Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kerozin - Mieét vagy hülye
65
hallgató

2024 januárjától emelkedik egyes ellátások összege

- 2023. december 18. 13:17 - 760 megtekintés

Rokkantsági járadék A hivatkozott kormányrendelet alapján a rokkantsági járadék havi összege 2024. január elsejétől 58830 forintra változik. Azok is erre az összegre számíthatnak továbbá, akiknek a járadékát 2024 év folyamán állapítják meg. Megváltozott munkaképességűek ellátásai A megváltozott munkaképességűeknek járó ellátások (rehabilitációs pénzbeli ellátás, rokkantsági ellátás) 2024. januártól szintén 6 százalékkal emelkednek. Emellett az ezen ellátások […]

Rokkantsági járadék

A hivatkozott kormányrendelet alapján a rokkantsági járadék havi összege 2024. január elsejétől 58830 forintra változik. Azok is erre az összegre számíthatnak továbbá, akiknek a járadékát 2024 év folyamán állapítják meg.

Megváltozott munkaképességűek ellátásai

A megváltozott munkaképességűeknek járó ellátások (rehabilitációs pénzbeli ellátás, rokkantsági ellátás) 2024. januártól szintén 6 százalékkal emelkednek. Emellett az ezen ellátások összegét befolyásoló alapösszeg 2024-ben (az idén érvényes 129.860 forintról) 137 655 forintra módosul. Mint ismeretes a 2011. évi CXCI. törvény (Mmtv.) minősítési kategóriánként az alapösszeg százalékában határozza meg az ellátások megállapítható legalacsonyabb, illetve legmagasabb összegét. Az alapösszeg tehát ily módon az ellátások legkisebb, illetve legmagasabb összegét befolyásolja, de– ha a megváltozott munkaképességű személy az ellátás megállapításakor havi átlagjövedelemmel nem rendelkezik – az ellátás mértékét is meghatározza. Például, ha egy d) kategóriába sorolt megváltozott munkaképességű személy részére 2024-ben állapítanak meg rokkantsági ellátást, annak összege 68.828 forintnál kevesebb, illetve 206.483 forintnál több nem lehet. Ha pedig a példában szereplő személy az ellátása megállapításakor nem rendelkezik havi átlagjövedelemmel, akkor rokkantsági ellátásának havi összege 68.828 forint lesz. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezen összegekre a fentebb említett 6 százalékos mértékű emelés is rákerül, ha az érintett személy korábban rokkantsági járadékban, vagy rokkantsági, illetve rehabilitációs ellátásban részesült és az új ellátás ezek megszüntetését követő naptól került megállapításra.

Ápolási díj, gyermekek otthongondozási díja

Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről rendelkező 2023. évi LV. törvény alapján az ápolási díj alapösszege 2024-ben havi 48.405 forint, az emelt összegű ápolási díj 72.608 forint, a kiemelt ápolási díj összege pedig 87.129 forint lesz. Ezek bruttó összegek, melyekből a 10 százalékos mértékű nyugdíjjárulék levonásra kerül.

A gyermekek otthongondozási díjának bruttó összege 2024-ben 266.800 forint lesz, ami azonos az ezen évre megállapított kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) összegével. A nyugdíjjárulékot ebből is levonják, hiszen az ápolási díj, illetve a gyermekek otthongondozási díjának folyósítási időtartama a társadalombiztosítási nyugdíj szempontjából egyaránt szolgálati időnek minősül.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


nyolc - = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 23. péntek, Alfréd napja van.
Az év 08. hete és 54. napja.
Holnap Szökőnap napja lesz.

1839. Kossuth Lajos elítéltetése. A kir. tábla Kossuth Lajost a "Törvényhatósági Tudósításoknak" kéziratban levelezés alakjában közlése miatt, 21 havi vizsgálati fogságán túl még 4 évi börtönre ítélte.


1539. János király menyegzője, Zsigmond lengyel király leányával.


Fazekas Mihály:
/ 1766.jan.6. - 1828. febr.23. /
Esti dal
"...Oh dalolj rá csendes este
Nyugtató lehelletet,
Hogy törődött vére, teste
Újra nyerjen életet:
Szállj le rám is sátorozva
Szenderítő nyúgalom,
Közbe közbe szunnyadozva
Csendesedj le kis dalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com