Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ossian - A tél hercegnője
35
hallgató

Étteremben ebédelhettek az állami gondozásban élő hajdú-bihari gyermekek

- 2020. június 3. 4:33 - 371 megtekintés

A több szervezet és cég által megvalósított program a gyerekeknek a finom falatokon túl élményt is biztosított.

A program szervezőjét, Buzás Lajost a Dehir..hu kérdezte a különleges gyermeknapi eseményről. A BAGE elnöke elmondta, a koronavírus-járvány a gyermekvédelmet is utolérte, így ebben az esztendőben nem tudták megtartani hagyományos gyermeknapi rendezvényüket. – Az volt a célunk, hogy gyermeknapon az állami gondozott gyerekek legyenek kiszolgálva – folytatta a szervező.

Buzás Lajos kitért arra is, Mi az álmom? címmel egyedülálló rajzversenyt rendeztek a hátrányos helyzetű fiatalok számára. A megmérettetés különlegessége az volt, hogy a gyerekek zsűrizték egymás munkáját, majd a győztes pályamű alkotója nem kisebb díjjal, mint egy laptoppal gazdagodhatott. – Ez a Fogadj örökbe egy laptopot! elnevezésű kezdeményezésünk része, amely a járványhelyzet miatti digitális ismeretszerzést könnyíti meg a nevelőszülőknél és a lakásotthonokban élők számára – fogalmazott az egyesület vezetője.

Kocsis Fülöp szintén személyesen köszöntötte a gyermeknap állami gondozásban élő ünnepeltjeit. A görögkatolikus érsek-metropolita elsőként közös imádságra hívta a fiatalokat és a nevelőszülőket, majd a gyermekkor jelentőségéről beszélt. Fontosnak tartja a BAGE működését, ugyanis Debrecenben és a környékbeli falvakban-városokban nincsen ehhez hasonló szervezett, akik így szívükön viselik a jelenlegi lakásotthonban és nevelőszülőnél élő gyermekek sorsát.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke a lakásotthonokban dolgozóknak mondott köszönetet, akik a kijárási korlátozás időszakában is maximálisan helyt álltak, az iskolásokat pedig azzal biztatta, nemsokára már élvezhetik a vakációt. Hajdúné Nagy Róza, az étterem tulajdonosa a közönségnek úgy fogalmazott, reméli, az első alkalommal megrendezett szeretetebéd-kezdeményezés a jövőben is örömet okoz majd a gyerekeknek.

A rendezvényen részt vettek támogatók is, akik fontosnak tartják a BAGE munkáját, Kékesi Attila, a Profi-Bau Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója aki elmondta, nagyon fontosak ezek a kezdeményezések, boldog, hogy itt lehet, az egyesületet további segítését továbbra is szeretné támogatni, mert számára garancia a vezető aki maga is állami gondozottként nőt fel.

A finom falatokhoz szórakozás is járt, a résztvevőket Kovács Axel, a Kerozin zenekar énekese és Gyöngyösi Marica többszörös világbajnok street dance táncos is szórakoztatta csoportjával. Felléptek a Dancing Boots Country Lenedance Club csapata is.  A gyermeknap alkalmából a vér szerinti szülők nélkül nevelkedő gyerekek asztalára pünkösdvasárnap gulyáslevest, túrós lángost és az egyik debreceni cukrászda felajánlásaként egy-egy szelet tortát tálaltak az étterem felszolgálói.

(Forrás: Dehir.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 * nyolc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com