos megkülönböztetés nélkül.

E rendelkezések Magyarországon is a jogrendszer részévé váltak, ezért az államnak kötelessége az abban foglalt elvek, rendelkezések betartása. A kormány fontosnak tartja, hogy a fogyatékos emberek is ugyanolyan részesei legyenek a társadalomnak, mint bárki más. Hisszük, hogy ezáltal a kormány intézkedései során –  így a koronavírus kapcsán kialakult helyzetben is – a szükségleteiket alapul véve biztosítják az állapotuknak megfelelő ellátást – fogalmazott Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke az Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében.

A MEOSZ elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg a koronavírusról szóló hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon a mozgáskorlátozott emberekre vonatkozóan semmiféle tájékoztatás nem található. Mindeközben egyre nagyobb az aggodalom a mozgáskorlátozott emberek közösségében a saját illetve családtagjaik megbetegedése miatt, mert így akár hetekre is egyedül és ellátatlanul maradhatnak, mely számukra végzetes következményekkel járhat.

A MEOSZ a törvényben biztosított egészségügyi ellátáshoz való egyenlő esélyű hozzáférést alapul véve az alábbi kérdésekre vár választ Orbán Viktor miniszterelnöktől a több százezer érintett mozgáskorlátozott ember és családja nevében.

 1. Milyen intézkedést tett a kormány annak érdekében, hogy a mozgáskorlátozott emberek megbetegedése esetén ugyanazon feltételekkel legyenek biztosítottak az ellátások? (akadálymentes betegszállítás az érintett segédeszközével együtt, elkülönítés, kórházi ellátás és kapcsolódó kezelések, stb.)
 1. Milyen intézkedésekkel biztosítják, hogy a mozgáskorlátozott emberek az őket gondozó családjuk megbetegedése esetén ne maradjanak magukra ellátatlanul?
 1. Milyen intézkedéseket vezettek be annak érdekében, hogy a házi gondozás, támogatószolgálat keretében biztosított szociális ellátás kimaradása esetén se maradjanak ellátás és támogatás nélkül a mozgáskorlátozott emberek?
 1. Kidolgoztak arra vonatkozóan protokollt, hogy miként kommunikáljanak az ellátást nyújtók (pl. egészségügyi dolgozók, rendvédelmi szervek) azokkal a mozgáskorlátozott emberekkel, akiknek a beszédközpontjuk is sérült, így a beszédük nehezen vagy egyáltalán nem érthető? A kommunikáció biztosítására szolgálnak azok a speciális képekkel és szöveggel ellátott több nyelven elérhető táblák, melyek fordításában és magyarországi bevezetésében a MEOSZ is közreműködött. Igény esetén segítséget nyújtunk abban, hogy az érintettek számára is elérhető legyen.

A MEOSZ elnöke reményét fejezte ki, hogy Magyarország kormánya a koronavírus helyzetben is mindent megtesz a mozgáskorlátozott emberek közösségének tagjaiért.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com