Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


4 F Club - Batman Voltam Álmomban
29
hallgató

A diszkrimináció csökkentését segítik a tehetségkutató műsorok is

- 2011. április 27. 19:05 - 730 megtekintés

15 roma és mozgáskorlátozott fiatal végzett sikeres médiaképzést

A lakosság közel 70 százaléka a romákat is szerepeltető tehetségkutató műsorokról azt gondolja, hogy médiaeszközként hozzájárulnak a romák elleni diszkrimináció csökkentéséhez. A megkérdezettek több mint fele tulajdonít pozitív szerepet a romákról szóló televíziós riportműsoroknak, a kisebbség helyzetét bemutató televíziós, rádiós magazinműsoroknak – derül ki a Kisebbségi és Emberi Jogi Alapítvány által készített friss felmérésből. Ezeknek a médiatartalmaknak a létrehozásában most képzett roma és hátrányos helyzetű fiatalok is részt vehetnek.

Az előítéletek visszaszorítása, a hátrányos helyzetű csoportok munkavállalási esélyeinek javítása és a „semmit rólunk nélkülünk” elv terjesztése a célja annak az európai uniós társfinanszírozásból megvalósuló képzésnek, amelyet még a tavalyi évben indított a Kisebbségi és Emberi Jogi Alapítvány. A képzésben 12 roma és 4 mozgásában korlátozott fiatal vett részt, melyből 10 fő OKJ-s bizonyítványt (televíziós vagy rádiós műsorkészítő, műsorvezető, konferanszié), 5 fő pedig rész-bizonyítványt (televíziós vagy rádiós műsorszerkesztő munkatársa) szerzett 2011. április 27-én.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a televízióban és rádióban megjelenő anyagok összeállításában olyan személyek is részt vegyenek, akik érintettjei az adott témának, különösen igaz ez az elmúlt napok, hetek, hónapok, sőt évek roma témában megjelent anyagaira vonatkozóan” – mondta el Puporka Lajos, a Kisebbségi és Emberi Jogi Alapítvány és a program vezetője. „Látásmódjukkal, élethelyzetbeli különbözőségükkel más megközelítésbe helyezhetik a beszámolókat, ráadásul hitelesebbé és autentikusabbá tudják tenni az egyes anyagokat. Kiemelten kezeljük tehát azt a kérdést, hogy a médiában megfelelően reprezentálva legyenek a romák és a mozgáskorlátozottak is, ebben nyújt segítséget ez az uniós program” – tette hozzá az alapítvány vezetője.

Puporka szerint ezt bizonyítja az a reprezentatív kutatás is, melyet az alapítvány végzett a lakosság körében. A felmérés tanulsága szerint a megkérdezettek több mint fele szerint a diszkrimináció csökkentéséhez jelentősen hozzá tudnak járulni azok a televíziós és rádiós magazin- és riportműsorok, amelyek a romák helyzetét mutatják be, de 45 százalék szerint hasonlóan nagy segítséget nyújtanak az előítéletek csökkentésében a romákkal foglalkozó újságcikkek is. „Érdekesség, hogy a lakosság közel 70 százaléka a romákat is szerepeltető tehetségkutató műsorok szerepét is fontosnak tartja a diszkrimináció visszaszorítása tekintetében” – tette hozzá Puporka Lajos. „Ami miatt képzési programunkat kiemelten fontosnak tartjuk, azt a kutatás is bizonyította: a megkérdezettek több mint 60 százaléka még nem látott olyan műsort, amely a romákkal szembeni diszkrimináció csökkentéséhez tud hozzájárulni. Az arány javításában képzett hallgatóinknak nagy szerepe lehet” – mondta a vezető.

A képzést sikeresen elvégző legjobb hat főnek a program még nem ér véget, hiszen nyolc hónapon át a konzorciumi partnerek (ATV Zrt. és Klubrádió Zrt.) vállalják továbbfoglalkoztatásukat is. „Reményeink szerint hallgatóink közül minél többen „megfertőződtek” a műsorkészítés, szerkesztés szeretetével” – fűzte hozzá Puporka Lajos. „Úgy gondoljuk, hogy e roma és mozgásukban korlátozott fiatalok a média világába való integrálásával jelentősen csökkenthetők az előítéletek, a program lehetőséget teremt a munkanélküliség csökkentésére, pozitív példát mutat célcsoportjaink felé, és az esélyegyenlőség megteremtésének egyik kiemelkedő megnyilvánulása lehet.”

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


9 - hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com