Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Dupla Kávé - Valami új valami régi
53
hallgató

- 2016. október 20. 13:43 - 1647 megtekintés

Egy mozgásában korlátozott ember online módon kívánt jegyet vásárolni egy mozifilmre, azonban azt tapasztalta, hogy a jegyek kiválasztásánál a „típus” menüpont alatt nem választható a fogyatékossággal élő személyek számára biztosított kedvezmény. Az I.T. Magyar Cinema City Kft. gyakorlatát sérelmezve a panaszos az alapvető jogok biztosához fordult, aki vizsgálata végén aggályosnak nevezte a helyzetet és a vállalkozástól a jelenlegi gyakorlat megváltoztatását kérte.  

A mozgássérült panaszos először az I.T. Magyar Cinema City Kft-nek jelezte a problémát és azt a választ kapta, hogy a fogyatékossággal élő személyek számára nyújtandó kedvezményt csak a pénztárnál tudja igénybe venni. Ugyanakkor  például a diákok vagy nyugdíjasok online felületen is vásárolhatnak kedvezményes jegyet.   Székely László ombudsman vizsgálatot indított, amelynek jelentésében eleve üdvözlendőnek és előremutatónak nevezte, hogy a Társaság egyes fogyatékossággal élőknek lehetőséget ad kedvezményes jegyek váltására. A biztos ugyanakkor az egyenlő bánásmód követelményével és a fogyatékossággal élő személyek kiemelt védelmének kötelezettségével összefüggésben aggályosnak találta a Társaság ügyfélszolgálati gyakorlatát. Nincs ésszerű indoka annak, hogy nem engedik a fogyatékossággal élő személynek a jegyvásárlást az online felületen, és ilyen okot a Társaság nem is tudott felmutatni  – mutatott rá jelentésében a biztos. Önmagában ugyanis az nem fogadható el a megkülönböztetés alátámasztására, hogy a fogyatékossággal élő személyek számára többfajta igazolványt bocsátanak ki, és ezek a diák- és nyugdíjas igazolványokkal ellentétben nem egységesek, nehezebben ellenőrizhetőek.   Az ombudsman szerint ez a gyakorlat nincs összhangban a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ Egyezményből eredő kötelezettségekkel sem. Aszerint ugyanis minden eszközzel elő kell segíteni, hogy elérhetőek legyenek a fogyatékossággal élő személyek számára alkalmas új technológiák, beleértve az információs és kommunikációs technológiákat. Egy fogyatékossággal élő ember számára adott esetben jelentős segítség lehet, hogy ha nem a helyszínen, hanem online módon van lehetősége kedvezményes jegy megvásárlására.   Az ombudsmani vizsgálat feltárta, hogy a Társaság házirendje sem felel meg a jogszabályi előírásoknak: az online jegyvásárlói felületen a tanári, a családi és a fogyatékos személyek által érvényesíthető kedvezmények nem elérhetőek, azokról a Társaság honlapján sem található tájékoztatás. A házirend azért is hiányosnak tekinthető, mert a segítőkutya fogalom helyett csupán a vakvezető kutya meghatározást használja. A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása érdekében a fogyatékos személy az önálló életvitelét segítő kutyáját beviheti a közszolgáltatást nyújtó szerv, intézmény, szolgáltató mindenki számára nyitva álló területére, így értelemszerűen a moziba is.  Ilyen segítő kutya  pedig nem csak a vakvezető kutya lehet, rajta kívül ebbe a kategóriába tartozik a mozgáskorlátozott személyt segítő, a hangot jelző, a rohamjelző, a személyi segítő és a terápiás kutya is.   A biztos a Társaság vezérigazgatóságához fordult, kérte a házirenddel kapcsolatos megállapítások megfontolását, valamint a jelenlegi gyakorlat átgondolását és az online felület átalakítását.  

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* kilenc = 81

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 5. vasárnap, Györgyi napja van.
Az év 18. hete és 126. napja.
Holnap Ivett, Frida napja lesz.

1506. Miksa király igazolni kívánja betörését Magyarországra. Tudtára adta II. Ulászlónak, hogy a rákosi országgyűlésen rajta elkövetett méltatlanság megtorlása végett tört be az országba.


1835. Báró Wesselényi Miklós pere. A Szatmár vármegye közgyűlésén a kormány ellen tett éles megjegyzések miatt, melyeket a rendek megrovónak nem találtak, a magyar királyi tábla elé hűtlenségi perbe idéztetett.


Radnóti Miklós
/ 1909.máj.5. - 1944.nov.6-10. között /

Majális

A hangraforgó zeng a fű között,
s hördül, liheg, akár egy üldözött,
de üldözők helyet a lányok
kerítik, mint tüzes virágok.

Egy lányka térdrehull, lemezt cserél,
a háta barna, lába meg fehér,
a rossz zenén kis lelke fellebeg,
s oly szürke, mint ott fönt a fellegek.

Fiúk guggolnak és parázslanak,
az ajkukon ügyetlen szép szavak,
duzzasztja testük sok kicsiny siker
s nyugodtan ölnek, majd ha ölni kell.

Lehetnének talán még emberek,
hisz megvan bennük is, csak szendereg
az emberséghez méltó értelem.
Mondjátok hát, hogy nem reménytelen.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com