Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nekem 90 - Zenék a 90-es évekb*l
55
hallgató

Analfabétaként kezeli a vakokat a Posta

- 2015. április 17. 8:02 - 2213 megtekintés

Megdöbbentő rendeletet hozott a Magyar Posta: a vakok már nem vehetik át levelüket, csak tanú jelenlétében – írja a Bors Online.

Tóth Ilona el sem hitte, amikor a postás egy vadidegen emberrel állított be hozzá.   Mit sem sejtve, a szokásos módon ment ki leveleiért a látássérült Tóth Ilona. Azonban a borítékokat nem vehette át, a postás ugyanis közölte vele: nem kaphatja meg, csak egy látó tanú jelenlétében. A postás már előre intézkedett, egy vadidegen tanút is hozott. – Negyven éve vagyok vak, de még soha nem éreztem magam ennyire megbélyegezve emiatt – mondta a Borsnak felháborodottan az asszony. – Iskolába jártam, írástudó vagyok. Ha új postás jött, előre bemutatták, megismertem a hangját, megbíztam benne. Erről az egészről viszont értesítést nem kaptunk, csak megjelent a postás, aki arra sem vette a fáradságot, hogy becsöngessen, van-e tanúm, hanem már egy idegen emberrel állított be, aki előre aláírta az átvételt. Természetesen azonnal felhívtuk a postát, mivel ezt a rendeletet a szabályzatban sem találtuk – közölte Ilona, aki igazán csak ekkor döbbent meg. Azt a választ kapta, hogy a vakokat és gyengénlátókat ezentúl az analfabétákkal veszik egy kalap alá.  – Nem kifejezés, hogy megdöbbentem. Elkeserítő hallani, hogy a posta elvileg a saját alkalmazottait megbízhatatlannak tartja. Azonban én mit tegyek akkor, ha éppen nincs senki nálam? Vagy nem kapom meg a levelem vagy pedig egy ismeretlen emberben kellene megbíznom, akinek semmi köze az én magánügyeimhez. A pénzügyeimhez meg főleg nem – tette hozzá Ilona, aki eddig sehol nem tapasztalt ilyen diszkriminációt. Országos szinten megközelítőleg hetvenezer embert érint a probléma, sokan Ilonához hasonlóan megalázónak tartják az eljárást. A Bors megkérdezte a Magyar Posta Zrt.-t a kialakult helyzetről, de hétfő óta nem kaptak választ. Forrás: Bors Online

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


négy + 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com