Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Demjén Ferenc - Szerelemb*l buktam el
53
hallgató

Ilyen volt a 30. Sérült Gyermekek Napja

- 2022. szeptember 16. 14:01 - 277 megtekintés

Immár harmincadik alkalommal gyűltek össze a Fővárosi Állat- és Növénykertben, hogy együtt ünnepeljék meg a Sérült Gyermekek Napját az ÉFOÉSZ. tagjai.

A jubileumi rendezvényt hatalmas érdeklődés és remek hangulat jellemezte.

Az ÉFOÉSZ. a Fővárosi Állat- és Növénykerttel együttműködve immár 30. éve szervezi meg a Sérült Gyermekek Napját azzal a szándékkal, hogy felhívja a figyelmet a sérült gyermekeket nevelő családokra, az intézményben élő fiatalokra és hangsúlyozza az érintett személyek társadalmi inklúziójának fontosságát. A hagyománnyá vált szeptember közepi időszak ideális feltételeket biztosít arra, hogy a hidegebb idő beköszönte előtt, egy nagyszabású szabadtéri programsorozattal búcsúzzunk a nyári kánikulától. Idén sem volt ez másképp, kellemes időjárás, a nagyszínpadnál önfeledt bulihangulat és változatos programok jellemezték a jubileumi rendezvényt. A szervezet külön kiemelte azt is, hogy az idei találkozón közel tízezer ember gyűlt össze az ország minden pontjáról.

Az állatkert bebarangolása előtt szokásos módon az ünnepélyes megnyitóval kezdték a napot. A sort az ÉFOÉSZ társelnöke, Bercse László nyitotta, aki a megélhetési válságra és a rezsivédelem bevezetésének fontosságára hívta fel a döntéshozók figyelmét. Mint mondta, „Magyarországon sajnos nagyon sok értelmi sérült emberre és családjaikra hatással van az árak emelkedése… Folyamatosan javaslatokat dolgozunk ki és kérjük a döntéshozókat, hogy támogassák az értelmi sérült embereket és családjaikat. Hogy az érinttettek megélhetése ne legyen kérdéses, és hogy igénybe tudják venni az őket megillető szolgáltatásokat.”

Tóth László a támogatott döntéshozatal intézményéről is beszélt. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy Magyarországon a támogatott döntéshozatal 2014 óta vehető igénybe, azonban még mindig nagyon kevesen ismerik és használják ezt a fontos lehetőséget. Hangsúlyozta, a döntéshozóknak is azon kell dolgoznia, hogy minél többen megismerjék ezen a támogatott döntéshozatal intézményét. Zárásként az intézményi férőhely kiváltásról beszélt. Kiemelte, hogy a kiváltást megelőzően is nagyobb figyelmet kell szentelni az intézményben élőkre. „Fontosnak tartjuk, hogy legyenek az intézményekben önérvényesítő csoportok és olyan környezetet lehessen kialakítani, ami otthonosabb, barátságosabb, jobban megfelel a lakók igényeinek. Szeretnénk, ha ők maguk is aktívan részt vehetnének a mindennapjaik alakításában és beleszólhatnának az életkörülményeik alakításába.„

Az ünnepi megnyitót az ÉFOÉSZ. elnöke, Gyene Piroska folytatta, aki beszédében felidézte az immár harminc éves rendezvény legfontosabb pillanatait és megköszönte az SGYN-t támogató vállalatok áldozatos munkáját. Mint említette, a Fornetti, a Rauch és a Khell Food idén is több ezer adománnyal segítette az eseményt. Az elnökasszony kifejezte háláját a Fővárosi Állat- és Növénykertnek, ami minden évben ingyenes belépést biztosít a sérült gyermeket nevelő családoknak. Egyúttal köszönetét fejezte ki az intézmény dolgozóinak is, akik évről-évre, az ÉFOÉSZ-szal szorosan együttműködve dolgoznak azon, hogy a fővárosba látogatók maradandó élményben részesüljenek. Végül pedig köszönetet mondott a miniszterelnöki hivatalnak az évek óta tartó együttműködésért. „Hálásak vagyunk, hogy idén ismét biztosították számunkra az ide érkező több ezer látogató ingyenes utaztatását az ország különböző pontjairól. Egyúttal köszönetet mond a szervezet a Volánbusz Zrt.-nek és munkatársaiknak, hogy idén is megszervezték több ezer fő Budapestre, majd vidékre történő utaztatását.”

