Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Koncz Zsuzsa - Nincsen olyan ember
50
hallgató

Ilyen volt a 30. Sérült Gyermekek Napja

- 2022. szeptember 16. 14:01 - 340 megtekintés

Immár harmincadik alkalommal gyűltek össze a Fővárosi Állat- és Növénykertben, hogy együtt ünnepeljék meg a Sérült Gyermekek Napját az ÉFOÉSZ. tagjai.

A jubileumi rendezvényt hatalmas érdeklődés és remek hangulat jellemezte.

Az ÉFOÉSZ. a Fővárosi Állat- és Növénykerttel együttműködve immár 30. éve szervezi meg a Sérült Gyermekek Napját azzal a szándékkal, hogy felhívja a figyelmet a sérült gyermekeket nevelő családokra, az intézményben élő fiatalokra és hangsúlyozza az érintett személyek társadalmi inklúziójának fontosságát. A hagyománnyá vált szeptember közepi időszak ideális feltételeket biztosít arra, hogy a hidegebb idő beköszönte előtt, egy nagyszabású szabadtéri programsorozattal búcsúzzunk a nyári kánikulától. Idén sem volt ez másképp, kellemes időjárás, a nagyszínpadnál önfeledt bulihangulat és változatos programok jellemezték a jubileumi rendezvényt. A szervezet külön kiemelte azt is, hogy az idei találkozón közel tízezer ember gyűlt össze az ország minden pontjáról.

Az állatkert bebarangolása előtt szokásos módon az ünnepélyes megnyitóval kezdték a napot. A sort az ÉFOÉSZ társelnöke, Bercse László nyitotta, aki a megélhetési válságra és a rezsivédelem bevezetésének fontosságára hívta fel a döntéshozók figyelmét. Mint mondta, „Magyarországon sajnos nagyon sok értelmi sérült emberre és családjaikra hatással van az árak emelkedése… Folyamatosan javaslatokat dolgozunk ki és kérjük a döntéshozókat, hogy támogassák az értelmi sérült embereket és családjaikat. Hogy az érinttettek megélhetése ne legyen kérdéses, és hogy igénybe tudják venni az őket megillető szolgáltatásokat.”

Tóth László a támogatott döntéshozatal intézményéről is beszélt. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy Magyarországon a támogatott döntéshozatal 2014 óta vehető igénybe, azonban még mindig nagyon kevesen ismerik és használják ezt a fontos lehetőséget. Hangsúlyozta, a döntéshozóknak is azon kell dolgoznia, hogy minél többen megismerjék ezen a támogatott döntéshozatal intézményét. Zárásként az intézményi férőhely kiváltásról beszélt. Kiemelte, hogy a kiváltást megelőzően is nagyobb figyelmet kell szentelni az intézményben élőkre. „Fontosnak tartjuk, hogy legyenek az intézményekben önérvényesítő csoportok és olyan környezetet lehessen kialakítani, ami otthonosabb, barátságosabb, jobban megfelel a lakók igényeinek. Szeretnénk, ha ők maguk is aktívan részt vehetnének a mindennapjaik alakításában és beleszólhatnának az életkörülményeik alakításába.„

Az ünnepi megnyitót az ÉFOÉSZ. elnöke, Gyene Piroska folytatta, aki beszédében felidézte az immár harminc éves rendezvény legfontosabb pillanatait és megköszönte az SGYN-t támogató vállalatok áldozatos munkáját. Mint említette, a Fornetti, a Rauch és a Khell Food idén is több ezer adománnyal segítette az eseményt. Az elnökasszony kifejezte háláját a Fővárosi Állat- és Növénykertnek, ami minden évben ingyenes belépést biztosít a sérült gyermeket nevelő családoknak. Egyúttal köszönetét fejezte ki az intézmény dolgozóinak is, akik évről-évre, az ÉFOÉSZ-szal szorosan együttműködve dolgoznak azon, hogy a fővárosba látogatók maradandó élményben részesüljenek. Végül pedig köszönetet mondott a miniszterelnöki hivatalnak az évek óta tartó együttműködésért. „Hálásak vagyunk, hogy idén ismét biztosították számunkra az ide érkező több ezer látogató ingyenes utaztatását az ország különböző pontjairól. Egyúttal köszönetet mond a szervezet a Volánbusz Zrt.-nek és munkatársaiknak, hogy idén is megszervezték több ezer fő Budapestre, majd vidékre történő utaztatását.”

Az ünnepi megnyitón Szabó Roland, az állatkert főigazgatója és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is felszólalt. A sort Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott zárta, aki kiemelte: „a kormány elkötelezett abban, hogy a fogyatékossággal élők számára is megteremtse az önálló életvitel körülményeit, az integráció lehetőségét, hogy ők is hozzáférjenek az alapvető szolgáltatásokhoz.”

A megnyitót követően idén is átadásra kerültek a Varázsceruza jótékonysági program során eddig összegyűlt adományok. Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora szerint idén eddig több mint nyolcezer csomag rajzeszköz gyűlt össze, de az akció egészen szeptember 30-ig folytatódik, így érdemes csatlakozni. Október elején az ÉFOÉSZ közreműködésével az érintett intézmények számára juttatják majd el a rajzeszközöket. A kezdeményezésről részletesebben itt lehet olvasni. A Civilút munkatársai ezúttal is többféle programmal, többek közt színezéssel és szélforgó-készítéssel várták a fiatalokat. Mellettük ismét megtalálható volt az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesületének (IFELORE) sátra, akik számos ügyességi játék mellett, a helyes elsősegélynyújtást mutatták be az érdeklődőknek. Idén első alkalommal csatlakozott hozzánk az Egyszülős Központ is, akik kavicsfestéssel és hasznos információkkal várták az egyedülálló szülőket. A velük való együttműködésről itt írtunk bővebben.

A korábbi évekhez hasonlóan most is a nagyszínpadnál pezsgett leginkább az élet. Rolando interaktív bűvészmutatványokkal szórakoztatta a közönséget a koncertek között, de idén a színpad mellé lett helyezve a szelfi automata is, ami ennek köszönhetően szinte mindig tele volt. A napot a Honeybeast indította el fülbemászó slágereivel. Őket Vastag Csaba követte, akinek a koncertje közben már teljesen megtelt a főbejárat előtti tánctér. Ezt követően az NKS lépett színpadra, vagány rappszámaik pedig látványos sikert arattak. A Kiflihajóval aztán ismét nyugodtabb vizekre eveztünk, végül pedig a Szeresd a Trashem Bébivel zártuk a napot. A programok sora pedig még mindig nem zárult le, hiszen ezúttal is volt lehetőség henna készítésre és különböző helyeken a CosHelp jelmezeket viselő munkatársaival is fotózkodhattak vagy éppen táncolhattak a látogatók.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét + = 13

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com