Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Esti mese
68
hallgató

Házi karantént alakít ki hajléktalan embereknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

- 2020. március 29. 17:26 - 690 megtekintés

Egészségügyi szempontból kockázatot jelentő hajléktalan emberek számára alakít ki házi karantént egy használaton kívüli budapesti épületben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Jelenleg nincs olyan intézmény Budapesten, amely hajléktalan emberek elkülönítésére kifejezetten alkalmas lenne. A szállókon erre nem adottak a feltételek, de az sem jelent megnyugtató megoldást, ha az érintettek közterületen töltik a karantén idejét.

A Máltai Szeretetszolgálat március 27-én megnyitja az első olyan menedéket, ahol a fertőzés szempontjából kockázatos esetnek talált hajléktalan emberek biztonságos körülmények között kitölthetik a karantén idejét – jelentette be Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője. Az új menedék fokozott biztonsági előírások mellett működik majd, csak egészségügyileg indokolt eseteket fogad, és teljes ellátást nyújt a bent tartózkodóknak. A hajléktalan emberek házi karanténjában dolgozó munkatársak teljes védőfelszerelésben látják el feladataikat.Morva Emília elmondta, a járvány alatt a hajléktalan emberek védelmére, és a velük érintkező többi ember védelmére egyaránt koncentrálniuk kell. A főváros budai oldalán a hajléktalan ellátásért felelős Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben új működési rendet vezettek be. A nappali melegedőkben kétórás időszakokra bontották a nyitvatartást, egyszerre csak annyi embert engednek be, ahányan az előírt védőtávolságot megtartva beférnek. A hajléktalan emberek ehetnek, ihatnak, kimoshatják és géppel megszáríthatják ruháikat, zuhanyozhatnak, de másfél óra után el kell hagyniuk az intézményt. A következő félórában takarítják és fertőtlenítik a helyiséget, majd beengedik a következő csoportot.

Átalakult a szállók működése is. Az intézményben lakók a nap 24 órájában bent maradhatnak, és teljes ellátásban részesülnek. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a bent maradó embereknek legyen mivel eltölteni idejüket. Morva Emília megemlítette, ebben az időszakban lazíthatnak a szabályokon, így például akár az intézmény területén belül is kijelölhetnek ideiglenes dohányzó helyet. A bentlakásos intézményekben csökkent a zsúfoltság, a hajléktalan emberek egy része a szabad ég alatt tölti az éjszakát. A karitatív szervezet utcai gondozószolgálata rendszeres időközönként felkeresi a közterületen élő embereket, szükségleteiknek megfelelően takaróval, élelmiszerrel látja el őket, hiszen az alkalmi munkából, esetleg kéregetésből élő emberek lehetőségei ugyancsak beszűkültek. A szakemberek szerint a szabadban éjszakázó hajléktalan emberek nem feltétlenül veszélyeztetettek. Az őket felkereső szociális munkások ellenőrzik állapotukat, indokolt esetben orvoshoz viszik őket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan embereket ellátó háziorvosi rendelőre a járvány alatt is nyitva tart, betegforgalma 20-40 eset között változik.

A kockázatok csökkentésére a rendelő az épületből egy külső konténerbe költözött, amelyet könnyebb fertőtleníteni és tisztán tartani. Március 27-től pedig azokat a hajléktalan embereket is el tudják helyezni, akiknél a házi karantén indokolttá válik. Az új menedékhely egyelőre csak a Szeretetszolgálat saját intézményeiből fogad betegeket.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


8 - hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com