Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bestiák - A reggel túl messze van...
48
hallgató

9 millió forintos AVON adomány a szegedi Radiológiai Klinikának

- 2015. december 22. 8:16 - 1895 megtekintés

9 millió forint értékű ultrahang-diagnosztikai készüléket adományozott az AVON a Szegedi Tudományegyetem Radiológiai Klinikájának. A hordozható eszköz várhatóan évente legalább 1000 hölgy vizsgálatát teszi majd lehetővé, de fontos szerepe lesz az emlődaganatok eltávolítása, illetve az esetlegesen fellépő műtéti szövődmények kiszűrése során is. A készülék megvásárlására az AVON egy korábbi szegedi figyelemfelhívó rendezvényen tett ígéretet a városnak.

A Szegedi Tudományegyetemhez tartozó Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Radiológiai Klinika az ország egyik legnagyobb radiológiai központja. Az intézmény Dél-Kelet-Magyarország 4 megyéjéből évi sok ezer daganatos beteget, köztük 200 mellrákkal diagnosztizált hölgyet lát el.
Az AVON által adományozott ultrahang-diagnosztikai készüléket a fekvő- és járóbetegek radiológiai diagnosztikájára és intervenciós radiológiai kezelésére használják majd. A kisméretű, hordozható, ugyanakkor nagy teljesítményű készülék lehetővé teszi az ultrahangvizsgálatok elvégzését az ultrahang-laboratóriumtól távol, adott esetben az ágy mellett, vagy a műtőben is. Ennek köszönhetően elősegíti, hogy a műtétek közben pontosítsák a daganat helyzetét, ami különösen fontos az eltávolítás során. Fontos szerepe lehet ezen túl az esetleges műtét utáni szövődmények felfedezésében, a kivonuló kampányszűrések esetén pedig lehetővé teszi az első emlődiagnosztikai lépések megtételét.
„Az AVON mellrákellenes harca két részből áll; figyelemfelhívó kampányainkkal elsősorban a széles lakosság figyelmét szeretnénk ráirányítani az önmagunkra való odafigyelés fontosságára. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne csak a hangunkat hallassuk, de tevékenyen odaálljunk az ügy mellé, és a lehetőségünkre álló eszközökkel segítsük azon hölgyek mielőbbi gyógyulását, akiknek szembe kell nézniük a betegséggel” – mondta Végh-Kósa Anita, az AVON Magyarország kommunikációs vezetője.
„A SZTE Radiológiai Klinika (együttműködésben a Diagnoscan-nel) régóta az emlőrák elleni küzdelem egyik élharcosa, amely jól képzett munkatársaival és kitűnő felszerelése birtokában megfelelő szolgáltatást nyújt az emlődaganatok korai kimutatásában és klinikai kivizsgálásában is. Az elnyert berendezés lehetőséget teremt arra, hogy tovább növeljük az általunk nyújtott ellátás színvonalát, javítva ultrahang-diagnosztikai kapacitásunkat, és lehetőséget teremtve a fiatal kollégák ilyen irányú kiterjedtebb gyakorlati oktatására is.”- tette hozzá Prof. Dr. Palkó András, igazgató.
Az AVON Magyarország emlőrák elleni küzdelme adománygyűjtő kitűzők értékesítésével kezdődött 1998-ban. Azóta a vállalat minden eladott terméke után 1 Ft-ot automatikusan, míg adománygyűjtő termékeink teljes hasznát egy donációs alapba helyezi. Ennek köszönhetően immár több mint 500 millió forint értékben adományozott civil szervezetek, egyesületek és egészségügyi intézmények részére. Az AVON mellrákellenes harcának egy újabb lépése a most átadott, 9 millió forint értékű készülék is.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ 5 = nyolc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 6. szerda, Miklós napja van.
Az év 49. hete és 340. napja.
Holnap Ambrus napja lesz.

1847. Az úrbériségek örökös megváltása. Ezt december 3,-án Lónyay Gábor indítványozta, és december 6.-án el is fogadtatott.


1962. A Népszabadság közölte, hogy nemzetközi szerződés keretében megalakult a magyar űrkutatási bizottság, melynek elnöke Bognár Géza lett.


Veress Miklós: Mese a Mikulásról

"Hókastélyban jéglakás:
ott lakik a Mikulás -
Szél a szánja - mégse fázik,
úgy röpül egy messzi házig.

Csengője a hópehely.
Szánkójának énekelj.
mintha dallal idehúznád,
s tedd ki ablakba a csizmád.

Ne lesd meg a Mikulást,
rajta a varázs palást,
leshetsz reggelig magadban,
mert ha eljön, láthatatlan.

Mert ha tudnád, hol lakik,
s odaérnél hajnalig,
jutnál mesebeli tájra -
elolvadna palotája..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com