Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zamat - gasztronómiai magazin
39
hallgató

Mága Zoltán a Speciális Olimpikonokért

- 2014. szeptember 30. 5:18 - 620 megtekintés

Mága Zoltán hegedűművész, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség tiszteletbeli művészeti nagykövete művészbarátaival a Zene Világnapján, október elsején jótékonysági koncertet tart a Szent István Bazilikában a 2015-ös Los Angelesi Nyári Világjátékokon résztvevő sportolók javára.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) 1989-óta, immár 25 éve tervezi, szervezi és bonyolítja az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő, továbbá a halmozottan fogyatékos emberek rendszeres edzés- és versenyprogramját.

  A speciális olimpikonok jövő nyáron Los Angelesben a Nyári Világjátékokon öregbíthetik az ország hírnevét, és ehhez a válogatóversenyek már megtörténtek idehaza. Az eredmények alapján így 14 sportágban szerepelnek majd versenyzők a tengerentúli megmérettetéseken. A speciális olimpikonok felkészültségét jól mutatja, hogy idén szeptemberben összesen 66 érmet szereztek az Antwerpenben rendezett Speciális Nyári Európa Játékokon!  

Mága Zoltán hegedűművész a Szent István Bazilikában 2014. október 1-jén művészbarátai részvételével tartandó jótékonysági koncertjével szeretné segíteni a speciális olimpikonok tengerentúli részvételét, hozzájárulva utazási költségeikhez. A művész újbóli karitatív akciójával is szeretné felhívni a társadalom és a közvélemény figyelmét az értelmi fogyatékossággal élők helyzetére, arra, hogy egy apró támogatással, vagy pusztán egy kis figyelemmel is esélyt, lehetőséget lehet adni a hátrányokkal élő embereknek. Fontosnak tartva, hogy a hátrányos helyzetű, a fogyatékkal élő, vagy beteg gyermekek is esélyt kapjanak egy teljes, és gazdag életre, és hátrányaik ellenére kibontakozhasson tehetségük, amely erőt és inspirációt ad számukra.  

„Szeretnénk, ha versenyzőink a legnyugodtabb körülmények között készülhetnének, majd utaznának a Los Angeles-i Világjátékokra, ehhez pedig nagy örömünkre szolgál, hogy Mága Zoltán személyében egy világhírű művész nyújt segítséget, hozzájárulva a speciális olimpikonok társadalmi beilleszkedéséhez és elfogadásához!” – mondta az MSOSZ elnöke, Lengyel Lajos.  

A Speciális Olimpia mozgalom küldetése, hogy a 8 éves, és annál idősebb értelmi fogyatékossággal élő emberek számára egész éven át tartó edzési és versenyzési lehetőséget nyújtson különböző olimpiai sportágakban. A Speciális Olimpia alapelve azon a meggyőződésen nyugszik, hogy az értelmi sérült emberek is képesek megfelelő segítséggel tanulni, ezáltal a társadalom aktív és hasznos tagjává válni, és ezzel párhuzamosan élvezni az élet adta örömöket a munkában, az emberi kapcsolatokban, a szabadidős tevékenységekben, így a sportban is.  

Mága Zoltán már évek óta rendszeresen támogatja a Speciális Olimpia mozgalom törekvéseit, programjait, számos karitatív akciójával segítette az ország különböző részein élő és tevékenykedő közösségeket. A Szent István Bazilikában tartandó jótékonysági koncert fővédnökségét Áder János köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita vállalta, a rendezvény társ fővédnöke Tarlós István főpolgármester és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.  

A koncerten Bach, Vivaldi, Schubert, Kodály, Csajkovszkij, Mozart művei csendülnek fel.  Fellép Kis B Attila Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, Pándy Piroska Príma-díjas operaénekes, Szekeres Adrien EMeRTon-díjas énekesnő, Sümegi Eszter, a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese, Csík Sándor énekes, valamint a Primarius Szimfonikus Zenekar és a Ymiso Kamarazenekar Silló István vezényletével.   Forrás: Népszava

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- három = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com