Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Neoton - Els* szerelem
55
hallgató

„A stílus mindenkié” divatbemutató

- 2023. október 4. 6:41 - 391 megtekintés

„A stílus mindenkié!”

Ezzel a címmel került sor szeptember 9-én a pécsi Szabadkikötőben egy ma még rendhagyónak számító, inkluzív divatbemutatóra.

Maga a gondolat pedig Nagy Izabella szín- és stílustanácsadó és Balog Klára szociális munkás szokásos baráti beszélgetése közben született. Megkeresésükre hamar reagált és boldogan csatlakozott a munkához támogatók és modellek lelkes csapata.

Az Ability Fashion két modellje is részt vett az előbb gondolat, majd álom megvalósításában: Szép Veronika egészen Gödöllőről utazott Pécsre, Molnár Bernadett Gyöngyi pedig pécsiként helyben csatlakozott a projekthez már a kezdetektől (Gyöngyi egyúttal a pécsi People First Közhasznú Egyesület tagja is).

A bemutató modelljei fentebb említett modelleken kívül a People First Közhasznú Egyesület és a Kerek Világ Alapítvány tagjai, munkatársai, ismerőseik közül kerültek ki.

Mindenki szereti-szeretné önmagát a megjelenésén keresztül is kifejezni – ehhez néha jól jön egy kis segítség, egy szakértő tanácsadó.
Az előkészületek és a rendezvény során számos aha-pillanatot élhetett át a csapat:
Nagy Izabella szín- és stílustanácsadó megmutatta, mi minden állhat jól, még ha a modellek eddig másként is gondolták. Az egymásról, saját magukról készített felvételek, illetve Gál Viola (ViolArt Fotó) fotói is megerősítették ebben a résztvevőket.
A modellek frizuráit Bánusz Ágota (Kóc-Olló Szépségcentrum) és Radnóti Kinga (Beauty Hands) készítették el. A sminkről Fődi Brigitta (Kék Álom) és Udvari-Szabó Ildikó gondoskodtak.

A ruhákat és a kiegészítők egy részét a rendezvény számos támogatója biztosította: Ruha Otthon Pécs, Bella Napoli Használtruha Pécs, ZoraFashion, Nova Luna Couture, Karácsony Andrea Couture Collection, Gangel Benjámin Férfiszabósága, Inanna Wedding.

A ruhák kiválasztásakor Iza elképzelései mellett arra is ügyeltek, hogy a modellek is magukénak érezzék a bemutatott ruhákat, kiegészítőket, a próbák így jó hangulatban teltek. Néhány modellt végül meg is ajándékoztak a viselt ruhadarabokkal, kiegészítőkkel, illetve a modellek megvásárolták ezeket.

Külön története van az egyik alkalmi ruhának: Pálfi Luca (Nova Luna Couture) a látássérültekre is gondolt, modelljének 3D-s tapintható díszitéssel ellátott, színpompás alkalmi ruhát álmodott meg.

Mivel egy eseményhez természetesen ennyi nem elég, további támogatók segítettek akadálymentes helyszínnel, fényekkel, zenével, finom falatokkal és jó borokkal:
Szabadkikötő Pécs, Akli Krisztina Desszertműhely, Káca Tanya, Hetényi Pincészet és Apartmanház Mecseknádasd.

Számos önkéntes segítő állt még a rendezvény mellé mind a szervezés, mind a lebonyolítás során.

Az eseményt Gál Viola (ViolArt Fotó) fotózta, Földesi Mihály (Földesi Videó Stúdió) filmezte.

A modellek vonulását Wirth Gabriella műsorvezető nem csak a ruhákról és a támogatókról szóló információkkal kísérte, minden egyes modellt bemutatott a közönségnek: kik ők, mivel foglalkoznak, milyen kihívásokat jelent az állapotuk a mindennapi életben, mik az álmaik, terveik.

A modellek előbb hétköznapi, majd elegánsabb viseleteket mutattak be, majd a csodálatos alkalmi ruhák után, a bemutató csúcspontjaként a csinos vőlegény és a bájos menyasszony is megérkezett.
A modellek nem csupán sétáltak, pózoltak: Veronikát vőlegénye emelte le a színpadról, bemutatták, hogy nem is olyan egyszerű feljutni a színpadra, elrepült egy kalap, előkerült egy pipa, láthattunk komikus pózokat, körbeforgatott tündérlányt, nem maradhatott el a siketségre figyelmet felhívó elnémuló zene és a romantikus kézcsók sem.

A több, mint 80 fős közönség lelkesen tapsolt, időnként kacagott, vagy épp elismerően, meghatottan sóhajtott fel, a bemutató végeztével pedig sokan maradtak még beszélgetni.

Öröm volt látni, hogy természetes volt a mobilitási segédeszközöket használók jelenléte a közönségben is! Az utólagos visszajelzések szintén pozitívak voltak, sokak számára jelentett nagy élményt a rendezvény.

A divatbemutató sikerén felbuzdulva a csapat a folytatást fontolgatja, szeretnék ha Pécsett is rendszeresen lennének inkluzív divatbemutatók.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* kettő = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 24. hétfő, Iván napja van.
Az év 26. hete és 176. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com