Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nekem 80 - Zenék a 80-as évekb*l
57
hallgató

Társszervezetek hírei 2020. 05. 19.

- 2020. május 20. 8:00 - 759 megtekintés

Az ÉFOÉSZ. összeállítása

Friss hírek a társszervezetektőlKorábbi hírek


MEOSZ

MEOSZ tájékoztató a veszélyhelyzettel összefüggő korlátozások fokozatos feloldásáról
2020.május 18.-tól enyhítenek a korlátozásokon. Továbbra is marad a távolságtartás; a boltokra vonatkozó, időseket érintő 9-12 közti idő, a maszk viselet; színházak, mozik, és egyéb nagy létszámú gyülekezetű helyek látogatási tilalma, illetve a távoktatás. Viszont most már engedélyezettek a néző nélküli sportrendezvények; a felső oktatási intézmények látogatása, (Budapesten kívül), strandok, parkok, és egyéb szabadtéri szórakozó helyek újra kinyitnak; a vallási közösségi szertartások, házasság kötések, temetések; a vendéglátói helyek külső, terasz részlegét a vendégek újra igénybe vehetik fogyasztás célból, de a belső részlegekben csak személyzet tartózkodhat.

A szabályok megszegéséért kiszabott pénzbírság 5 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig terjed.


SINOSZ

Budapesten is megszűnt a kijárási korlátozás – tovább enyhülő intézkedések május 18-tól!

Budapesten érvényes szabályok május 18-tól:

  • Az egy háztartásban élők kivételével mindenki köteles a másik embertől lehetőleg másfél méteres védőtávolságot tartani.
  • Vásárláskor, illetve a tömegközlekedési eszközökön maszk viselése továbbra is kötelező.
  • A 65 éven felüliek továbbra is 9 és 12 óra között vásárolhatnak az élelmiszerüzletekben, a drogériákban és a gyógyszertárakban, a 65 év alattiak pedig az ezen kívüli időszakban.
  • A piacok nyitvatartásának rendjéről az önkormányzatok ettől eltérően is rendelkezhetnek.
  • Valamennyi üzlet kinyithat és látogatható.
  • A vendéglátóhelyeken – különösen az éttermekben, kávézókban, cukrászdákban, büfékben, presszókban – a kerthelyiségben és a teraszon már lehet tartózkodni.
  • A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, a parkok és a szabadtéri játszóterek látogathatóak.
  • A strandok, szabadtéri fürdők nyitva tarthatnak.
  • A szabadtéri múzeumok és az állatkert kinyithat.
  • A szolgáltatások bárki által szabadon igénybe vehetők, a szolgáltatást nyújtó üzletek szintén nyitva tarthatnak korlátozás nélkül.
  • Az istentiszteletek és misék, polgári házasságkötések és temetések megtarthatók. A 200 fő alatti családi rendezvények, lakodalmak Budapesten 2020. június 15-től tarthatók meg.
  • Az egyetemek nyitva lehetnek a fővárosban is, de erről mindenhol a felsőoktatási intézmény vezetője jogosult dönteni. A felsőoktatási intézmények kollégiumainak látogatása továbbra is tilos.

Vidéki enyhítések:

  • Vidéken is megnyithatnak a szabad területen lévő  játszóterek és parkok.
  • A vendéglátóhelyek épületében is szabad tartózkodni
    A fővárost kivéve a vendéglátóhelyeken (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) megengedett az épület belső zárt részében történő tartózkodás. Az ott dolgozók kötelesek maszkot viselni, erre kérik lehetőség szerint a vendégeket is, és fontos a védőtávolság betartása. A szállodák és a panziók is fogadhatnak vendégeket.
  • Esküvők
    Június 1-től maximum kétszáz főig vidéken és Pest megyében is megrendezhetők lesznek az esküvők, de az asztalok közötti védőtávolságot be kell tartani.

