Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Neoton - Holnap hajnalig
51
hallgató

1188 gyerek napi ételadományát tekerték össze a BelFeszten

- 2017. június 1. 6:12 - 1557 megtekintés

Budapest Bike Maffia – Cofidis adománygyűjtő kerékpárverseny a Szabadság téren

Kerékpáros versenyzők, közéleti személyek és zenekarok pattantak bringára a BelFeszten, hogy a fesztiválon résztvevő emberekkel együtt tekerjenek össze adományt a hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetésére. Idén újra akcióba lendült a Budapest Bike Maffia (BBM) és a Cofidis, a Tekerj, hogy segíthess programon a hétvégén 1188 gyerek napi étkezésre gyűlt össze adomány.

Hazai felmérésekből kiderült, hogy 36–54.000-re tehető azon gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon. * A hátrányos helyzetű gyermekek alultápláltsága mögött elégtelen mennyiségű és kedvezőtlen minőségi összetételű étkezés áll. A közétkeztetés biztosítása az iskolai időszakban is kiemelt jelentőségű, de a nyári szünetek idején különösen fontos, hisz ebben az időszakban megszűnik a rendszeres étkezés lehetősége. A Tekerj, hogy segíthess! program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint, támogatást gyűjtsön a rászorulók számára.

A gyermekéhezés problémájának enyhítésére a Budapest Bike Maffia és a Cofidis Magyarország először 2016-ban fogott össze, akkor három nap alatt 1365 gyerek napi étkezésére gyűjtöttek össze adományt. Idén három vidéki helyszínnel bővül a program, és most hétvégén Budapesten rendezték meg az első akciót, ahol két nap alatt 1188 gyerek napi étkezéséhez elegendő, 3564 adag adomány gyűlt össze. A Tekerj, hogy segíthess! programon a résztvevők kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehették próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek görgőkre szerelt biciklin, az 1 km-es versenytáv letekerése három gyerek napi étkezését fedezte a jótékonysági akción.

A civil érdeklődők mellett a hazai kerékpársport ismert arcai, közéleti személyek és hírességek is eljöttek, hogy támogassák a kezdeményezést. Szalontay Sándor és Búr Zsolt kerékpáros versenyzők, Hajós András énekes, Magyar Bálint színművész, Németh Juci, a Nemjuci zenekar és Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground zenekar énekesnője, Halász Áron, a Magyar Kerékpáros Klub kommunikációs menedzsere, Sinya az I bike Budapest és a Critical Mass alapítója is büszkén tekerte le a 1 km-es távot.

A Cofidis Magyarország a kerékpározás elkötelezett híveként célul tűzi ki bringás aktivitások szervezését és támogatását. „Számunkra rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás, és nemzetközi szinten elkötelezettek vagyunk a kerékpáros kultúra mellett. A Budapest Bike Maffia tevékenysége rendkívül izgalmas és tiszteletreméltó számunkra, ezért is döntöttünk úgy, hogy a tavalyi sikeres programot követően idén még több helyen rendezzük meg a Tekerj, hogy segíthess! programot. Mindamellett, hogy szeretnénk népszerűsíteni a hazai kerékpározást, fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a gyermekéhezés problémájára.” mondta el Holló Bence, a Cofidis Magyarország vezérigazgatója.

A két szervezet a jövőben további közös megmozdulásokat tervez, melyben hangsúlyos szerepet fog kapni mind a társadalmi támogatás, mind a civil együttműködés. A Tekerj, hogy segíthess! programot szeptemberben Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg.

A Budapest Bike Maffiáról
A Budapest Bike Maffiát (BBM) fiatal kerékpárosok hívták életre 2011-ben. A kezdeményezést olyan emberek indították el, akik innovatív módon szeretnének közvetlen segítő munkát végezni az arra rászorulóknak. A támogatott célcsoport, a megvalósított akciók sokszínűek. A rászorulók közvetlen támogatása mellett a szervezet célja a szemléletformálás, az egymásra figyelés, az empatikusabb magatartás és egy közös, élhetőbb világkép kialakítása. A rendszeres főzések és közös workshopok alkalmával a hálózatosodás elindult, így országosan még több embernek nyújtunk meleg ételt, adományokat. Budapest mellett, 2015-ben két vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Pécsen és Szegeden, akik a helyi szükségletekre reagálva, a segítő szemléletet központban tartva kapcsolja össze az önkénteseket és a rászorulókat. Jelenleg további városokban is folyamatban van a szerveződés, sőt idei évben a tervek szerint Kolumbiában alakul meg az első nemzetközi „bikemaffia” hálózat.
A szervezet elérhetőségéről további információk a www.bbm.hu oldalon találhatóak. A „Tekerj, hogy segíthess!” jótékonysági akcióról a Facebookon, az esemény oldalán tájékozódhat.

A Cofidisről
A Cofidist Franciaországban alapították 1982-ben, székhelye Lille-ben található. Többségi tulajdonosa a Credit Mutuel bank. Világszerte több mint 4000 munkavállalóval rendelkezik. A Cofidis az alábbi országokban van jelen: Franciaország, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Belgium, Csehország és Szlovákia. A magyar fióktelep 2006-ban kezdte meg tevékenységét nyolcadik országként, idén ünnepli 10. évfordulóját. A Cofidis nem jelzálog alapúfogyasztási hitelek folyósításával foglalkozik távértékesítéssel. Vezető terméke a Megújuló Hitel, 2010 őszén indult az Áruhitel, 2012-ben az Egészség Hitellel bővült a paletta, 2013 augusztusában a Fapados Kölcsönt, 2015-ben pedig az Adósságrendező Hitelt vezették be a piacra.
A Cofidis Csoport a Team Cofidis, profi országúti kerékpáros csapat névadó szponzora és elkötelezett támogatója. A cég 2016-tól hazánkban is elindított kerékpáros programját, amelynek keretein belül sportszponzorációt, rendezvénytámogatást és civil együttműködési programokat valósít meg.
A kerékpáros programokról bővebben itt tájékozódhatnak: https://www.cofidis.hu/kerekpar A termékekről és a cég elérhetőségéről további információk a www.cofidis.hu oldalon találhatóak. A Cofidis negyedéves országos reprezentatív kutatásai pedig ezen az oldalon érhetők el http://cofidishitelmonitor.hu/.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


3 * öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

  • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
  • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
  • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
  • 13:00: - Gery
    Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
  • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
  • 16:00: - Anonymous műsora
    Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
  • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
  • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
  • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
  • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna napja van.
Az év 13. hete és 88. napja.
Holnap Auguszta napja lesz.

1841. Megalakult Pesten a Magyar Természettudományi Társulat.


1851. Döbrentei Gábor a budai kerületben tartományi főbiztos akadémiai rendes tag halála Budán. Tervezett irodalmi folyóiratot, és azt az Erdélyi Múzeumot, mely főleg irodalomtörténeti, széptani és bölcsészeti irányú volt, 1814-ben Kolozsvárott meg is indította.


Tavaszi szél vizet áraszt,
Virágom, virágom.

Minden madár társat választ,
Virágom, virágom.

Hát én immár kit válassak,
Virágom, virágom?

Te engemet, én tégedet,
Virágom, virágom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com