Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Komonyi Zsuzsi - Szeretni annyira fáj

Hallgatók száma: 25

A diszkrimináció csökkentését segítik a tehetségkutató műsorok is

- 2011. április 27. 19:05 - 628 megtekintés

15 roma és mozgáskorlátozott fiatal végzett sikeres médiaképzést

A lakosság közel 70 százaléka a romákat is szerepeltető tehetségkutató műsorokról azt gondolja, hogy médiaeszközként hozzájárulnak a romák elleni diszkrimináció csökkentéséhez. A megkérdezettek több mint fele tulajdonít pozitív szerepet a romákról szóló televíziós riportműsoroknak, a kisebbség helyzetét bemutató televíziós, rádiós magazinműsoroknak – derül ki a Kisebbségi és Emberi Jogi Alapítvány által készített friss felmérésből. Ezeknek a médiatartalmaknak a létrehozásában most képzett roma és hátrányos helyzetű fiatalok is részt vehetnek.

Az előítéletek visszaszorítása, a hátrányos helyzetű csoportok munkavállalási esélyeinek javítása és a „semmit rólunk nélkülünk” elv terjesztése a célja annak az európai uniós társfinanszírozásból megvalósuló képzésnek, amelyet még a tavalyi évben indított a Kisebbségi és Emberi Jogi Alapítvány. A képzésben 12 roma és 4 mozgásában korlátozott fiatal vett részt, melyből 10 fő OKJ-s bizonyítványt (televíziós vagy rádiós műsorkészítő, műsorvezető, konferanszié), 5 fő pedig rész-bizonyítványt (televíziós vagy rádiós műsorszerkesztő munkatársa) szerzett 2011. április 27-én.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a televízióban és rádióban megjelenő anyagok összeállításában olyan személyek is részt vegyenek, akik érintettjei az adott témának, különösen igaz ez az elmúlt napok, hetek, hónapok, sőt évek roma témában megjelent anyagaira vonatkozóan” – mondta el Puporka Lajos, a Kisebbségi és Emberi Jogi Alapítvány és a program vezetője. „Látásmódjukkal, élethelyzetbeli különbözőségükkel más megközelítésbe helyezhetik a beszámolókat, ráadásul hitelesebbé és autentikusabbá tudják tenni az egyes anyagokat. Kiemelten kezeljük tehát azt a kérdést, hogy a médiában megfelelően reprezentálva legyenek a romák és a mozgáskorlátozottak is, ebben nyújt segítséget ez az uniós program” – tette hozzá az alapítvány vezetője.

Puporka szerint ezt bizonyítja az a reprezentatív kutatás is, melyet az alapítvány végzett a lakosság körében. A felmérés tanulsága szerint a megkérdezettek több mint fele szerint a diszkrimináció csökkentéséhez jelentősen hozzá tudnak járulni azok a televíziós és rádiós magazin- és riportműsorok, amelyek a romák helyzetét mutatják be, de 45 százalék szerint hasonlóan nagy segítséget nyújtanak az előítéletek csökkentésében a romákkal foglalkozó újságcikkek is. „Érdekesség, hogy a lakosság közel 70 százaléka a romákat is szerepeltető tehetségkutató műsorok szerepét is fontosnak tartja a diszkrimináció visszaszorítása tekintetében” – tette hozzá Puporka Lajos. „Ami miatt képzési programunkat kiemelten fontosnak tartjuk, azt a kutatás is bizonyította: a megkérdezettek több mint 60 százaléka még nem látott olyan műsort, amely a romákkal szembeni diszkrimináció csökkentéséhez tud hozzájárulni. Az arány javításában képzett hallgatóinknak nagy szerepe lehet” – mondta a vezető.

A képzést sikeresen elvégző legjobb hat főnek a program még nem ér véget, hiszen nyolc hónapon át a konzorciumi partnerek (ATV Zrt. és Klubrádió Zrt.) vállalják továbbfoglalkoztatásukat is. „Reményeink szerint hallgatóink közül minél többen „megfertőződtek” a műsorkészítés, szerkesztés szeretetével” – fűzte hozzá Puporka Lajos. „Úgy gondoljuk, hogy e roma és mozgásukban korlátozott fiatalok a média világába való integrálásával jelentősen csökkenthetők az előítéletek, a program lehetőséget teremt a munkanélküliség csökkentésére, pozitív példát mutat célcsoportjaink felé, és az esélyegyenlőség megteremtésének egyik kiemelkedő megnyilvánulása lehet.”

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét - = 0

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. december 3. péntek, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com