Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Jeles napok
68
hallgató

Korai fejlesztéssel foglalkozó szervezeteket segített az UNICEF Magyarország

- 2021. április 9. 9:57 - 641 megtekintés

Korai fejlesztéssel foglalkozó szervezeteket segített az UNICEF Magyarország Felelősen a kora gyermekkorért elnevezésű pályázata a koronavírus-járvány idején.

Az UNICEF Magyarország csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 2020 elején indított pályázaton öt szakmai szervezet nyert el támogatást, amelyet a 0-6 éves, fejlődésük szempontjából veszélyeztetett vagy fogyatékkal élő gyermekek és családjaik érdekében végzett tevékenységükre fordíthattak.

A tapasztalatok szerint a járvány idején a fejlesztési programokra hatalmas igény mutatkozott, sok szülő kért tanácsadást, szakértő segítséget – írták.

Ismertették: a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesület egyéni tanácsadásokat és fejlesztéseket szervezett, amelyekkel 146 gyermeknek nyújtottak terápiát.

A szegedi Odú Központ az udvarán a gyerekek komplex személyiségfejlődését segítő játszóteret rendezett be, és 30 családot vitt el vadasparki kirándulásra szakértők bevonásával.

A Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központja úgynevezett szenzoros kommunikációs csoportok felállításával a gyermekek szociális kommunikációs fejlődését támogatta, és segédanyagokkal, gesztusszótárral, szülőknek szóló tájékoztatókkal segítette az otthoni fejlesztés biztonságát.

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ a komplex evésterápiás ellátásra koncentrált, amelynek során egyéni és csoportos formában autizmussal élő, súlyosan és halmozottan sérült gyermekek és családjaik kaptak szakszerű és rendszeres segítséget az intézményben.

A Vadaskert Alapítvány családterápiát biztosított a szakorvosi vélemények szerint erre rászoruló családoknak. Az esetek többségében figyelemhiányos hiperaktivitás-zavaros (ADHD), vagy autizmus spektrumzavarban érintett gyermekeknek és családjaiknak segítettek. Emellett online előadást tartottak a korai fejlesztés és fejlődés témájában a szülőknek és az érdeklődőknek. Az előadások több ezren vehettek részt.

Kiemelték, hogy a járvány idején komoly gondot okoz a korai fejlesztési programok akadozása, pedig az időben elkezdett terápia a gyermek egész későbbi életét megváltoztathatja. 2017-ben Magyarországon a gyerekek mindössze két százaléka kapott fejlesztést a szükséges hét százalék helyett – tették hozzá.

A program kidolgozásában és végrehajtásában fontos szerepet vállalt a Budapesti Korai Fejlesztő Központ. A projektet a Penny Market ötmillió forinttal támogatta – olvasható a közleményben.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 5. vasárnap, Györgyi napja van.
Az év 18. hete és 126. napja.
Holnap Ivett, Frida napja lesz.

1506. Miksa király igazolni kívánja betörését Magyarországra. Tudtára adta II. Ulászlónak, hogy a rákosi országgyűlésen rajta elkövetett méltatlanság megtorlása végett tört be az országba.


1835. Báró Wesselényi Miklós pere. A Szatmár vármegye közgyűlésén a kormány ellen tett éles megjegyzések miatt, melyeket a rendek megrovónak nem találtak, a magyar királyi tábla elé hűtlenségi perbe idéztetett.


Radnóti Miklós
/ 1909.máj.5. - 1944.nov.6-10. között /

Majális

A hangraforgó zeng a fű között,
s hördül, liheg, akár egy üldözött,
de üldözők helyet a lányok
kerítik, mint tüzes virágok.

Egy lányka térdrehull, lemezt cserél,
a háta barna, lába meg fehér,
a rossz zenén kis lelke fellebeg,
s oly szürke, mint ott fönt a fellegek.

Fiúk guggolnak és parázslanak,
az ajkukon ügyetlen szép szavak,
duzzasztja testük sok kicsiny siker
s nyugodtan ölnek, majd ha ölni kell.

Lehetnének talán még emberek,
hisz megvan bennük is, csak szendereg
az emberséghez méltó értelem.
Mondjátok hát, hogy nem reménytelen.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com