Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hooligans - Hotel mámor
50
hallgató

Súlyadó – mentesség bonyodalmakkal

- 2013. április 17. 16:20 - 2493 megtekintés

Megváltoztak a gépjárműadó-mentesség feltételei. A bürokrácia útvesztőjében Pavlovityné Évának ráadásul egy adóirodai levele is eltűnt, és a hatóság is hibát vétett

kép

Pavlovityné Éva húsz éve villamosbalesetben vesztette el az egyik lábát. Súlyos rokkantsága miatt kezdettől fogva mentesült a gépjárműadó fizetése alól. Tavaly viszont a 67 éves asszonyt is értesítette a szegedi polgármesteri hivatal adóirodája, hogy kérelmezze újból az eddigi kedvezményét. Szeptemberben bement, kérvényt írt, csatolta az orvosi papírjait. Rövidesen tájékoztatta a hivatal, hogy orvosszakértőnek kell megállapítania, mennyire közlekedőképes. Papírjai alapján a kormányhivatal rehabilitációs szakigazgatási szerve azt írta: a közlekedőképessége súlyosan nehezített, állapota három évig várhatóan fennáll. Évánál itt szakadt el a cérna. ? Minden papíromon az szerepel, hogy végleges az állapotom, a felülvizsgálat nem szükséges. Miért nincs ennél a hatóságnál is ilyen? ? háborgott az asszony. ? Igyekszem teljes életet élni, de a hivatalok és a hatóságok az ilyen igazolásokkal, felülvizsgálatokkal állandóan felszínen tartják, hogy rokkant vagyok. Holott az én lábam sajnos nem nő ki. A kis autóm 18 éves, nagyjából évi 5000-es gépjárműadóról beszélünk, ennyit bőven elfecséreltek a hivatalok levelezésre. A szakvéleményt bevittem, azóta is várom a határozatot.

A tavalyi törvényváltozások nagyon megbonyolították az eddigi ?hétpontos igazolás” rendszerét. Olyan mozgásában korlátozott például, akinek nincsen mozgásszervi problémája (mert látás- vagy hallássérült), nem kaphatja meg a gépjárműadó-mentességet.Iváncsicsné dr. Tesbér Anna, a polgármesteri hivatal adóirodájának munkatársa elmondta: a kedvezmény három esetben igényelhető. 18 év alatt az kérheti, akinek mozgásszervi probléma miatt is jár az emelt összegű családi pótlék. 18 éven felett a fogyatékossági támogatásról szóló Magyar Államkincstári határozatot kell bemutatni. Akinek nincs ilyen, az az okmány- vagy az adóirodán beszerezhető kérelmet tölt ki, csatolja az orvosi dokumentumait, az okmányirodán benyújtja. Ez alapján a kormányhivatal rehabilitációs szakigazgatási szerve állapítja meg, hogy az illető mozgásában súlyosan akadályozott vagy sem.

Itt jön az újabb csavar, mert a szakvéleményt az okmányiroda az adózónak küldi ki, azt neki vissza kell vinnie az adóirodába, hogy kérelmezze az adómentességet. A mentességet a dokumentum dátumát követő hónaptól lehet megadni; aki tavaly megszerezte a megfelelő határozatot, az a teljes évre kapott mentességet. Aki később kapta meg, vagy most intézi, az időarányosan kérhet kedvezményt. Egy évre legfeljebb 13 ezer forint értékben adható gépjárműadó-mentesség, ha ennél több az adóteher, azt be kell fizetni. Aki nem kapja meg a mentességet az adóirodától, a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül fellebbezhet. Végh Ferenc, az adóiroda vezetője hozzátette: tavaly 1950 mentesség volt érvényben súlyos mozgáskorlátozottság miatt, az idén eddig jóval kevesebben, 362-en kérték és kapták meg. Éva kérvényének is utánanézhettünk. A nyilvántartás szerint februárban postázták a határozatot, az asszony mentességet kapott. A levél nyilván elkeveredett, csütörtökön az adóiroda felvette a kapcsolatot az ügyféllel, és tisztázta a helyzetet.

Adminisztrációs hiba

Unger Gyula, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal szóvivője azt mondta: ?az orvosi szakvéleményben a felülvizsgálatról szóló rovatban jelölik meg azt az időpontot, amikor a kérelmezőnek felülvizsgálaton kell megjelennie, és ugyanott rendelkeznek arról is, ha erre a jövőben nincs szükség. Az olvasó esetében egy adminisztrációs hiba miatt ez a rovat kitöltetlen maradt, ettől függetlenül természetesen nem kell újabb vizsgálaton részt vennie. Arról, hogy további felülvizsgálata nem szükséges, jelzésünk alapján a kérelmező hamarosan korrigált szakvéleményt kap a területileg illetékes rehabilitációs szakigazgatási szervtől.

Forrás: delmagyar.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 + = tizenegy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com