Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nagy generáció - legnagyobbak a 70-80-as évekb*l
51
hallgató

Étteremben ebédelhettek az állami gondozásban élő hajdú-bihari gyermekek

- 2020. június 3. 4:33 - 583 megtekintés

A több szervezet és cég által megvalósított program a gyerekeknek a finom falatokon túl élményt is biztosított.

A program szervezőjét, Buzás Lajost a Dehir..hu kérdezte a különleges gyermeknapi eseményről. A BAGE elnöke elmondta, a koronavírus-járvány a gyermekvédelmet is utolérte, így ebben az esztendőben nem tudták megtartani hagyományos gyermeknapi rendezvényüket. – Az volt a célunk, hogy gyermeknapon az állami gondozott gyerekek legyenek kiszolgálva – folytatta a szervező.

Buzás Lajos kitért arra is, Mi az álmom? címmel egyedülálló rajzversenyt rendeztek a hátrányos helyzetű fiatalok számára. A megmérettetés különlegessége az volt, hogy a gyerekek zsűrizték egymás munkáját, majd a győztes pályamű alkotója nem kisebb díjjal, mint egy laptoppal gazdagodhatott. – Ez a Fogadj örökbe egy laptopot! elnevezésű kezdeményezésünk része, amely a járványhelyzet miatti digitális ismeretszerzést könnyíti meg a nevelőszülőknél és a lakásotthonokban élők számára – fogalmazott az egyesület vezetője.

Kocsis Fülöp szintén személyesen köszöntötte a gyermeknap állami gondozásban élő ünnepeltjeit. A görögkatolikus érsek-metropolita elsőként közös imádságra hívta a fiatalokat és a nevelőszülőket, majd a gyermekkor jelentőségéről beszélt. Fontosnak tartja a BAGE működését, ugyanis Debrecenben és a környékbeli falvakban-városokban nincsen ehhez hasonló szervezett, akik így szívükön viselik a jelenlegi lakásotthonban és nevelőszülőnél élő gyermekek sorsát.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke a lakásotthonokban dolgozóknak mondott köszönetet, akik a kijárási korlátozás időszakában is maximálisan helyt álltak, az iskolásokat pedig azzal biztatta, nemsokára már élvezhetik a vakációt. Hajdúné Nagy Róza, az étterem tulajdonosa a közönségnek úgy fogalmazott, reméli, az első alkalommal megrendezett szeretetebéd-kezdeményezés a jövőben is örömet okoz majd a gyerekeknek.

A rendezvényen részt vettek támogatók is, akik fontosnak tartják a BAGE munkáját, Kékesi Attila, a Profi-Bau Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója aki elmondta, nagyon fontosak ezek a kezdeményezések, boldog, hogy itt lehet, az egyesületet további segítését továbbra is szeretné támogatni, mert számára garancia a vezető aki maga is állami gondozottként nőt fel.

A finom falatokhoz szórakozás is járt, a résztvevőket Kovács Axel, a Kerozin zenekar énekese és Gyöngyösi Marica többszörös világbajnok street dance táncos is szórakoztatta csoportjával. Felléptek a Dancing Boots Country Lenedance Club csapata is.  A gyermeknap alkalmából a vér szerinti szülők nélkül nevelkedő gyerekek asztalára pünkösdvasárnap gulyáslevest, túrós lángost és az egyik debreceni cukrászda felajánlásaként egy-egy szelet tortát tálaltak az étterem felszolgálói.

(Forrás: Dehir.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


négy + 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. május 31. szerda, Angéla, Petronella napja van.
Ma van a(z) Nemdohányzó világnap.
Az év 22. hete és 151. napja.
Holnap Tünde napja lesz.

1440. Erzsébet, özvegy királyné, csecsemő fia koronázása után, a bölcsőbe csomagolt koronával Győrbe vonult.


1943. Könyvnapok kezdete Budapesten. Megjelent 80 könyv, valamennyi magyar szerző műve. Köztük: Babits Mihály: Az európai irodalom története, Bartók Béla-Kodály Zoltán: Erdélyi és magyar népdalok c. könyve.


Lesznai Anna: Elviharzott május

"...Május, be jó, hogy elmúlsz!
Gyötrelmes ünneped
Öröklétszomjazó,
Száguldó pillanat.

Most tisztább lesz a menny,
Sötétebb lesz a lomb
Lassúbb a szívverés,
Az árnyas fák alatt..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com