Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szemfüles - a Látássérültek Vas Vármegyei Egyesületének m*sora
66
hallgató

„A stílus mindenkié” divatbemutató

- 2023. október 4. 6:41 - 370 megtekintés

„A stílus mindenkié!”

Ezzel a címmel került sor szeptember 9-én a pécsi Szabadkikötőben egy ma még rendhagyónak számító, inkluzív divatbemutatóra.

Maga a gondolat pedig Nagy Izabella szín- és stílustanácsadó és Balog Klára szociális munkás szokásos baráti beszélgetése közben született. Megkeresésükre hamar reagált és boldogan csatlakozott a munkához támogatók és modellek lelkes csapata.

Az Ability Fashion két modellje is részt vett az előbb gondolat, majd álom megvalósításában: Szép Veronika egészen Gödöllőről utazott Pécsre, Molnár Bernadett Gyöngyi pedig pécsiként helyben csatlakozott a projekthez már a kezdetektől (Gyöngyi egyúttal a pécsi People First Közhasznú Egyesület tagja is).

A bemutató modelljei fentebb említett modelleken kívül a People First Közhasznú Egyesület és a Kerek Világ Alapítvány tagjai, munkatársai, ismerőseik közül kerültek ki.

Mindenki szereti-szeretné önmagát a megjelenésén keresztül is kifejezni – ehhez néha jól jön egy kis segítség, egy szakértő tanácsadó.
Az előkészületek és a rendezvény során számos aha-pillanatot élhetett át a csapat:
Nagy Izabella szín- és stílustanácsadó megmutatta, mi minden állhat jól, még ha a modellek eddig másként is gondolták. Az egymásról, saját magukról készített felvételek, illetve Gál Viola (ViolArt Fotó) fotói is megerősítették ebben a résztvevőket.
A modellek frizuráit Bánusz Ágota (Kóc-Olló Szépségcentrum) és Radnóti Kinga (Beauty Hands) készítették el. A sminkről Fődi Brigitta (Kék Álom) és Udvari-Szabó Ildikó gondoskodtak.

A ruhákat és a kiegészítők egy részét a rendezvény számos támogatója biztosította: Ruha Otthon Pécs, Bella Napoli Használtruha Pécs, ZoraFashion, Nova Luna Couture, Karácsony Andrea Couture Collection, Gangel Benjámin Férfiszabósága, Inanna Wedding.

A ruhák kiválasztásakor Iza elképzelései mellett arra is ügyeltek, hogy a modellek is magukénak érezzék a bemutatott ruhákat, kiegészítőket, a próbák így jó hangulatban teltek. Néhány modellt végül meg is ajándékoztak a viselt ruhadarabokkal, kiegészítőkkel, illetve a modellek megvásárolták ezeket.

Külön története van az egyik alkalmi ruhának: Pálfi Luca (Nova Luna Couture) a látássérültekre is gondolt, modelljének 3D-s tapintható díszitéssel ellátott, színpompás alkalmi ruhát álmodott meg.

Mivel egy eseményhez természetesen ennyi nem elég, további támogatók segítettek akadálymentes helyszínnel, fényekkel, zenével, finom falatokkal és jó borokkal:
Szabadkikötő Pécs, Akli Krisztina Desszertműhely, Káca Tanya, Hetényi Pincészet és Apartmanház Mecseknádasd.

Számos önkéntes segítő állt még a rendezvény mellé mind a szervezés, mind a lebonyolítás során.

Az eseményt Gál Viola (ViolArt Fotó) fotózta, Földesi Mihály (Földesi Videó Stúdió) filmezte.

A modellek vonulását Wirth Gabriella műsorvezető nem csak a ruhákról és a támogatókról szóló információkkal kísérte, minden egyes modellt bemutatott a közönségnek: kik ők, mivel foglalkoznak, milyen kihívásokat jelent az állapotuk a mindennapi életben, mik az álmaik, terveik.

A modellek előbb hétköznapi, majd elegánsabb viseleteket mutattak be, majd a csodálatos alkalmi ruhák után, a bemutató csúcspontjaként a csinos vőlegény és a bájos menyasszony is megérkezett.
A modellek nem csupán sétáltak, pózoltak: Veronikát vőlegénye emelte le a színpadról, bemutatták, hogy nem is olyan egyszerű feljutni a színpadra, elrepült egy kalap, előkerült egy pipa, láthattunk komikus pózokat, körbeforgatott tündérlányt, nem maradhatott el a siketségre figyelmet felhívó elnémuló zene és a romantikus kézcsók sem.

A több, mint 80 fős közönség lelkesen tapsolt, időnként kacagott, vagy épp elismerően, meghatottan sóhajtott fel, a bemutató végeztével pedig sokan maradtak még beszélgetni.

Öröm volt látni, hogy természetes volt a mobilitási segédeszközöket használók jelenléte a közönségben is! Az utólagos visszajelzések szintén pozitívak voltak, sokak számára jelentett nagy élményt a rendezvény.

A divatbemutató sikerén felbuzdulva a csapat a folytatást fontolgatja, szeretnék ha Pécsett is rendszeresen lennének inkluzív divatbemutatók.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


egy * 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 17. péntek, Paszkál napja van.
Ma van a(z) Telefonos lelki-elsősegély szolgálat napja, Távközlési világnap.
Az év 20. hete és 138. napja.
Holnap Erik, Alexandra napja lesz.

1470. Mátyás király az új rendszerű fekete sereggel kezdett működni, mellyel e napon a morvaországi Iglót az ostrom alól fölmentette.


1936. Közzéteszik az iparügyi miniszter rendeletét a 48 órás munkahét bevezetéséről a nyomdaiparban.


Dsida Jenő / 1907. máj. 17. - 1938. jún. 7. /

Tündérmenet

A tücsök ciregve fölneszel.
Testem hűs álmokat iszik.
Apró, csillagos éjtündérek
a szívemet hozzád viszik.

Parányi szekérre fektetik,
pihék, mohák közé, puhán,
befödik zsenge nefelejccsel,
s lehelnek rá éjfél után.

Húzzák lassú, nyüzsgő menetben
-szemükben harmat, áhitat -
csigák s iszonyú nagy füvek közt,
a sárga holdvilág alatt.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com