Az SZJT. 41. § (1) szerint " A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggő - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket." Nyilatkozom arról, hogy ennek megfelelően . (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Adásinfó

Ez hallható a rádióban:
Balogh Brigi - A szerelem fáj

Hallgatók száma: 6

A rádió teljes értékű hallgatása az SZJT. szerinti megoldásként fogyatékkal élők regisztrációja után érhető el!
Híreink a JAWS képernyőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mai műsorok

6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
9:00: zsuffa péter jazz klub - két órán keresztül
11:00: Szevasztok - (Szicsó - Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
12:00: Déli hírösszefoglaló
13:00: Emberi sorsok - Tóth Andrea riportműsora
14:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
18:00: Esti hírösszefoglaló - benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti kabaré (rövid jelenet)
21:00: zsuffa péter jazz klub - két órán keresztül
23:00: Szevasztok - (Szicsó - Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 332
Incorrect integer value: '' for column 'id' at row 1

Online Statisztika

Online vendégek: 3
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Legújabb tag: nagyika48

Látogatók ma: 0
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 31
Max. napi rekord: 20475
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 0
Összes látogatók: 8194926

Utolsó 24 órában: 
- még nem elérhető -

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mai napi információk

Ma 2018. május 20. vasárnap, Bernát, Felícia napja van
(az év 20. hete és 140. napja)Holnap Konstantin napja lesz. További napi infók

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2018-01-02 09:49
Boldog Újévet kívánok,- sok hallgatót, és a műsorkészítőknek sok erőt, kitartást, és örömet! Mosolyiddle;' />

2017-09-29 07:47
Jó reggelt, és jó kedvet kívánok! Széles mosolyiddle;' />

2017-09-17 21:56
szép jó estét kivánok mindenkinek

2017-09-14 21:48
szép jó estét mindenkinek

2017-09-11 18:31
szép jó estét mindenkinek

Hirdetés

Www.AutoalkatreszOnline24.huGPS nyomkövetés a Sufni tuning világa Zeneszöveg ECDC

reklám jobb

Reklám

Google hirdetés


A segítségből igen, a sajnálatból nem kérnek a fogyatékkal élők

Belföldi hírMagyarországon több mint 600 ezerre becsülik a tartósan egészségkárosodott és fogyatékossággal élő emberek számát, sorsuk alakulása közvetve a lakosság mintegy harmadát érinti. Összeállításunkban érintetteket kérdeztünk és megpróbáltunk utánajárni, hogy élik a mindennapjaikat, hogyan befolyásolja az állapotuk az álmaikat? S vajon az egészségesek miként tudnák könnyebbé tenni az életüket, segíteni nekik az akadályok leküzdésében, a beilleszkedésben?

Bár születésemtől mozgássérült vagyok, nem tartom magam rokkantnak vagy fogyatékkal élőnek, és gyűlölöm, ha sajnálnak – szögezte le rögtön a beszélgetésünk elején az állami gondoskodásban, majd nevelőszülőknél felcseperedett, írói vénával megáldott Kokas Bálint. A 27 esztendős nyíregyházi fiatalember elégedett az életével, mint mondta, nem cserélne azokkal, akiknek az a legnagyobb gondjuk az életükben, hogy nem a legokosabb telefont használják, egyébként pedig céltalanok, önbizalom- és szeretethiányosak, s tele vannak frusztrációkkal.

A gyermekotthon nem volt egy leányálom, de túléltem. Megedzett, megerősített, felkészített a nagy betűs életre. A nevelőszüleimre – akik a két testvéremmel együtt fogadtak örökbe – úgy tekintek, mintha a vér szerinti szüleim lennének. Mindig számíthattam a figyelmükre, támogatásukra, törődésükre. A Waldorf-iskolában töltött évek csak tovább erősítették bennem azt, hogy mozgássérülten is lehet teljes életet élni, sikereket elérni tanulásban, munkában, szerelemben. A Leonardo Médiaakadémián újságírást tanultam, amúgy verseket írok, amelyeket a Kelet-Magyarország Tollpróba oldalán is leközöltek már, s hamarosan pontot teszek a Vérvörös című regényem végére is. A Nyíregyházi Egyetemen diplomáztam, jelenleg a jósavárosi Nyírség Könyvtár Alapítványnál dolgozom kitűnő kollégák társaságában. A magánéletem alakulása is optimizmusra ad okot, szóval nem panaszkodhatom. Szabadidőmben – bármily furcsa – rendszeresen sétálok, futok, biciklizek, a túra nekem nem tortúra – mesélte Bálint, aki bízik abban, hogy élettörténete hitet és erőt adhat másoknak is az önmegvalósításra, önmaguk elfogadására és elfogadtatására.

