Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Műsorajánlat -
29
hallgató

Jövőkép a hátrányos helyzetű gyerekeknek

- 2016. július 8. 5:08 - 1138 megtekintés

Képzett munkaerő, fejlett szociális készségek, kulturális ismeretek – ideálisan így nézne ki egy társadalom. Ennek megalapozásához elengedhetetlen a minél élménydúsabb gyermekkor, amely bővelkedik kulturális ingerekben, élményekben is. Ehhez kíván hozzájárulni a K&H a hátrányos helyzetűekért programja is, amely az idei tanévben 1150 gyereknek tette ezt elérhetővé.

1.bp.blogspot.com/-EMnFNi_YNMk/V30NIdhCnVI/AAAAAAAAA9k/6O3PmHndBMAqljpaH2I3LiwD6bXm6S_hgCLcB/s1600/eloadomuveszet.jpg

Az iskolák szerepe elengedhetetlen a jövő társadalmának nevelésében, fejlesztésében, hiszen az általános ismereteket itt sajátíthatják el a gyerekek, emellett pedig szociális készségeik is fejlődnek, sportolhatnak, és a kultúrával is megismerkedhetnek.
2.bp.blogspot.com/-hk5eRundHlA/V30NPKVrRII/AAAAAAAAA9s/lHLCHNRTDe06Bps3Agkb7b9dcIp652OzgCLcB/s1600/eloadomuveszet2.jpg
A városokban, nagyobb településeken a gyerekek számos sportot kipróbálhatnak, idegen nyelvet tanulhatnak, különböző képzőművészeti szakkörökre járhatnak. Egészen más a helyzet azonban a hátrányos helyzetű régiókban fekvő településeken, ahol erre nincs lehetőség. Az általános iskolák saját költségvetésükből nem tudnak többféle szakkört finanszírozni, se tanulmányi vagy kulturális kirándulásokra vinni a diákokat. Így az itt élők sokszor nem is jutnak el gyermekkorukban kulturális intézményekbe, a színház világa ismeretlen számukra.

Rendkívül fontos, hogy az elmaradottabb régiókban élő gyerekeket is motiváljuk a tanulásra, a kultúra és a sport szeretetére. A pozitív jövőkép, a felemelkedés útja sokuk számára ismeretlen fogalom, pedig rengeteg tehetséges fiatal él ezekben a régiókban. Ezért döntöttünk úgy tavaly, hogy a a K&H a hátrányos helyzetűekért program részeként anyagi támogatással segítjük a kulturális iskolai programok megvalósulását. Célunk, hogy megszerettessük a hátrányos helyzetű általános iskolásokkal a színházat, zenét, táncot, és ezzel motiváljuk őket a további ismeretek megszerzésére, valamint utat mutassunk nekik a sikeres jövőhöz, és így a teljesebb élethez mondta el Kuruc Péter, a K&H Biztosító életbiztosítási és saját értékesítési csatornák divíziójának vezetője.

A kultúra valamennyi területe, a művészetek sajátos formanyelve elvarázsolja a befogadóját. Valami olyasminek válik a részévé, közvetetten alkotójává, amely megerősíti önbizalmában, javítja a családi és társas kapcsolatait, bővíti ismereteit, növeli a mindennapi teljesítőképességét. Olyan tények ezek, amelyek különösen jól hasznosulnak a közoktatásban résztvevőknél, és segítségükkel a környezetükre is. Mérések igazolják azt a tapasztalatunkat, hogy elsősorban a zenei és a színházi előadások segíthetik a hátrányok csökkentését nem csak kulturális téren, hanem az életmód, az életminőség szempontjából is érvelt Tibori Tímea szociológus.

A K&H Biztosító jóvoltából a 2015/2016-os tanévben 1150 gyereknek nyílt lehetősége részt venni 22 kulturális programon a K&H a hátrányos helyzetűekért program keretében. A Budapesten, Pécsett, Miskolcon, Szarvason, Szerencsen, Mátészalkán, Nyíradonyban megtartott előadásokon a gyerekek uzsonnás csomagot is kaptak, valamint kis városnézés keretében a településekkel is megismerkedhettek.

A mátészalkai színházlátogatás felejthetetlen élmény marad diákjaink számára. Többségük még soha nem volt színházban, és a pályázati támogatás nélkül sajnos valószínűleg nem is jutottak volna el kulturális programra. A gyerekek nagyon érdekesnek és élvezetesnek találták a rock-operát, és a városnézés is különleges programnak számított azon tanulóink számára, akik alig lépték még át a településük határát mondta el Bagoly Béláné, a nyírábrányi Ábrányi Emil Általános Iskola pedagógusa.

Forrás a K&H a hátrányos helyzetűekért a K&H Csoport és a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány programja Sajtóközleménye

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kettő + = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com