Az egész országban érvényes intézkedések:

  • Egészségügy
    Újabb egészségügyi ellátások válnak elérhetővé. Ismét elvégezhetők a tervezhető műtéti beavatkozások, és újraindíthatók bizonyos szűrővizsgálatok, így a foglalkozás-egészségügyi, alkalmassági vizsgálatok és az alkalomszerű szűrések, valamint a krónikus és kúraszerű ellátások.
    Az ellátásokra továbbra is telefonon kell bejelentkezni. Ha az előzetes kikérdezés alapján fertőzésgyanú merül fel valakinél, akkor laboratóriumi koronavírus-tesztet végeznek, és csak ennek negatív eredménye után végezhető el a műtét vagy más beavatkozás.
  • Idősotthonok
    Az idősotthonokban elrendelt kijárási és látogatási tilalom továbbra is fennmarad!
  • Napközis gyermektáborok országszerte
    Az ottalvást nem igénylő, napközis gyermektáborokat nyáron meg lehet tartani az egész országban. A biztonságos működtetés érdekében a táborszervezőknek és a szülőknek is ajánlásokat fognak közzétenni.
  • Június 2-ig biztosan fennmarad a távoktatás
    A jelenlegi bölcsődei és óvodai ügyeleti rendszer átalakítása várható, utána, a járványügyi helyzet alapján döntenek az iskolák esetleges újranyitásáról, de ez egyelőre bizonytalan.

AOSZ

Számos önkormányzattól érkezett visszajelzés az intézkedési tervre
A különböző fogyatékosságokkal élő személyeket képviselő országos szervezetek a FESZT koordinációjával jelzéseket és javaslatokat tett az EMMI Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárságának, melynek eredményeként 2020. 03. 26-án Intézkedési Tervet írt alá Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere. Szövetségünk az Info-Pontokon keresztül megkereste az önkormányzatokat és kérte együttműködésüket. Számos budapesti és vidéki önkormányzat visszajelzett számunkra, biztosítottak minket együttműködésükről és megküldték azokat az elérhetőségeket, amelyeken a fogyatékos személyek segítséget kérhetnek. Sok önkormányzat feltüntette honlapján az érdekvédelmi szervezetek, így szövetségünk koronavírussal kapcsolatos hasznos kiadványait is.


MMSZ

Debrecenben tartósélelmiszererrel és odafigyeléssel segít a Máltai Szeretetszolgálat
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Debrecenben se tétlenkedett az tartós élelmiszercsomag általi megsegítés terén. Tehát ott is számíthatnak segítségükre a rászoruló családok.

Pizzával tették könnyebbé a nehéz sorsú családok karanténját
Több mint 640 pizzával támogatta a Pizza King Expressz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti családok átmeneti otthonait. A két intézményben összesen több mint 100 gyermek él szüleivel a koronavírus járvány elleni védekezés miatt szigorú szabályok szerint.


Magyar Vöröskereszt

Coca-Colás munkavállalók és céges flotta segíti a Magyar Vöröskeresztet a logisztikában. A Coca-Cola most már kocsikkal és emberekkel is segíti a Magyar Vöröskereszt logisztikáját.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

  • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
  • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
  • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
  • 13:00: - Gery
    Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
  • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
  • 16:00: - Anonymous műsora
    Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
  • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
  • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
  • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
  • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 2. csütörtök, Zsigmond napja van.
Ma van a(z) Esélyegyenlőség napja.
Az év 18. hete és 123. napja.
Holnap Timea, Irma napja lesz.

926. A magyar had egy része Szent-Gallenben volt, mely táborozást és a Magyarok jellemét, szokásait és erkölcseit igen tanulságosan ismerteti Ekkehard a szent galleni bencés monostornak a X. században élt történet írója.


1523. II. Lajos király Budán kelt rendeletében eltiltotta Luther Márton könyveinek adás-vevését és olvasását.


Hajnal Anna: Májusnak első napjain

"A kútkávára süt a nap,
a cseppek gyöngyként hullanak,
himbál a vödör láncain - -
májusnak első napjain.

Az eltört köcsögön madár
kék füvön körbe-körbe jár,
új hajtást hajt rozmaring
májusnak első napjain..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com