Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


fool moon - kettesben jó
52
hallgató

Akadálymentes éjszaka október 15-én

- 2015. október 9. 5:04 - 1749 megtekintés

A nem akadálymentes közlekedés, a villogó fények, a szórakozóhelyek nem megfelelő elrendezése: néhány körülmény, amely mintegy 68 ezer 18-35 éves fiatal, fogyatékossággal élő számára nehezíti meg az éjszakai életbe való bekapcsolódást. A Fehér Paradicsom Klub kezdeményezés célja egy olyan kulturális helyszín létrehozása, ahol az akadálymentesítés többet jelent egy akadálymentes mosdónál. A kezdeményezés egyik első lépéseként kerül megrendezésre október 15-én. Az éjszaka mindenkié! rendezvény.

A 2011-es népszámlálás adatai szerint Magyarországon mintegy 460 ezer fő él valamilyen fogyatékossággal, ami a lakosság 4,6 százalékát jelenti. Ráadásul ez a szám még nem tartalmazza a tartós betegségben szenvedőket. A leggyakoribb fogyatékosság a mozgáskorlátozottság, emellett sokan küzdenek látás-, illetve hallásszervi nehézségekkel, valamint mentális problémákkal. A fogyatékossággal élőknek rengeteg kihívással kell megküzdeniük a mindennapokban. Az olyan hétköznapi dolgok is, mint például a szórakozás, számos kihívás elé állítja őket. Pedig mintegy 68 ezer fogyatékossággal élő fiatal van, és többségük örömmel részt venne az éjszakai életben mondta el Gyulavári Ágnes, a Fehér Paradicsom Klub egyik vezetője.
Annak érdekében, hogy ezt lehetővé tegyük, életre hívtuk a Fehér Paradicsom Klub kezdeményezést tette hozzá Rácz Katinka, a projekt másik vezetője.
A Fehér Paradicsom Klub kezdeményezés célja, hogy olyan szórakozási lehetőségeket teremtsen, ahol a fogyatékossággal élők és épek megkülönböztetés nélkül érezhetik jól magukat. Szerencsére sok hasonló kezdeményezés indult már hazánkban. Ugyanakkor a Fehér Paradicsom az első, amely az inklúzióra, vagyis a különböző lehetőségekkel rendelkező emberek közötti kölcsönös nyitottságra és elfogadásra helyezi a hangsúlyt& emelte ki Rácz Katinka.

Közel sem akadálymentes az éjszakai élet
Az éjszaka egyelőre közel sem akadálymentes. Hiába vannak például bizonyos előírások a szórakozóhelyekre vonatkozóan – ilyen például az akadálymentes mosdó kialakítása –, ugyanakkor a problémák jellemzően olyan körülményekből adódnak, amelyekre épként nem is gondolnánk. Az első nehézséget mindjárt az odajutás jelenti: kerekesszékesként az éjszakai tömegközlekedés számos problémát rejt magában, ilyen például a buszok zsúfoltsága, a korlátozott hozzáférés és a ritka járatsűrűség. A fogyatékossággal élőknek segítőket is sokkal nehezebb találniuk az éjszakában. A legtöbb elérhető szórakozási lehetőség mind a helyszínt, mind pedig a megszólított közönséget tekintve szegregált. Nincs olyan színtér, ahol a másság természetes módon van jelen – mondta el Gyulavári Ágnes.
Ezen kívül is számos olyan körülmény van, amely megnehezíti a beilleszkedést. A nagyothallóknak például a villogó fények, vagy akár egy L alakú asztal is nagy problémát okozhat azáltal, hogy ellehetetleníti a szájról olvasást.

