Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Napoleon Boulevard - Öngyilkos szerelem
26
hallgató

135 ezer rokkantnyugdíjas várja, hogy a Fidesz elveszi-e nyugdíjukat

- 2014. március 5. 19:50 - 1635 megtekintés

Az Összefogás pártjai megvédik “a felülvizsgálattal fenyegetett, megalázott és nyomorba döntött rokkantnyugdíjasokat” – jelentette ki Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének tagja szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint hangsúlyozta, “propagandaszöveg” volt, amikor a rokkantakat csalóknak nevezték. Az új, szigorított tematikájú eljárás során a felülvizsgáltak 52 százalékánál állapotrosszabbodást, 29 százaléknál stagnálást állapítottak meg, s egyetlen olyan embert sem találtak, aki csak megjátszotta volna betegségét. Ennek ellenére néhány ezer embertől mégis megvonták az ellátást, s visszaküldték őket dolgozni – tette hozzá.

Korózs Lajos arra is kitért, hogy a rokkantak felülvizsgálati rendszerében a jogszabályban rögzített 60 nap helyett fél évig, sok esetben több mint egy évig tart az átminősítés. Hozzátette: tavaly decemberi jelentésében az ombudsman is megállapította, hogy a tisztességes eljáráshoz és a szociális biztonsághoz való jogot is sérti az eljárás.

“Ez sem érdekelte a Fidesz-kormányt, futószalagon zajlottak a megalázó procedúrák”, évtizedek óta megrokkant embereknek kellett bizottság elé állniuk és bizonyítaniuk, hogy “vajon kinőtt-e lábuk, vagy elmúlt-e magától a cukorbetegségük” – fogalmazott a szocialista képviselő.

Mint mondta: 2 év alatt 57 ezer embert tudtak felülvizsgálni. Tehát “még 135 ezer rokkantnyugdíjas várja, hogy a Fidesz elveszi-e nyugdíjukat és életüket” – tette hozzá Korózs Lajos.

Emellett a kormánypártiak azt próbálják bizonygatni, hogy a lehető legjobbat tették a rokkantakkal, mondván: “most sokkal több megváltozott munkaképességű ember dolgozik, mint bármikor”. Ezzel kapcsolatban az MSZP-s politikus azt mondta: 2010 előtt csaknem 50 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozott nyílt, vagy védett munkaerőpiacon, míg most 20 ezerrel kevesebben, 30 ezren dolgoznak.

Korózs Lajos szerint itt is csak “trükköznek” a számokkal. Ugyanis sok munkáltató papíron kirúgja az addig foglalkoztatott megváltozott munkaképességű embert, majd másnap a Start-kártyához hasonló rehabilitációs kártyával visszaveszik őket, mintha új foglalkoztatottak lennének, s így kétszer vannak elkönyvelve. Felhívta a figyelmet továbbá, hogy korábban a megváltozott munkaképességű emberek nagy része 8 órában dolgozott. Most ezen foglalkoztatásból két 4 órást csináltak. Így ráadásul fele annyi pénzért dolgozhatnak, mint korábban – jegyezte meg.

A szocialista politikus azt mondta: nyugdíjkorrekciós programra van szükség, amelyet a tavasszal felálló Mesterházy-kormány első intézkedései között valósít meg. Visszaadják a rokkant nyugdíjstátuszt mindenkinek, aki azt egyszer már megszerezte. Az elért biztosítási teljesítéséhez igazodóan új összeget állapítanak meg, amelynek alapja a korábban kapott ellátás összege lesz – mondta.

Korózs Lajos szerint “világ szégyene”, hogy Magyarország az egyetlen, ahol két éve nincs rokkantsági és baleseti rokkantsági nyugdíj. Ide forrásokat kell biztosítani, továbbá egy rendes, korrekt ügyviteli és igazgatási rendszert kell kialakítani, amelyben szoros együttműködést kell biztosítani a nyugdíjigazgatás, a nemzeti rehabilitációs és szociális intézet, illetve az Országos Egészségbiztosítási Pénztár között.

Kiemelte: minden megváltozott munkaképességű embert arra bíztatnak, hogy április 6-án szavazzanak az Összefogás pártjaira. “Orbán Viktort pedig küldjék vissza a munka világába, bár ő még életében nem dolgozott” – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI | STOP.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* 9 = tizennyolc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com