Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


KYLIE MINOGUE - LOVE AT first sight
60
hallgató

Kettős jubileumot ünnepelt a LÉARE

- 2023. október 23. 12:52 - 356 megtekintés

A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete (LÉARE) minden évben ünnepélyes keretek között, az egyesület tagjai, partnerei és önkéntesei aktív részvételével ünnepli meg a fehérbot nemzetközi napját, melynek keretében díjátadásra is sor kerül. Az idei műsort a Hobby Rádió is felvételről közvetíti!

A kettős jubileumot ünneplő Egyesület idén október 19-én 10 órától a debreceni Újkerti Könyvtárban tartotta meg a hagyományos fehérbot napi ünnepségét.

A látássérült emberek érdekében tanúsított több évtizedes szakmai munkája elismeréseként az eseményen három személy, dr. Medveczky Nóra, Kupor István, Völgyesi Ferenc vehette át a híres szemész főorvosról, Dr. Molnár Lajosról elnevezett Emléklapot és Emlékérmet.

A LÉARE 2023-as fehérbot napi eseményén kettős jubileumot ünnepelt: 70 évvel ezelőtt, 1953-ban alakult meg a Vakok Szövetsége megyei szervezete, és 20 évvel ezelőtt 2003-ban jött létre az önálló egyesület, a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete. Ez alkalomból a több évtizedes kitartó és elkötelezett munkájuk elismeréseként, valamint a látássérült emberek közösségi életének megerősítéséért többen jubileumi emléklapot vehettek át. A Vakok Világa c. folyóirat korábbi lapszámaiban megjelent írások felolvasásával megelevenedett a 70 éves szervezet főbb eseményei, jelentős programjai, mérföldkövei. Akik visszaemlékeztek az eltelt időszakra Rózsa Dezső és dr. Nagy Sándor, aki kérdezte őket, dr. Nagyné Berke Mónika.

A gálaprogram részeként az idén 45 esztendős Debreceni Színjátszó Stúdió Független Színház tagjai „Bekötött szemmel…” címmel ünnepi műsorral készültek a fehérbot nemzetközi napja alkalmából.

Az összeállításban debreceni és Magyarországon élő látássérült költők és írók a vakságról szóló haiku költeményeiből, verseiből és novelláiból, valamint Mozart, Teleman és Bach zeneműveiből halhattak a résztvevők. A műsort erre az alkalomra dr. Pinczés István szerkesztette. Előadták: Kókai Gabriella, Vlajk Mária, Subai Ildikó, Debreczeni Ferenc, Mester István. Furulyán közreműködött: Szabó-Maák Bálint, a debreceni Árpád Vezér Általános Iskola tanulója.

A rendezvény különlegessége, hogy az előadott versek A Fény az időben című antológiában is megjelentek, melyet az MVGYOSZ 2022-ben adott ki vak és gyengénlátó írók és költők műveiből. A versek között Debrecenben élő költők és írók művei is elhangoztak. Az ünnepségen készült hangfelvétel vágott formában kerül sugárzásra a Hobby Rádióban 2023. október 29-én 14 óra után.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 10. péntek, Ármin, Pálma napja van.
Ma van a(z) Madarak és fák napja, Mentők napja Magyarországon.
Az év 19. hete és 131. napja.
Holnap Ferenc napja lesz.

1751. Mária Terézia a magyarokat dicsérő beszédet tartott az országgyűlésen. Magasztalta a nemzet hűségét, lelkesedését és áldozatkészségét.


1848. Macskazene a budai főhadparancsnoknak. A budai ifjúság így kívánta kifejezni ellenszenvét a leitatott osztrák gyalog és lovas katonaság randalírozásai ellen.


Kányádi Sándor /1929. máj. 10. - /

Rajz rigóval

Ákombákom
levelek a fákon.
Limb-lomb susogó,
alatta ül nagyapó..
Mellette élete párja,
néznek együtt föl a fára.
Fejük fölött a rigó
azt fütyüli: élni jó.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com