Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Sub Bass Monster - Nincs N* Nincs Sírás
55
hallgató

A megváltozott munkaképességűek erősségeit mutatták meg Kecskeméten

- 2020. március 9. 16:49 - 747 megtekintés

Közösen a munkáért Bács-Kiskunban címmel indította útjára rendezvénysorozatát a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete, mellyel lehetőséget teremtenek a fogyatékossággal élő megváltozott munkaképességű munkavállalók és a munkáltatók találkozására. A programsorozat nyitó rendezvényét pénteken tartották a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban, mintegy 150 munkavállaló, munkáltató és érdeklődő részvételével.

Hencz András, az eseményt szervező Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete elnöke elmondta, hogy az eseményen bemutatják a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásának lehetőségét és előnyeit. Az elnök hangsúlyozta, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók számos munkakörben kiválóan teljesíthetnek és munkavégzésük körülményeit kialakítani sem jelent számottevő plusz költséget a munkaadónak. Ilyen munkakörök lehetnek többek között a masszőri, informatikusi, programozó vagy call centeres munkák, de számos mesterség is ide tartozik, ahol ugyanazokat a feladatokat tudják ellátni, mint ép társaik. Hencz András szerint általános tapasztalat, hogy sok képzett, főiskolát, egyetemet végzett megváltozott munkaképességű szakember van a munkaerőpiacon, akiket nehezen fogadnak a munkaadók, ebből fakadóan ők gyakran képzettségük alatti szinten foglalkoztatottak. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, meg kell ismerniük ezen munkavállalók valós képességeit. Erre kiváló alkalmat szolgáltat a rendezvénysorozat, ahol mindkét oldalnak bemutatják a jó gyakorlatokat és a munkaadók beszámolhatnak pozitív tapasztalataikról. Dr. Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke, aki előadást is tartott a rendezvényen, elmondta, hogy a nem akkreditált munkáltatók részéről szemléletváltásra lenne szükség: a megváltozott munkaképességű munkavállalók meglévő erősségeit, képességeit és nem hiányosságait figyelembe véve kellene számukra lehetőséget biztosítani. Az egyesület eddig is kiváló kapcsolatot ápolt a Katona József Könyvtárral, ezért Ramháb Mária könyvtár igazgató és Hencz András aláírásával újrakötötték együttműködési megállapodásukat, mely keretében keresik a közös programok szervezésének lehetőségét és kedvezményes könyvtárhasználatot biztosítanak a megváltozott munkaképességű tagoknak. A projektnyitón számos szemléletformáló előadás és jó példa hangzott el munkavállalói és munkáltatói oldalról egyaránt. A programsorozat áprilisban Kiskunfélegyházán, májusban Lakiteleken, júniusban Bácsalmáson, folytatódik. Ezt követően szeptemberben Kiskőrösön, októberben Baján, szeptemberben pedig Kalocsán szervezik meg a munkavállalók és a lehetséges munkaadók találkozási lehetőségét. A záró alkalom decemberben lesz, a megyei könyvtárban. (Forrás: Bács-Kiskun megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ 9 = tizenhárom

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com