Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Sugarloaf - Hunny-bunny
65
hallgató

Fokozatosan nő a kórházban ápoltak száma

- 2020. április 27. 14:28 - 616 megtekintés

Fokozatosan nő a koronavírus-fertőzéssel kórházban ápoltak száma – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta: a koronavírus miatt eddig elhunyt 280 emberből 261 60 év feletti. Az idősotthonok és a kórházak leginkább kitettek a fertőzésnek, ott különösen fontos a védőfelszerelések helyes használata.

Az országos tisztifőorvos beszámolt arról is, hogy megkapta a vérplazma terápiát az első magyar beteg. A veseelégtelenségben szenvedő illető egy háromnapos terápián van túl, állapota „reményt keltő”, azonban időre van szükség, hogy kiderüljön: mennyire eredményes a kezelés.

Közölte, több betegnél is terveznek vérplazma terápiát, és keresik, várják azokat, akik átestek a fertőzésen, egészségesnek érzik magukat és felajánlanák vérplazmájukat további kezelés céljából.

Müller Cecília a különböző maszktípusokról elmondta, az orvosi, sebészi szájmaszkok egyszer használatosak, ezeket jellemzően a műtéteknél használja az operáló team. Célja a beavatkozás során a beteg védelme. A speciális – ffp2, ffp3 – maszkok használata a viselőjét védi a kórokozóktól. Ezek jól zárnak, szorosan illeszkednek az archoz, így csak a maszkon keresztül történik a levegő beáramlása. A maszkon található szelep szűri a beáramló levegőt. Kilégzésnél ugyanakkor a maszkon lévő szelep kinyílik, így ha ezt egy nem egészséges ember viseli, akkor a tőle kiáramlott levegő nagyobb mennyiségben jut a levegőbe, ezért szigorúan tilos ilyen maszkot beteg embernek viselnie – hívta fel a figyelmet.

A szakember kitért a házi készítésű, pamut maszkok viselésére is. Mint mondta, oda kell figyelni ezek felvételénél is levételénél egyaránt. Ezen maszkoknak is takarnia kell az orrot, szájat, lehetőleg feküdjön fel szorosan az arcra. Felhelyezésük után hozzájuk nyúlni nem szabad, s a maszk felvétele előtt és levétele után is alaposan kezet kell mosni, és érdemes hatvan fok feletti hőmérsékleten kimosni ezeket.

Müller Cecília egyben felhívta a figyelmet, hogy a maszk viselése nem helyettesíti a személyes távolság megtartását és a higiéniai szabályok betartását.

Kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta: eddig 25 idősotthonban jelent meg a fertőzés, nagyon különböző mértékben. Vannak nagyobb otthonok, több fertőzöttel, és van olyan is, ahol csupán egy-egy fertőzött van. Eddig a 25 idősotthonban összesen 64-en hunytak el koronavírussal összefüggésben.

Szintén kérdés kapcsán elmondta azt is, hogy három hajléktalanszállót tartanak nyilván, ahol igazolt pozitív esetek vannak. Az eljárás ezeken a helyeken is ugyanaz, mint minden más esetben – tette hozzá, tehát elkezdődött a kontaktkutatás és a szűrés is.

Müller Cecília arra, hogy hány egészségügyi dolgozó fertőzött meg, azt válaszolta: az összes fertőzött 13 százaléka egészségügyi dolgozó, és ez az arány megegyezik a nemzetközivel. Hozzátette: sokan már felgyógyultak a betegségből, és nem jelentkezett mindenkinél tünet.

 

Forrás: MTI

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com