Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Santana - Smooth (rob thomas)
53
hallgató

Varga Mihály elárulta, mi gátolja az egészségügy fejlesztését

- 2016. január 25. 19:25 - 1679 megtekintés

Nem a szándék, hanem a lehetőségek szabnak gátat az egészségügy fejlesztésének Varga Mihály szerint. A miniszter szerint az egészségügyben érzékelhetően munkaerőhiány van, ha nem tudják megtartani a munkaerőt, akkor az el fogja hagyni az országot. Azt mondta, a kormány lépései segítettek az egészségügy helyzetén, de nem oldották meg a problémákat, ezt a kormány is tudja. A kormány még mindig létre akarja hozni a budapesti szuperkórházat.

Az egészségügyi szolgáltatások színvonalának emelése elsődleges célja a kormánynak – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője az óbudai Szent Margit Kórház új röntgengépparkjának átadásakor. Mint fogalmazott, a versenyképes gazdasági környezet kialakítása teremthet stabil alapot az egészségügyi ellátórendszerek megbízható működtetéséhez is, írja közleményében a tárca.

A szándék megvan
Nem a szándék, hanem a lehetőségek szabtak gátat az egészségügyi fejlesztéseknek – hangsúlyozta Varga Mihály, kiemelve: az elmúlt évek gazdaságpolitikájának köszönhetően egyre több pénz jut az egészségügyi szolgáltatások színvonalának emelésére is. „A tavalyi évet közel háromszázalékos növekedéssel zárhattuk, és ” az idén is hasonlóan jó eredményekre számítok”
– tette hozzá a tárcavezető.

Nem lehet hátradőlni

Varga Mihály úgy fogalmazott, nem maradhat el az egészségügy fejlesztése a jövőben sem, bár emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hat évben 500 milliárd forint forrás került a rendszerbe eszköz- és infrastruktúra-fejlesztésére.

A tárcavezető szerint ezzel együtt „nem lehet elégedetten hátradőlni”, hiszen a munkaerőhiány érzékelhető az ágazatban, és ha a jól képzett munkaerőt nem tudják megtartani, akkor el fogja hagyni az országot.

Egyéb ágazatokba is kell a pénz

Varga Mihály jelezte, nem sajátságos magyar probléma a munkaerő-elvándorlás, de a megoldást a kormánynak kell megtalálnia, lépést kell tartani a nyugat-európai bérekkel.

A miniszter úgy fogalmazott, a kormány megpróbálja megtalálni azokat az arányokat, ahol az egyéb nagy ágazatok is megkapják a szükséges támogatást úgy, hogy közben nem veszélyeztetik a gazdaság további fejlődését.

Nem oldották meg

Az elmúlt években hozott bérintézkedések, amelyeket a kormány megtett – így a bérkiegészítés, a megemelt alapilletményhez igazított pótlékok, vagy a rezidensösztöndíj – segítettek ugyan az ágazat helyzetén, de nem oldották meg a problémákat, és ezzel a magyar kormány is tisztában van – mondta.

Akarják a szuperkórházat

Varga Mihály leszögezte, hogy a kormány továbbra is elkötelezett egy új komplex, sokszakmás, sürgősségi ellátásra is alkalmas budapesti kórház létrehozásában. Az előkészítésre a 2016. évi költségvetési törvény egymilliárd forint összegű forrást tartalmaz – hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Forrás: Origo/MTI

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 + öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 3. péntek, Timea, Irma napja van.
Ma van a(z) Sajtószabadság napja.
Az év 18. hete és 124. napja.
Holnap Mónika, Flórián napja lesz.

1270. IV. Béla király halála életének 64-edik, országlásának 35. évében. Kevéssel utóbb hunyt el hitvese, Mária. Házassága 50 évig, vagy azon is túl tartott. Egyetlen példa a magyar királyok házasságai történetében.


1845. Bárdányi gróf Butler János halála. Az egykori Pesti Hírlap, halálát jelentvén a következő szavakkal emlékezett meg róla: "Nevét törvénytábláinkban is örökítve szemléljük. Áldás és béke a lánglelkű férfiú hamvaira."


Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Hosszú tél, munka, gond, betegség
úgy meglopta ezt a tavaszt,
hogy most elálmélkodva nézem
a hirtelen megjött vigaszt:
Te vagy, május ? Csakugyan itt vagy?
Hogy lettél kész ilyen hamar?
Néhány nap alatt mennyi szépség!
A vén föld milyen fiatal!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com