Az egészségügyi végzettségű Csontó Tünde édesanyaként mesélt arról, milyen próbák elé állította az élet őt és második, mentális retardációval diagnosztizált gyermekét.

Geri fiam immár 28 éves. Babaként nyűgös, sírós volt, nem úgy evett, nem úgy aludt, nem úgy fejlődött, ahogy egy egészséges gyermek. Három év telt el, mire ki mertük mondani, hogy baj van. A tagadástól a felismerésig, elfogadásig és tettekig eljutni volt talán a legnehezebb. Találtam egy jó óvodát, ahol integrált elhelyezést kapott egy normál ovis csoportban‚ kiegészítve egyéni fejlesztéssel, mozgásterápiával, nagy szeretettel. Geri ezt meg is hálálta: kiegyensúlyozott, vidám, szépen fejlődő ovis volt.

Csalódások hol így, hol úgy

Amikor eljött az iskoláskor ideje, a középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekemről kimondták: iskolába nem, csak foglalkoztatóba mehet. Csalódtam az intézményben, amelyről kiderült, hogy csupán gyermekmegőrző, fejlesztésnek nyoma sincs. Azok az emberek, akik azért kapták a fizetésüket, hogy a gyermekemet és sorstársait fejlesszék, nem tettek értük szinte semmit, és elfogadásban sem jeleskedtek. A másik iskola viszont, ahová kerültünk, maga volt a csoda, ott mindenkivel a nevelési igénye szerint bántak. Sokat köszönhetünk nekik.

Felnőtté válva, 18 évesen nem tudtuk, hogyan tovább. Iskolai bizonyítványa nem volt Gerinek, csak egy foglalkoztatói füzete, s a tény: nem tud önállóan közlekedni, magát ellátni, egész napos felügyeletre van szüksége. Pár éve az Esély Centrumban dolgozik napi 4 órában. A kis közösség minden tagja más és más fogyatékkal él, a segítők mégis el tudják érni, hogy az ellátottak jól érezzék magukat – mesélte Tünde, akinek szent meggyőződése, hogy sérült gyermekét azért kapta az élettől, hogy tanuljon, fejlődjön, elfogadó és segítőkész szülővé váljon.

Azt hiszem, sikerült – nyugtázta, majd hozzátette: a közvetlen családtagokkal volt a legnehezebb megértetni és elfogadtatni Geri „másságát”.

Nagyon büszke arra, hogy fia oszlopos tagja lett a Fényes csillagok hagyományőrző csoportnak, ami szintén az el- és befogadás szép, követendő példája.

Forrás:szon.hu
Megosztom Facebook-on

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Linkcsere program

Várjuk partnereink közé azon honlap tulajdonosokat, akik hozzánk hasonlóan szeretnék linkcsere program segítségével népszerűsíteni oldalukat.
A linkcsere lépései:
1. Az alábbi html-kódot helyezze el web-oldalán:
<a href=http://www.hobbyradio.hu target=_new>Hobby Rádió</a> - online retro rádió
2. Írjon egy levelet a info@hobbyradio.hu mail-címre, melyben megadja saját web-oldalának címét és linkcsere kódját.
3. Ellenőrizzük, hogy kint van-e linkünk oldalán (ha igen), majd elhelyezzük link-kódját oldalunkon.

Plusz bónusz:
A 4-es (vagy annál magasabb) pagerank értékű oldalak számára elkészítjük hangzó reklámszpotját - és ameddig tartja oldala az adott GPR. értéket, online adásunkban a GPR. értékének kétszeres elhangzását garantáljuk naponta hangcsatornánkon.
Pl. ha 4-es GPR. értékű oldala, napi 8-szor játszuk reklámszpotját; ha 5, akkor már 10-szer.
Cserébe honlapján bannerünk elhelyezését kérjük.

Linkcsere partnereink
Generálási idő: 0.15 másodperc - 53 lekérdezés
17,677,126 egyedi látogató