Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


BABY GABI - Ha újra kezdhetném
58
hallgató

200 millió feletti adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre – A koronavírus megnyitotta a pénztárcákat

- 2021. január 13. 19:17 - 905 megtekintés

206 millió forint feletti összeget adtak össze társadalmi ügyekre adományozók 2020-ban, ami 200%-kal magasabb az előző évekhez képest – derül ki a hazai legnagyobb közösségi adománygyűjtő platform, az Adjukössze.hu legfrissebb statisztikájából. Az adománygyűjtő oldalt működtető NIOK Alapítvány összeállításában az adományozási trendekről és a tavalyi hasonló időszak adatairól is szó esik.

A szolidáris kezdeményezések mellett kiemelkedő volt a társadalmi ügyekre felajánlott adományszint tavaly a koronavírus hatására. Míg az előző években az adjukössze.hu oldalán nagyjából 100 millió forintot ajánlottak fel magánemberek, addig ez a szám 2020-ban 206 millió forint volt. Összehasonlításképpen a tavalyi időszakhoz képest kétszeres emelkedést mutat az idei adományok összege. Szembetűnő a kampányok számának növekedése is. Évközben összesen 140 közösségi adománygyűjtő kampány indult, amiből a vírusra reagáló kezdeményezések száma 81 volt. A megelőző, 2019-es év összes közösségi adománygyűjtő kampánya volt összesen 83.

Ezzel együtt az is jól látszik, hogy megkétszereződött a rendszeres adományozók száma az oldalon, 1085 ember iratkozott fel egy ügyre 2020-ban, míg 2019-ben az csak 491 adományozó volt. Ebből a trendből az is kikövetkeztethető, hogy a szolidaritás nem csak akciószerűen, hanem folyamatos elköteleződésként is egyre erősebb.

A legerősebb hónapok egyike  18 millió forintos adománnyal az április volt, ami a koronavírus kirobbanásához köthető. Bár sokan a világjárvány második hullámában a szolidaritás hiányát emlegették, a számokból az látszik, hogy míg az őszi időszak az előző évekhez hasonló adományszintet hozott, addig a kiemelkedően sok, 22,5 millió forint gyűlt össze decemberben.  A december hónap minden évben erős időszaknak számít, de 2020-ban ez is kétszerese volt az előző éveknek, ami a filantrópia és a szolidaritás erősödését jelzi.

“A tavalyi évben rengeteg inspiráló kezdeményezést, nem csak pénzben mérhető hatású összefogást láttunk a hazai civil szférában.”  mondta el Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: “ezzel együtt az is jól látszódott, hogy nem csak azok mozdultak meg, akik a jellemzően civil szervezeteknek adományoznak. Azt láttuk, hogy számtalan innovatív, alulról jövő kezdeményezés indult magánemberektől, kisközösségektől is. Ebben pedig megmutatkozik az is, hogy a családi, rokoni kapcsolatrendszereken túl tágabb kontextusban is működik itthon a társadalmi szolidaritás.”

Adjukössze.hu:

A NIOK Alapítvány 7 éve elsőként hozta létre Magyarország legnagyobb online közösségi adománygyűjtő szolgáltatását, az Adjukössze.hu oldalt, mellyel elsődleges célja, hogy segítse és fejlessze az adományozást, építse a filantrópiát  a magyar társadalomban. Az Adjukössze.hu kifejezetten civil kezdeményezéseket segítő online közösségi adománygyűjtő oldal, ahol a társadalmi ügyek, projektek önálló felületeken kapnak helyet alkalmazkodva azok igényéhez, és tanácsadók munkája segíti szakmailag a gyűjtést, kommunikációt. A szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy a civil szervezetek eredményesebben gyűjtsenek adományokat tevékenységük és ügyeik támogatására, ezáltal anyagilag függetlenedjenek és erősödjenek. A közösségi adománygyűjtés remek belépő az adománygyűjtés gyakorlatába. Komplex feladatok és kihívások elé állít bármilyen szervezetet.

NIOK Alapítvány

A független civil szervezet 26 éve dolgozik azért, hogy Magyarországon a civil szektor és a civil szervezetek hatékonyabbá váljanak, működésük fenntartható és átlátható legyen. Egyik fő célkitűzése, hogy a magyarországi adományozási kultúra fejlődjön, minél több szervezet legyen képes hitelesen megszólítani a lehetséges adományozóit, és minél több ember találjon rá arra az ügyre, amit támogatni szeretne. Ennek érdekében működteti a többféle adománygyűjtési lehetőséget is biztosító, legnagyobb hazai adományozási portált, az Adjukössze.hu oldalt, melyen keresztül már több mint 650 000 000 Ft értékben érkeztek adományok a hazai civil szervezetek javára.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


9 - = három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

  • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
  • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
  • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
    Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
  • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
  • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
  • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
  • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
  • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
  • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
  • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
  • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
  • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
  • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
    Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
  • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 1. szerda, Fülöp, Jakab, A munka ünnepe napja van.
Ma van a(z) Munkavállalók Szolidaritási napja.
Az év 18. hete és 122. napja.
Holnap Zsigmond napja lesz.

1833. Deák Ferenc első megjelenése az országgyűlésen. Ő, mint Zala vármegye követe, életkora harmincadik életévében jelent meg Pozsonyban.


1890. A munkásság először ünnepli meg május elsejét Európa szerte.


József Attila: Május

A rengő lomb virágban ég
és készül a gyümölcsre,
a nyílt uccára lép a nép,
hogy végzetét betöltse.
Iramlanak bogarak,
friss jelszavak repülnek.
S az aranyba vont ég alatt,
-mert beköszönt az ünnep -
a szabadság sétára megy.
Hős népe ágat lenget,
s ő kézenfogva vezeti
szép gyermekét, a rendet!

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com