Az ünnepi megnyitón Szabó Roland, az állatkert főigazgatója és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is felszólalt. A sort Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott zárta, aki kiemelte: „a kormány elkötelezett abban, hogy a fogyatékossággal élők számára is megteremtse az önálló életvitel körülményeit, az integráció lehetőségét, hogy ők is hozzáférjenek az alapvető szolgáltatásokhoz.”

A megnyitót követően idén is átadásra kerültek a Varázsceruza jótékonysági program során eddig összegyűlt adományok. Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora szerint idén eddig több mint nyolcezer csomag rajzeszköz gyűlt össze, de az akció egészen szeptember 30-ig folytatódik, így érdemes csatlakozni. Október elején az ÉFOÉSZ közreműködésével az érintett intézmények számára juttatják majd el a rajzeszközöket. A kezdeményezésről részletesebben itt lehet olvasni. A Civilút munkatársai ezúttal is többféle programmal, többek közt színezéssel és szélforgó-készítéssel várták a fiatalokat. Mellettük ismét megtalálható volt az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesületének (IFELORE) sátra, akik számos ügyességi játék mellett, a helyes elsősegélynyújtást mutatták be az érdeklődőknek. Idén első alkalommal csatlakozott hozzánk az Egyszülős Központ is, akik kavicsfestéssel és hasznos információkkal várták az egyedülálló szülőket. A velük való együttműködésről itt írtunk bővebben.

A korábbi évekhez hasonlóan most is a nagyszínpadnál pezsgett leginkább az élet. Rolando interaktív bűvészmutatványokkal szórakoztatta a közönséget a koncertek között, de idén a színpad mellé lett helyezve a szelfi automata is, ami ennek köszönhetően szinte mindig tele volt. A napot a Honeybeast indította el fülbemászó slágereivel. Őket Vastag Csaba követte, akinek a koncertje közben már teljesen megtelt a főbejárat előtti tánctér. Ezt követően az NKS lépett színpadra, vagány rappszámaik pedig látványos sikert arattak. A Kiflihajóval aztán ismét nyugodtabb vizekre eveztünk, végül pedig a Szeresd a Trashem Bébivel zártuk a napot. A programok sora pedig még mindig nem zárult le, hiszen ezúttal is volt lehetőség henna készítésre és különböző helyeken a CosHelp jelmezeket viselő munkatársaival is fotózkodhattak vagy éppen táncolhattak a látogatók.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- 1 = négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 9:00: - Ruzsa Viktor műsora
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keressen minket bizalommal!
 • 10:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Europe in my Backyard - Európai Uniós projektek (a Civil Rádió magazinműsora)
 • 16:00: Life is life - életmód magazin
 • 17:00: Live World - a legnagyobb külföldi előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 21:00: - esélyegyenlőségi magazinműsor Ruzsa Viktorral
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keressen minket bizalommal!
 • 22:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 23:00: - Reményik László interjú műsora
  A Vakok Állami Intézete, és az ötlet-, és házigazda Reményik László, "Ezer arc, ezer talentum" című közös programja minden hónap második keddjén (kivéve a nyári időszakot) megtekinthető élőben a Hermina út 21. szám alatt.
  (a rendezvények ingyenesek!)

  Cél, hogy minden hónap második keddjén olyan személyek legyenek a vendégek, akik tevékenységük, tudásuk, gondolataik, élettapasztalatuk révén szellemi munícióval tudnak szolgálni.

  Az interjú sorozat alkalmain két embert ismerhetnek meg a rendezvény látogatói, míg rádiónkban hetente egy-egy vendéget mutatunk be hallgatóink előtt (így a következő hétre csúszik át az aktuális rendezvény második vendége).

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. november 28. kedd, Stefánia napja van.
Az év 48. hete és 332. napja.
Holnap Taksony napja lesz.

1887. Megindul az első villamos próbajárata a Teréz körúton, a Nyugati pályaudvar és a Király utca között.


1946. Közzéteszik a miniszterelnök rendeletét, mely 1946 december 1.-től állami kezelésbe veszi a legnagyobb nehézipari üzemeket. Ezek: Ganz-Rt., Ganz - MÁVAG Mozdony-, Vagon - és gépgyár, Weiss Manfréd Acél- és fémművek, Győri Vagon és Gépgyár.


Somlyó György / 1920. nov. 28. - /

A macska...Mint tudós

ahogy egész nap
sértetlenül
és semmit se sértve
surran a törékeny
és nyaktörő
tárgyak között
ahogy mindig megtalálja
az egyetlen megoldást
ahogy mindig meglátja
az egyetlen kiutat
a dolgok beláthatatlan labirintusából

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com