Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Republic - Kék ibolya
32
hallgató

1000 hátrányos helyzetű gyerek előtt nyitja meg a K&H a kulturál

- 2015. október 17. 8:19 - 1337 megtekintés

A K&H a hátrányos helyzetűekért program jóvoltából 20 iskola 1000 hátrányos helyzetű diákja részesülhet különböző kulturális élményekben az idei tanévben. Elsőként a Kunmadarasi Általános Iskola 50 kisdiákja látogatott el a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjére, amely a legtöbb gyereknek nemcsak életük első hangversenyét, de első budapesti látogatását is jelentette.

Az ország legelmaradottabb térségeiben élő, hátrányos helyzetű gyerekek szüleinek nemcsak arra nincs lehetőségük, hogy színházba, koncertre vigyék gyerekeiket, egy ilyen program akkor is gondot okoz, ha az iskola szervezi, hiszen nincs pénz az útiköltségre, nincs megfelelő ruha, és sok családban az egész napos hideg élelem biztosítása is problémás. Erre kínál most megoldást a K&H programja, amely a 2015/16-os tanévben 20 iskola hátrányos helyzetű diákjai számára teremt lehetőséget különböző kulturális eseményeken való részvételre, fedezi az utazási költségeket és hideg élelem csomagot is biztosít a gyerekek számára.

A K&H 2014 szeptembere óta működteti K&H a hátrányos helyzetűekért programját, amelynek célja, hogy segítse a kevésbé fejlett térségekben élő gyerekeket. A program a K&H négy kiemelt támogatási területén – a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a fiatalok oktatása és a sport területén nyújt segítséget az elmaradott térségekben élők számára. A program részeként a pénzintézet eddig 15 alkalommal vitt el több mint 700 gyereket színházi, cirkuszi, zenei és táncelőadásokra.

A K&H Biztosító anyagi felajánlásának köszönhetően az idei tanévben a lehetőségeink kibővültek, így pályázatot hirdettünk a hátrányos helyzetű településeken működő iskolák számára, a rendezvényeken való részvételre. Felhívásunkra összesen 50 általános iskolából érkezett jelentkezés. Közülük választottunk ki most első körben 20 iskolát, akiknek az idei tanévben biztosan fel tudunk ajánlani egy ilyen programlehetőséget mondta
Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A pályázó intézmények saját bevallásuk szerint legtöbbször csakis pályázati forrásból tudják elvinni diákjaikat ilyen jellegű programokra. Az iskolák többségében az önköltséges programokon való részvételt maximum a tanulók 20-30%-a tudja megengedni magának, de olyan intézmények is vannak, ahol ez a szám 0.

2015 tavaszán hirdettük meg a K&H Biztosító felhívását, amelynek keretén belül a K&H teljes életért tőkevédett eszközalap jegyzési időszakában az ügyfelek által jegyzett minden 1 000 forint után a Biztosító 1 forintot tett félre saját bevételéből a K&H hátrányos helyzetűekért program javára mondta mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító divízióvezetője. A jegyzési időszak nagyon szép teljesítménnyel zárult, így az idei tanévben 1000 gyerek számára tesszük lehetővé, hogy szűkebb lakókörnyezetéből kiszakadva olyan kulturális élményekben lehessen részük, amelyek a pillanatnyi örömön túl hozzájárulnak a gyermekek fejlődéséhez, és ahhoz, hogy felnőttként, a jövő társadalmának tagjaiként teljesebb életet élhessenek.

Az idei tanév első kulturális eseményén, a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjén a Kunmadarasi Általános Iskola 45 kisdiákja vett részt. Az alföldi iskola a programot jutalomként ajánlotta fel a legeredményesebb tanulók számára, így válogatták össze az elsős, másodikos és harmadikos gyerekekből álló csoportot.

Iskolánknak jelenleg 296 tanulója van. Közülük 196 fő hátrányos helyzetű, amiből 134 fő halmozottan hátrányos helyzetű. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy iskolai szinten próbáljuk meg pótolni ezen gyerekek számára azokat a hiányosságokat, amiket a család csak nagyon csekély mértékben, vagy egyáltalán nem tud biztosítani. A korábbi években egyetlen egyszer sem tudtuk színházba vinni a gyerekeket, hiszen a javarészt munkanélküli szülők semmiféle anyagi támogatást nem tudnak ehhez biztosítani mondta Szemán Zoltánné, az intézményvezető-helyettese.

Nagyon hálásak vagyunk ezért a lehetőségért. A gyerekek számára minden újdonság volt, hiszen 99%-uk soha nem járt még a fővárosban sem, nem látott koncerttermet, és a hangszerek közelsége is újdonság volt számukra. Ezek mind-mind olyan élmények, amelyek sokáig megmaradnak bennük, és reméljük, kihatnak későbbi életükre is.

A pályázat elbírálásában, a nyertes intézmények kiválasztásában a K&H a hátrányos helyzetűekért program szakmai tanácsadó testületének tagjai vettek részt, amelynek a K&H képviselőin kívül tagja Sztojka Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkóztatásáért Felelős Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője és Tibori Tímea, a MTA Szociológiai Kutatóintézetének senior kutatója vett részt.

A K&H a hátrányos helyzetűekért program előadó-művészeti pályázatán a 2015/16-os tanévben a következő iskolák nyertek:
Babócsa Gábor Andor Általános Iskola
Beregböszörmény Kossuth Lajos Általános Iskola
Bódvaszilas Bódvaszilasi Körzeti Általános Iskola
Farkaslyuk Farkaslyuki Általános Iskola
Forró Gárdonyi Géza Általános Iskola
Hernádvécse Hernádvécsei Körzeti Általános Iskola
Jászkarajenő Jászkarajenői Széchenyi István Általános Iskola
Kálló Kállói II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
Karcag Karcagi Arany János Általános Iskola
Kunmadaras Kunmadarasi Általános Iskola
Magyargéc Magyargéci Gárdonyi Géza Általános Iskola és Tagiskolája
Mindszentgodisa Mindszentgodisai Általános Iskola
Nyírábrány Ábrányi Emil Általános Iskola
Öreglak Öreglaki Általános Iskola
Porcsalma Porcsalmai Kiss Áron Általános Iskola
Prügy Prügyi Móricz Zsigmond Általános Iskola
Rimóc Szent István Általános Iskola
Szendrőlád Szendrőládi Általános Iskola
Taktakenéz Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Tiszabecs Tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- 1 = hét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com