Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Csepregi Éva - Nyár van
57
hallgató

135 ezer rokkantnyugdíjas várja, hogy a Fidesz elveszi-e nyugdíjukat

- 2014. március 5. 19:50 - 1836 megtekintés

Az Összefogás pártjai megvédik „a felülvizsgálattal fenyegetett, megalázott és nyomorba döntött rokkantnyugdíjasokat” – jelentette ki Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének tagja szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint hangsúlyozta, „propagandaszöveg” volt, amikor a rokkantakat csalóknak nevezték. Az új, szigorított tematikájú eljárás során a felülvizsgáltak 52 százalékánál állapotrosszabbodást, 29 százaléknál stagnálást állapítottak meg, s egyetlen olyan embert sem találtak, aki csak megjátszotta volna betegségét. Ennek ellenére néhány ezer embertől mégis megvonták az ellátást, s visszaküldték őket dolgozni – tette hozzá.

Korózs Lajos arra is kitért, hogy a rokkantak felülvizsgálati rendszerében a jogszabályban rögzített 60 nap helyett fél évig, sok esetben több mint egy évig tart az átminősítés. Hozzátette: tavaly decemberi jelentésében az ombudsman is megállapította, hogy a tisztességes eljáráshoz és a szociális biztonsághoz való jogot is sérti az eljárás.

„Ez sem érdekelte a Fidesz-kormányt, futószalagon zajlottak a megalázó procedúrák”, évtizedek óta megrokkant embereknek kellett bizottság elé állniuk és bizonyítaniuk, hogy „vajon kinőtt-e lábuk, vagy elmúlt-e magától a cukorbetegségük” – fogalmazott a szocialista képviselő.

Mint mondta: 2 év alatt 57 ezer embert tudtak felülvizsgálni. Tehát „még 135 ezer rokkantnyugdíjas várja, hogy a Fidesz elveszi-e nyugdíjukat és életüket” – tette hozzá Korózs Lajos.

Emellett a kormánypártiak azt próbálják bizonygatni, hogy a lehető legjobbat tették a rokkantakkal, mondván: „most sokkal több megváltozott munkaképességű ember dolgozik, mint bármikor”. Ezzel kapcsolatban az MSZP-s politikus azt mondta: 2010 előtt csaknem 50 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozott nyílt, vagy védett munkaerőpiacon, míg most 20 ezerrel kevesebben, 30 ezren dolgoznak.

Korózs Lajos szerint itt is csak „trükköznek” a számokkal. Ugyanis sok munkáltató papíron kirúgja az addig foglalkoztatott megváltozott munkaképességű embert, majd másnap a Start-kártyához hasonló rehabilitációs kártyával visszaveszik őket, mintha új foglalkoztatottak lennének, s így kétszer vannak elkönyvelve. Felhívta a figyelmet továbbá, hogy korábban a megváltozott munkaképességű emberek nagy része 8 órában dolgozott. Most ezen foglalkoztatásból két 4 órást csináltak. Így ráadásul fele annyi pénzért dolgozhatnak, mint korábban – jegyezte meg.

A szocialista politikus azt mondta: nyugdíjkorrekciós programra van szükség, amelyet a tavasszal felálló Mesterházy-kormány első intézkedései között valósít meg. Visszaadják a rokkant nyugdíjstátuszt mindenkinek, aki azt egyszer már megszerezte. Az elért biztosítási teljesítéséhez igazodóan új összeget állapítanak meg, amelynek alapja a korábban kapott ellátás összege lesz – mondta.

Korózs Lajos szerint „világ szégyene”, hogy Magyarország az egyetlen, ahol két éve nincs rokkantsági és baleseti rokkantsági nyugdíj. Ide forrásokat kell biztosítani, továbbá egy rendes, korrekt ügyviteli és igazgatási rendszert kell kialakítani, amelyben szoros együttműködést kell biztosítani a nyugdíjigazgatás, a nemzeti rehabilitációs és szociális intézet, illetve az Országos Egészségbiztosítási Pénztár között.

Kiemelte: minden megváltozott munkaképességű embert arra bíztatnak, hogy április 6-án szavazzanak az Összefogás pártjaira. „Orbán Viktort pedig küldjék vissza a munka világába, bár ő még életében nem dolgozott” – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI | STOP.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 * kilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com