Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


A tudomány mai állása - Strasszer Andrea m*sora
63
hallgató

Sportokkal ismerkedtek a mozgáskorlátozott emberek a VI. MERI sportnapon

- 2014. április 21. 7:10 - 1993 megtekintés

Kerekesszékes karate, ülőröplabda, lovaglás, vívás, íjászat, jóga – számos sportággal ismerkedhettek meg a résztvevők a mozgáskorlátozott emberek sportnapján múlt szombaton. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) és a Magyar Paralimpiai Bizottság hatodik alkalommal rendezte meg a sportnapot azzal a céllal, hogy a mozgáskorlátozott fiatalok megismerhessék és kipróbálhassák az általuk is űzhető sportokat. A sportoláshoz paralimpikonjaink és olimpikonjaink csináltak kedvet.

Az OORI-ban megrendezett sportnapon közel négyszázan vettek részt, az ország minden részéről érkeztek látogatók. Az érdeklődők és az aktív sportolók mellett sok önkéntes, köztük gyógytornász-hallgatók, gimnazisták is segítettek a sportok kipróbálásában. A programhoz az idei évtől csatlakozik a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége is (FODISZ).

A legnépszerűbb sportok továbbra is az asztalitenisz, a boccia és a lovaglás voltak, de a kerekesszékes vívást és az íjászatot is sokan kipróbálták. A kerekesszékes kosárlabda és az ülőröplabda szintén vonzotta a nézőket, ez utóbbi azért is volt különleges, mert a FODISZ mentorai, korábbi olimpikonjaink, Czene Attila úszó, Kiss Lenke kosárlabdázó és Csisztu Zsuzsa tornász, televíziós műsorvezető is játszott egy jót a női ülőröplabda válogatottal. Újdonság volt az idén a jóga, amely a mozgáskorlátozott emberek körében egyre népszerűbb lesz. Sokan kíváncsiak voltak a kerekesszékes karatéra és a kutyás sportokra is, az uszodában pedig többen kipróbálták a kajakozást és búvárkodást. Összesen közel húsz sportággal lehetett megismerkedni, közülük többet paralimpikonjaink mutattak be. A sportnap házigazdája, Dani Gyöngyi ötszörös ezüstérmes paralimpikon vívó mellett találkozni lehetett Juhász Veronika, Osváth Richárd és Juhász Tamás vívókkal, Engelhardt Katalin és Ráczkó Gitta úszókkal és Farkas László teniszezővel.

A MERI sportnapoknak köszönhetően alakult meg évekkel ezelőtt az első kerekesszékes rögbi csapat és az első hazai női ülőröplada csapat, de az úszók és a kajak-kenusok is kaptak új sporttársakat a rendezvénynek köszönhetően. A tavalyi MERI napon mutatkoztak be a karatésok, azóta több kerekesszékes, mozgássérült fiatal eljár karatézni. A szervezők remélik, hogy az idén is sokaknak sikerült kedvet csinálni a mozgáshoz, a versenyszerű sportoláshoz. Magyarországon mintegy 250 ezer mozgáskorlátozott ember él, közülük négy-ötszázan rendelkeznek versenyigazolvánnyal. A programot a Coca-Cola Magyarország és az Internetpatika támogatta.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 * öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com