Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


38
hallgató

A szociális ellátás nem az állam monopóliuma

- 2021. július 10. 9:23 - 439 megtekintés

Úgy helyes, ha a szociális ellátás nem állami monopólium, a kommunizmusnak ezt a hagyományát és örökségét kezdjük magunk mögött hagyni – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászon pénteken.

Fülöp Attila a görögkatolikus egyház fenntartásában működő Szent Miklós Ápoló-Gondozó Otthonban tett látogatásán elmondta, ma a gyermekvédelemi ellátórendszer csaknem háromnegyedét, a szociális ellátórendszer több mint harmadát egyházi fenntartású intézmények teszik ki.

Magyarországon több mint százezer ember él bentlakásos intézményben – folytatta -, az ő életük akkor lehet minél teljesebb, ha kötődnek a településükhöz, az őket ellátó intézményrendszerhez és ahhoz a közösséghez, ahová tartoznak. Ebben az egyházi szereplők behozhatatlan előnyt nyújthatnak nekik – hangsúlyozta.

Megjegyezte, e terület legfontosabb sajátossága a közösségépítés, valamint a közösségi bizalom és kapocs megtalálása.

Emlékeztetett arra, hogy az egyház több száz, több ezer éve foglalkozik ezzel a feladattal, akkor is, amikor nem léteztek a mai értelemben vett államok és állami rendszerek sem.

A kormány ezért számít a vele stratégiai partnerségben együttműködő egyházak munkájára, segítségüket a kabinet a bentlakásos intézményekben élők érdekében szeretné igénybe venni – mondta Fülöp Attila. Hangsúlyozta, az egyház missziója “a természetes feladatvállalásának” folytatása, nem pedig valamilyen új jogszabályon vagy kötelezettségvállaláson alapuló feladatvégzés.

A kétszáz pszichiátriai beteget és harminc, demenciában szenvedő gondozottat ellátó hodászi bentlakásos intézményre kitérve Fülöp Attila megemlítette, hogy a Széchenyi 2020 program keretében, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatán nyert csaknem 300 millió forintot fordították az otthon épületeinek felújítására és korszerűsítésére.

Ez arra példa, hogy az egyház végzi a feladatot, az állam pedig ezt a munkát jogszabályokkal és pénzügyi eszközökkel támogatja – hangoztatta az államtitkár.

Az eseményen Szocska Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye megyés püspöke köszönetet mondott a kormánynak azért, hogy az otthont egyházi fenntartásba adta át.

Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a korábban a megyei önkormányzathoz tartozó otthonnak jó gazdája lett az egyház.

A kereszténydemokrácia egyik alapvető pillére, hogy az állam ne legyen kizárólagos intézményfenntartó, hanem a szociálisan érzékeny közéleti szereplők, például az egyházak és a civil szervezetek is részt vegyenek a szociális feladatok ellátásában – mondta a kormánypárti politikus. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* kilenc = 27

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com