A Fehér Paradicsom Klub célja így többek között az is, hogy ezekre a nehézségekre felhívja az emberek figyelmét, és utat nyisson a valóban akadálymentes éjszaka megvalósítására. Ennek egyik állomásaként október 15-én, a Fehér Bot Napján kerül megrendezésre a G3 Klubban az első inkluzív, akadálymentes este ’Az éjszaka mindekié!’ néven. A programot egy, az akadálymentes kulturális életről szóló kerekasztal-beszélgetés nyitja meg, ezt követően audionarrációval, illetve jelnyelvi tolmácsolással kísért előadások, koncertek következnek. A programban szereplő kortárs táncszínház, zsonglőr és slam bemutatók során fogyatékossággal élő és ép művészek közös produkcióit, majd a Sena Live Band koncertjét jelnyelvi tolmácsolással élvezheti a közönség. Az este végén lehetőség lesz kipróbálni a kísérleti jelleggel, első alkalommal megrendezett blind discót, ahol épek és fogyatékossággal élők egyaránt vakon élvezhetik DJ Pigment zenéjét.

Kapcsolódó videóanyag:
Az éjszaka mindenkié! spot: https://www.youtube.com/watch?v=WrIOHfOEoPM
Az éjszaka mindenkié! hangosmeghívó: https://www.youtube.com/watch?v=9XI0g1eGvho

Kapcsolódó képek:
A Fehér Paradicsom Klub képei:
https://drive.google.com/folderview?id=0B2mAFgerMpKMTVpMbnZDX0RGblk&usp=sharing

Kapcsolódó webcímek:
Az éjszaka mindenkié! Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/407393439454676/

Az éjszaka mindenkié! eseményről:
A Fehér Paradicsom Klub által szervezett rendezvény célja egy olyan kulturális esemény megvalósítása, amelynek középpontjában nem a fogyatékosság, hanem az akadálymentes közös tér áll. Az esemény minden programja akadálymentes, audionarrációval, illetve jelnyelvi tolmácsolással kísért.
A Fehér Paradicsom Klubot egy vegyes képességű önkéntes csoport szervezi, a Drog Stop Budapest Egyesület modellprogramjaként, a Norvég Civil Alap támogatásával.
Az esemény további támogatói: FSZK, Tandem Csoport, G3 Klub, Nemadomfel Alapítvány.

A Fehér Paradicsom Klubról:
A Fehér Paradicsom Klub 2014-ben alakult, célja egy olyan kulturális helyszín létrehozása, ahol az akadálymentesítés többet jelent egy akadálymentesített mosdónál. Programjaival az érzékenyítés és a befogadás új lehetőségeit kutatja, formálva ezzel az emberek mássággal és fogyatékossággal kapcsolatos szemléletét.
A kezdeményezés kiemelt szempontja, hogy a rendezvények (élőzenei koncertek, kortárs tánc- és mozgásszínházi előadások, civil programok stb.) elérhetőek legyenek különböző képességű – fogyatékos – emberek számára kommunikációban és megvalósításban egyaránt, az akadálymentesség, az inkluzió és a kölcsönös nyitottság jegyében.
A Fehér Paradicsom Klubot egy vegyes képességű önkéntes csoport szervezi, a Drog Stop Budapest Egyesület modellprogramjaként, a Norvég Civil Alap támogatásával.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 - négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

  • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
  • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
  • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
  • 13:00: - Gery
    Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
  • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
  • 16:00: - Anonymous műsora
    Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
  • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
  • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
  • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
  • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 2. csütörtök, Zsigmond napja van.
Ma van a(z) Esélyegyenlőség napja.
Az év 18. hete és 123. napja.
Holnap Timea, Irma napja lesz.

926. A magyar had egy része Szent-Gallenben volt, mely táborozást és a Magyarok jellemét, szokásait és erkölcseit igen tanulságosan ismerteti Ekkehard a szent galleni bencés monostornak a X. században élt történet írója.


1523. II. Lajos király Budán kelt rendeletében eltiltotta Luther Márton könyveinek adás-vevését és olvasását.


Hajnal Anna: Májusnak első napjain

"A kútkávára süt a nap,
a cseppek gyöngyként hullanak,
himbál a vödör láncain - -
májusnak első napjain.

Az eltört köcsögön madár
kék füvön körbe-körbe jár,
új hajtást hajt rozmaring
májusnak első napjain..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com