Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Karen Ramirez - Looking for love
61
hallgató

Ilyen volt a 30. Sérült Gyermekek Napja

- 2022. szeptember 16. 14:01 - 361 megtekintés

Immár harmincadik alkalommal gyűltek össze a Fővárosi Állat- és Növénykertben, hogy együtt ünnepeljék meg a Sérült Gyermekek Napját az ÉFOÉSZ. tagjai.

A jubileumi rendezvényt hatalmas érdeklődés és remek hangulat jellemezte.

Az ÉFOÉSZ. a Fővárosi Állat- és Növénykerttel együttműködve immár 30. éve szervezi meg a Sérült Gyermekek Napját azzal a szándékkal, hogy felhívja a figyelmet a sérült gyermekeket nevelő családokra, az intézményben élő fiatalokra és hangsúlyozza az érintett személyek társadalmi inklúziójának fontosságát. A hagyománnyá vált szeptember közepi időszak ideális feltételeket biztosít arra, hogy a hidegebb idő beköszönte előtt, egy nagyszabású szabadtéri programsorozattal búcsúzzunk a nyári kánikulától. Idén sem volt ez másképp, kellemes időjárás, a nagyszínpadnál önfeledt bulihangulat és változatos programok jellemezték a jubileumi rendezvényt. A szervezet külön kiemelte azt is, hogy az idei találkozón közel tízezer ember gyűlt össze az ország minden pontjáról.

Az állatkert bebarangolása előtt szokásos módon az ünnepélyes megnyitóval kezdték a napot. A sort az ÉFOÉSZ társelnöke, Bercse László nyitotta, aki a megélhetési válságra és a rezsivédelem bevezetésének fontosságára hívta fel a döntéshozók figyelmét. Mint mondta, „Magyarországon sajnos nagyon sok értelmi sérült emberre és családjaikra hatással van az árak emelkedése… Folyamatosan javaslatokat dolgozunk ki és kérjük a döntéshozókat, hogy támogassák az értelmi sérült embereket és családjaikat. Hogy az érinttettek megélhetése ne legyen kérdéses, és hogy igénybe tudják venni az őket megillető szolgáltatásokat.”

Tóth László a támogatott döntéshozatal intézményéről is beszélt. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy Magyarországon a támogatott döntéshozatal 2014 óta vehető igénybe, azonban még mindig nagyon kevesen ismerik és használják ezt a fontos lehetőséget. Hangsúlyozta, a döntéshozóknak is azon kell dolgoznia, hogy minél többen megismerjék ezen a támogatott döntéshozatal intézményét. Zárásként az intézményi férőhely kiváltásról beszélt. Kiemelte, hogy a kiváltást megelőzően is nagyobb figyelmet kell szentelni az intézményben élőkre. „Fontosnak tartjuk, hogy legyenek az intézményekben önérvényesítő csoportok és olyan környezetet lehessen kialakítani, ami otthonosabb, barátságosabb, jobban megfelel a lakók igényeinek. Szeretnénk, ha ők maguk is aktívan részt vehetnének a mindennapjaik alakításában és beleszólhatnának az életkörülményeik alakításába.„

Az ünnepi megnyitót az ÉFOÉSZ. elnöke, Gyene Piroska folytatta, aki beszédében felidézte az immár harminc éves rendezvény legfontosabb pillanatait és megköszönte az SGYN-t támogató vállalatok áldozatos munkáját. Mint említette, a Fornetti, a Rauch és a Khell Food idén is több ezer adománnyal segítette az eseményt. Az elnökasszony kifejezte háláját a Fővárosi Állat- és Növénykertnek, ami minden évben ingyenes belépést biztosít a sérült gyermeket nevelő családoknak. Egyúttal köszönetét fejezte ki az intézmény dolgozóinak is, akik évről-évre, az ÉFOÉSZ-szal szorosan együttműködve dolgoznak azon, hogy a fővárosba látogatók maradandó élményben részesüljenek. Végül pedig köszönetet mondott a miniszterelnöki hivatalnak az évek óta tartó együttműködésért. „Hálásak vagyunk, hogy idén ismét biztosították számunkra az ide érkező több ezer látogató ingyenes utaztatását az ország különböző pontjairól. Egyúttal köszönetet mond a szervezet a Volánbusz Zrt.-nek és munkatársaiknak, hogy idén is megszervezték több ezer fő Budapestre, majd vidékre történő utaztatását.”

Az ünnepi megnyitón Szabó Roland, az állatkert főigazgatója és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is felszólalt. A sort Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott zárta, aki kiemelte: „a kormány elkötelezett abban, hogy a fogyatékossággal élők számára is megteremtse az önálló életvitel körülményeit, az integráció lehetőségét, hogy ők is hozzáférjenek az alapvető szolgáltatásokhoz.”

A megnyitót követően idén is átadásra kerültek a Varázsceruza jótékonysági program során eddig összegyűlt adományok. Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora szerint idén eddig több mint nyolcezer csomag rajzeszköz gyűlt össze, de az akció egészen szeptember 30-ig folytatódik, így érdemes csatlakozni. Október elején az ÉFOÉSZ közreműködésével az érintett intézmények számára juttatják majd el a rajzeszközöket. A kezdeményezésről részletesebben itt lehet olvasni. A Civilút munkatársai ezúttal is többféle programmal, többek közt színezéssel és szélforgó-készítéssel várták a fiatalokat. Mellettük ismét megtalálható volt az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesületének (IFELORE) sátra, akik számos ügyességi játék mellett, a helyes elsősegélynyújtást mutatták be az érdeklődőknek. Idén első alkalommal csatlakozott hozzánk az Egyszülős Központ is, akik kavicsfestéssel és hasznos információkkal várták az egyedülálló szülőket. A velük való együttműködésről itt írtunk bővebben.

A korábbi évekhez hasonlóan most is a nagyszínpadnál pezsgett leginkább az élet. Rolando interaktív bűvészmutatványokkal szórakoztatta a közönséget a koncertek között, de idén a színpad mellé lett helyezve a szelfi automata is, ami ennek köszönhetően szinte mindig tele volt. A napot a Honeybeast indította el fülbemászó slágereivel. Őket Vastag Csaba követte, akinek a koncertje közben már teljesen megtelt a főbejárat előtti tánctér. Ezt követően az NKS lépett színpadra, vagány rappszámaik pedig látványos sikert arattak. A Kiflihajóval aztán ismét nyugodtabb vizekre eveztünk, végül pedig a Szeresd a Trashem Bébivel zártuk a napot. A programok sora pedig még mindig nem zárult le, hiszen ezúttal is volt lehetőség henna készítésre és különböző helyeken a CosHelp jelmezeket viselő munkatársaival is fotózkodhattak vagy éppen táncolhattak a látogatók.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat * = 42

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 24. hétfő, Iván napja van.
Az év 26. hete és 176. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com