Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


A Vizuális kultúra mindenkié - a VGYKE. záró rendezvénye
65
hallgató

A BTS-tagok hangját a siket rajongóknak leíró bejegyzés zümmögést kelt

- 2024. augusztus 1. 9:27 - 136 megtekintés

Az ARMY-k ismét bebizonyították, mennyire egységesek, miután egy bejegyzés elterjedt, és felkeltette a figyelmüket, valamint számos K-Pop rajongó figyelmét világszerte.

Kiderült, hogy a híres fiúbanda egyik rajongója posztolt egy nemzetközi közösségben, hogy megkérdezze, pontosan milyen hangja van a BTS egyes tagjainak. A felhasználó írta« Helló, süket ARMY vagyok, aki nem sokkal a PTD korszak vége után csatlakozott a csoporthoz, és kíváncsi vagyok, milyen a hangjuk, amikor énekelnek és rappelnek. Ha valaki elmagyarázná nekem, nagyon megköszönném. Köszönöm ! Nagyon szeretem ezeket a fiúkat”.
Bár a poszt csaknem két éve készült, a legnépszerűbb kommentek, amelyek az egyes BTS-tagok énekhangját írják le, ismét terjedtek, minden megfelelő ok miatt az Instagramon.
Az egyes tagok hangját őszintén és tökéletesen leíró megjegyzések között olvashatjuk:
◦  » Az RM úgy néz ki, mint egy agyagedény, amelyet nemrégiben készítettek, még nedves és még nem égetett. Igazán földes, mint az eső utáni illat. Általában meglehetősen mély hangon rappel és énekel. A rapperjei szuperül hangzanak, mintha tudná, hogy ő a főnök, miközben az éneke nagyon finom és lágy, mintha az ölében ülő kis unokahúgának énekelne. »
◦ „Jin úgy néz ki, mint egy nagy buborék, szupertiszta és csillogó, mint a régi Hamupipőke rajzfilmben, amikor felmossa a padlót, és a buborékok mindenfelé repülnek, és mindent tükröznek. Nagyon sima és átlátszó, mint az edzett műanyag vagy akril. Általában elég magasan énekel, a részei pedig úgy hangzanak, mint egy tortán lévő szórvány.”
◦ „Ha ezt szavakra fordítjuk, Suga olyan, mint egy ordító oroszlán, ami azt jelenti, hogy nagyon magabiztos, de néha nagyon agresszív, mint a feléd repülő golyók. Mélyebb hangon rappel és énekel, de nem annyira, mint Joonie. Rapjai nagyon közvetlenek, akár egy lézersugár. Suga gyakran azt a benyomást kelti, mintha az őrület határán lenne, kicsit olyan, mint Heath-Ledger és a Joker.”
◦ „A J-hope eszébe jut egy fényes, szinte neon szivárvány, amely a csillagokkal tarkított fekete égen lebeg, vagy néha egy kéz, amely kinyújtja a szívét.” Míg Suga rapjei egyenesek, J-Hope-é hullámos, sok tonális eltolódással, és inkább kanyargósabb utat választ a szavakkal, mintsem hogy kiköpné őket. Az éneke mindig nagyon szenvedélyes és erőteljes, mintha valaki erős érzelmeket üvöltene, legyen szó boldogságról vagy bánatról. »
◦ „Jimin úgy hangzik, mint egy törött tükör szilánkja, éles, tiszta és tükröződő, áthatol a többi hangon. Olyan, mint a hab a tortán, nagyon puha és szépíteni szokták. Jimin megszokta, hogy elég magasan énekel, néha engedi magát egy alacsonyabb regiszterre, finomabbra és kevésbé átütőre, mint a magas fű a folyó mellett. A hangja mindig nagyon megnyugtató, mint egy baráté, aki átölel egy nehéz nap után.
◦ „V úgy néz ki, mint az olvasztott tejcsokoládé, sima, vastag és telt. Ez lenne a ragacsos töltelék a torta rétegei között, vagy egy ganache, amelyet a tetejére öntenek, és csak melegséget és gusztusosságot érzek. Nagyon előkelő, elegáns és vintage, mint a Great Gatsby Leo mémje. Nagyon mélyen tud énekelni, de fel tud lépni nagyon magas részekre is. Mindig úgy tűnik, mintha elmondaná neked a titokzatos érzéseit.”
◦ „A Jungkook úgy hangzik, mint egy üde, sima, fényes, világító ceruza, olyan, amilyenre nem szeretne színezni, mert úgy néz ki, ahogy van. Selymesen és fényesen szól, mint a méz, lágy, édes, tiszta, egyenletes borostyán. Legtöbbször hajlamos magasabban énekelni és őrült improvizációkban részt venni. A Jungkook ennek az énekes desszertnek az igazi tortája, tökéletes sűrűséggel, de tökéletes mennyiségű pihével is. Nem túl édes, de tökéletes édesség egy tortához.”
El kell ismerni, hogy minden tag tökéletesen képviselte magát, és a leírás teljesen releváns, így az eredeti bejegyzést és a közösséget elragadtatták a különböző reakciók, és csak dicséretet kapott. A bejegyzéshez fűzött rajongói megjegyzések a következők voltak:
◦ Szerelmes vagyok ebbe a leírásba! Mind olyan tisztességesek. Jungkookies… egy puszi ezért! !! Csak annyit
◦ Amit a legjobban szeretek ebben a válaszban, az az, hogy teljes mértékben bevonja a többi érzékszervet: tapintást, ízlelést, szaglást, látást. Gyönyörűen meg van írva!
◦ Ó, már egy ideje gondolkodom ezen, hogyan írjam le a hangjukat, és hogy nekem milyennek tűnnek, vagy mit látok, amikor hallom őket.
A BTS egyébként ismét történelmet írt azzal, hogy az első csoport lett, amely meghaladta a 40 milliárdos megtekintést a Spotify-on, arról nem is beszélve, hogy Jimin „Who” száma négy egymást követő napon uralja a napi és a globális toplistákat a Spotify-on.

forrás: altselection.com

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 * = harminc öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. szeptember 1. vasárnap, Egyed, Egon napja van.
Ma van a(z) A második világháború világnapja.
Az év 35. hete és 245. napja.
Holnap Rebeka, Dorina napja lesz.

1367. A pécsi egyetem alapítása. Nagy Lajost Prága, Krakkó és Bécs példája arra serkentette, hogy a veszprémi egyetem hanyatlása miatt Pécs városa részére kérje a pápától a tudományegyetem létesítésének engedélyezését.


1939. A rádió-előfizetők száma Magyarországon 468.000.


Haja,
haja, hé!
Megnyílott az ELSŐ BÉ!
Vackor hátán
iskolatáska,
apró lépteit szaporázza,
szeme előtt nagy fehér tábla:
KÖKÖRCSIN UTCA
-olvassa Vackor.
Eredj,
fiam, az iskolába!

Megy,
megy,
megy az apró,
megy a bolyhos,
lompos,
loncsos
és bozontos,
piszén pisze kölyökmackó..."

Időjárás

2024-09-01, 14:22
Clear sky
ENE
Clear sky
35°C
1.6 m/s
Apparent: 28°C
Nyomás: 1018 mb
Páratartalom: 33%
Szél: 1.6 m/s ENE
Széllökések: 6.2 m/s
UV-Index: 0
Precip.: 0mm /0% / Rain
Napfelkelte: 06:03
 

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com