Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Attila - Tél meg nyár
38
hallgató

9 millió forintos AVON adomány a szegedi Radiológiai Klinikának

- 2015. december 22. 8:16 - 1592 megtekintés

9 millió forint értékű ultrahang-diagnosztikai készüléket adományozott az AVON a Szegedi Tudományegyetem Radiológiai Klinikájának. A hordozható eszköz várhatóan évente legalább 1000 hölgy vizsgálatát teszi majd lehetővé, de fontos szerepe lesz az emlődaganatok eltávolítása, illetve az esetlegesen fellépő műtéti szövődmények kiszűrése során is. A készülék megvásárlására az AVON egy korábbi szegedi figyelemfelhívó rendezvényen tett ígéretet a városnak.

A Szegedi Tudományegyetemhez tartozó Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Radiológiai Klinika az ország egyik legnagyobb radiológiai központja. Az intézmény Dél-Kelet-Magyarország 4 megyéjéből évi sok ezer daganatos beteget, köztük 200 mellrákkal diagnosztizált hölgyet lát el.
Az AVON által adományozott ultrahang-diagnosztikai készüléket a fekvő- és járóbetegek radiológiai diagnosztikájára és intervenciós radiológiai kezelésére használják majd. A kisméretű, hordozható, ugyanakkor nagy teljesítményű készülék lehetővé teszi az ultrahangvizsgálatok elvégzését az ultrahang-laboratóriumtól távol, adott esetben az ágy mellett, vagy a műtőben is. Ennek köszönhetően elősegíti, hogy a műtétek közben pontosítsák a daganat helyzetét, ami különösen fontos az eltávolítás során. Fontos szerepe lehet ezen túl az esetleges műtét utáni szövődmények felfedezésében, a kivonuló kampányszűrések esetén pedig lehetővé teszi az első emlődiagnosztikai lépések megtételét.
„Az AVON mellrákellenes harca két részből áll; figyelemfelhívó kampányainkkal elsősorban a széles lakosság figyelmét szeretnénk ráirányítani az önmagunkra való odafigyelés fontosságára. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne csak a hangunkat hallassuk, de tevékenyen odaálljunk az ügy mellé, és a lehetőségünkre álló eszközökkel segítsük azon hölgyek mielőbbi gyógyulását, akiknek szembe kell nézniük a betegséggel” – mondta Végh-Kósa Anita, az AVON Magyarország kommunikációs vezetője.
„A SZTE Radiológiai Klinika (együttműködésben a Diagnoscan-nel) régóta az emlőrák elleni küzdelem egyik élharcosa, amely jól képzett munkatársaival és kitűnő felszerelése birtokában megfelelő szolgáltatást nyújt az emlődaganatok korai kimutatásában és klinikai kivizsgálásában is. Az elnyert berendezés lehetőséget teremt arra, hogy tovább növeljük az általunk nyújtott ellátás színvonalát, javítva ultrahang-diagnosztikai kapacitásunkat, és lehetőséget teremtve a fiatal kollégák ilyen irányú kiterjedtebb gyakorlati oktatására is.”- tette hozzá Prof. Dr. Palkó András, igazgató.
Az AVON Magyarország emlőrák elleni küzdelme adománygyűjtő kitűzők értékesítésével kezdődött 1998-ban. Azóta a vállalat minden eladott terméke után 1 Ft-ot automatikusan, míg adománygyűjtő termékeink teljes hasznát egy donációs alapba helyezi. Ennek köszönhetően immár több mint 500 millió forint értékben adományozott civil szervezetek, egyesületek és egészségügyi intézmények részére. Az AVON mellrákellenes harcának egy újabb lépése a most átadott, 9 millió forint értékű készülék is.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 - egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com