Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kabaré jelenet
61
hallgató

2022. Majális a Vakok kertjében

- 2022. április 26. 7:13 - 663 megtekintés

A Vakbarát Alapítvány 2022.május 1-én szeretettel vár minden érdeklődőt a Városligeti Vakok Kertjében tartandó rendezvényére!

Programok: 14 órától késő délutánig lesz lehetőség kipróbálni artista és zsonglőr eszközöket, a látó vendégek letakart szemmel tehetik próbára magukat, tapintható képek, 3 dimenziós puzzle és különféle textúrák felismerésével. Gyakorlott szakemberek segítenek a technikák elsajátításában , hogy sikerekben gazdag élményekkel tölthessék együtt a délutánt.
Részletek:
– Rhönrad, avagy nagykerék, légkerék. A sporteszköz két kerékből áll, amely hat fokkal van összekötve. A kerék mérete az őt használó artista mérete szerint változhat. 135–245 cm átmérőjűek léteznek. Szélességük, színük tetszőleges lehet. Az akrobata a keréken, illetve a kerékben végez bukfencező, nyújtó gyakorlatokat, egyensúlyozásra is alkalmas. Németországban az egyik legelterjedtebb technikai sportágnak számít, nem csoda, hisz maga az eszköz is a bajorországi Rhön városában lett feltalálva az 1920-as években. Ezen találmány Otto Feitz nevéhez fűződik. A kereket az űrhajósok, és pilóták képzésében is alkalmazzák, nem csak a cirkuszban. A szerkezet alján egy heveder található, melyben rögzíteni tudjuk magunkat. A jobb tapadás érdekében egyfajta gumi bevonattal is ellátják. Külön jellegzetessége, hogy más szerekkel ellentétben a látványosabb elemeket gyorsabban, és könnyebben lehet kivitelezni. A szerkezet súlya 40–70 kg között mozoghat.
– A slack line szuper eszköz szórakozásra, mobilitás és kondíció fejlesztésére is alkalmas, Általa megtapasztalhatod milyen a föld helyett a talaj felett 30-40 Centiméterre a levegőben járni.
Ha kipróbálod igazi kötéltáncosnak érezheted magad.
A slackline egy extrém sport, mely nagy egyensúlyérzéket igényel.
A kötél anyaga általában nejlon vagy poliészter, két szilárd pont közé feszítik ki.
A slackline-ozás eltér a kötéltánctól, mert ebben az esetben nincs olyan mereven kifeszítve a kötél, sokkal rugalmasabb, vissza lehet róla pattanni, mintha trambulint használnánk. Többféleképpen ki lehet feszíteni, attól függően, épp mire akarjuk azt használni: egyszerű sétálásra, vagy valamilyen mutatványokat is szeretnénk véghez vinni. Szövéstechnikájának köszönhetően a kötél nagyon lapos, így a talp szépen rásimul, ellentétben a sima kötéllel. Dinamikájának köszönhetően merész mutatványokat is elő lehet adni annak, aki kellőképpen képzett már a slackline-on.
– A gyerekeknek készülünk lufival, illetve a lufi hajtást is kipróbálhatják , labda játékok és a virágbot nevű zsonglőr eszköz is elérhető lesz a helyszínen levő játékokon felül. A kertben található lengő teke , vakpingpong asztal, fészekhinta , mérleghinta , homokozó és csodás hangzású csőharang sor, acéldob.
A látó ismerősök, barátok, családtagok vigyenek magukkal szemfedésre alkalmas kendőt, sálat!
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét - = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. április 19. péntek, Emma napja van.
Az év 16. hete és 110. napja.
Holnap Tivadar napja lesz.

1566. A hős Zrínyi Miklós tárnokmester és Szigetvár parancsnokának nemes elszántsága a vár megvédésére.


1848. Pesten népgyűlésen a csőcselék azt kívánta, hogy a háztulajdonosok a következő negyedévi lakbér követeléséről mondjanak le.


Reviczky Gyula: Emma

Mint nyári éjszakán
A csillagot:
Úgy nézlek csöndes vággyal én,
Ha egyedül vagyok,
S mint nyári éjszakán
A csillagok:
Zajgó szívem hullámiban
Szép szemed úgy ragyog.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com