Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Pataki Attila - Semmilyen nyár
66
hallgató

Koronavírus tájékoztatók – a bentlakásos intézmények lakói, valamint az intézmények vezetői és munkatársai számára

- 2020. április 25. 11:02 - 748 megtekintés

Az NFSZK Nonprofit Kft. a rendkívüli helyzet elejétől fogva fontosnak tartotta, hogy a koronavírus okozta nagyintézményi kockázatok csökkentésében segítse a bentlakásos intézmények lakóit és munkatársait, ezért már közvetlenül a vírus Magyarországon való megjelenését követően egyeztetett arról az állami intézmények fenntartójával, hogy a megelőzést segítő tájékoztatókat készít az intézmények számára.

Ennek megfelelően a segítő anyagokat a veszélyhelyzet és a látogatási tilalom kihirdetésekor a szakemberek rendelkezésre is bocsátották.

A tájékoztató anyagok a TÁRS projekt gondozásában készültek el, mivel a projekt – céljai mentén – kiemelten fontosnak tartja a nagy bentlakásos intézmények támogatását. Tekintettel arra, hogy a kiváltási folyamat még sok helyen a megvalósulás előtt áll, a nagy létszámokkal működő intézményi környezetben fokozott a járványügyi kockázat. Látható volt, hogy ez mind a lakókra, mind a dolgozókra szokatlan és rendkívüli terheket ró majd, s ebben a nem mindennapi helyzetben minden útmutatás hasznos segítséget jelenthet.

A dokumentumok elkészültével egy időben jelent meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tájékoztatója „Gyakorlati tanácsok koronavírussal kapcsolatban szociális intézmények részére” címmel.
Így – ennek figyelembe vételével – a TÁRS Projekt az alábbi 3 dokumentumot készítette el, és osztotta meg március közepén:

  • Az „Összefoglaló a Koronavírussal kapcsolatos információkról a bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézmények vezetői és munkatársai számára” című segédanyag tájékoztatást és javaslatokat fogalmaz meg a koronavírus terjedésével kapcsolatos megelőző intézkedésekkel kapcsolatban, s egyben tartalmazza a hasznos információs utakat, az NNK tanácsait kiegészítve, valamint a TÁRS projekt szakemberei által összegyűjtött – a kockázatok és következmények csökkentését célzó – ajánlott megelőző intézkedéseket, kiemelt figyelmet fordítva a kommunikációra. A tájékoztató és megelőzést célzó dokumentumot ITT éri el.
  • A „KÉK – könnyen érthető kommunikációval készült koronavírus tájékoztató a bentlakásos intézményekben élő fogyatékkal élő emberek számára” című tájékoztató anyag a fenti összefoglaló – a lakókat közvetlenül érintő – információkat szeretné megosztani, számukra is jól érthető formában. Bemutatja a fogyatékos személyek számára a koronavírussal kapcsolatos információkat és szabályokat, elérhetővé teszi az információs utakat, gyakorlati tanácsokat ad a vírus terjedésével és a védekezéssel kapcsolatban, továbbá elmondja, mi a teendő a tünetek jelentkezése esetén. A könnyen érthető tájékoztatót INNEN tudják letölteni.
  • Az „Eljárásrend összegző a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban (követendő járványügyi és infekciókontroll szabályok) – Teendők a beteggel” című dokumentum összegzi és bemutatja az elkészülése időpontjában rendelkezésre álló általános járványügyi eljárásokat és szabályokat, a járványügyi megfigyeléssel kapcsolatos információkat, a beteggel való teendőket, valamint tartalmazza a megyei ügyeleti telefonszámokat is. A szabályok összegzését ITT találja meg. Az NFSZK Nonprofit Kft. által az összegző dokumentumhoz alapul vett eljárásrend azóta kibővül. A teljes és hivatalos, 2020. április 1-én közzétett frissített Eljárásrendet és a 2020. április 6-án publikált, kifejezetten a bentlakásos szociális intézmények számára készült felkészülési és infekciókontroll feladatokat bemutató anyagot a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján érhetik el.

Az NFSZK Nonprofit Kft. elkötelezett a fogyatékos emberek tájékoztatása érdekében a koronavírussal kapcsolatos információk megosztásában, ezért az alábbi linken folyamatosan gyűjti a hivatalos és a különböző szervezetek által – különböző célcsoportok számára – készített segítő és tájékoztató anyagokat:

https://fszk.hu/hir/akadalymentes-informaciok-a-koronavirusrol-fogyatekos-emberek-szamara/

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com