Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Reklám -
44
hallgató

A „Dolgozni jó!” füzetsorozat felhasználói visszajelzései

- 2021. április 21. 5:59 - 330 megtekintés

A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja a Dolgozni jó! füzetsorozatról visszajelzéseket kért a felhasználóktól.

A kiadványokat forgató szakemberek véleménye szerint a füzetek a fogyatékos emberek számára széles körű ismeretanyagot adnak a foglalkoztatás területén. Tapasztalataik szerint a füzetekkel kiegészített felkészítésben részt vevő személyek kapcsolata javult, illetve kifejezőképességük is erősödött az interaktív feladatok elvégzése során. A pozitív visszajelzések hatására a TÁRS projekt a füzetekben fellelhető gyakorlati feladatok bővítését és egy új füzet megjelentetését is tervezi.

A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja 2018-ban készítette el a Dolgozni jó! füzetsorozatot azzal a céllal, hogy az intézményekben élő személyek kedvet kapjanak a munkavégzéshez és felfedezzék a munkavállalással járó előnyöket. A sorozat 10 különálló füzetet tartalmaz, és az alábbi 3 témát öleli fel:

 1. Dolgozni jó! Ismerkedés a munka világával
 2. Dolgozni jó! Munkatípusok
 3. Dolgozni jó! Jogok és kötelezettségek

A füzetek könnyen érthető szövegezéssel is elkészültek. Kapcsolódik hozzájuk munkafüzet, segédlet, valamint egy könnyen érthető útmutató és feladattár is.

A füzetsorozat elsősorban az intézményi férőhelykiváltásban részt vevő intézmények munkatársai számára készült a foglalkoztatásra történő felkészítő munkájuk támogatására, de mindenki örömére olyan visszajelzések is érkeztek, miszerint más szociális szervezetek is rendszeresen használják. Ezért is merült fel annak az igénye, hogy a TÁRS projekt összegyűjtse a felhasználóktól a füzetekkel kapcsolatos munkatapasztalatait, s ezek alapján mérlegeljék a szakemberek azok esetleges átdolgozásának, kibővítésének lehetőségét. A tapasztalatok összegyűjtésében a Foglalkoztatási Munkacsoport tagjain kívül a TÁRS projekt intézményi koordinátorai is részt vettek. A szakemberek mini interjúkat készítettek a visszajelzést vállaló szervezetek képviselőivel.

A beérkezett visszajelzések alapján elmondható, hogy a szakemberek a füzeteket kifejezetten jól tudták használni mind az ismeretek bővítése, mind pedig a munkára való gyakorlatias felkészítés során. A kis létszámú, 4-5 fős csoportos feldolgozás bizonyult a leginkább hatékonynak. A kiscsoportok összetétele jellemzően heterogén volt, mind az életkor tekintetében, mind pedig a képességek, készségek terén. Megfigyelhető volt, hogy a 40 éves, illetve fiatalabb korosztály volt leginkább nyitott és motivált a füzetekkel való munka során. A kiscsoportok tagjai között gyakran tartalmas beszélgetés és szoros együttműködés alakult ki, amely a későbbiekben is megmaradt. Ez olyan személyek között is előfordult, akik korábban egyáltalán nem keresték egymás társaságát, sőt, a csoportmunka révén feloldódtak korábbi ellentétek is. A füzetek feldolgozásakor dolgozó fogyatékos személyek számára a leghasznosabbnak a munkához köthető jogok és kötelezettségek tématerülete bizonyult, azon belül is a munkaszerződés részei és a munkahelyen történő viselkedés szabályai. Azoknak, akik nem álltak munkaviszonyban a felkészítéskor, elsősorban a napirendi pontok megismerése volt a leghasznosabb.

A füzetek a munkára felkészítésen túl remekül alkalmazhatók az ismeretek bővítésére, a szabadidő hasznos eltöltésére. A segítő kiadványok feldolgozását követően valamennyi csoporttag motiváltabbá vált a munkavégzés iránt. A visszajelzések arra is kitérnek, hogy a füzetek felhasználói igényesebbek lettek környezetükre is. Különösen azoknál a személyeknél jelentős ez a változás, akik korábban csak kérésre tettek meg olyan egyszerű dolgokat, mint például az ágy megigazítása. Olyat is tapasztaltak a szakemberek, hogy egyik passzív ellátottjuk a füzetek feldolgozása után újból megtesz apróbb dolgokat a közösségért, sőt megkérdezi, segíthet-e bármiben.

A kiadványok feldolgozásának sikere természetesen nagyban függ a segítő személyektől is. Ott, ahol interaktív feladatokkal – például szóbeli bemutatkozással, vagy állásinterjút imitáló feladattal, esetleg valósághű munkaszerződésben történő hibakereséssel – egészítették ki a füzetek elméleti részeit, nagyon jó tapasztalatok születtek. Arra is volt példa, hogy a csoportfoglalkozást követően a csoporttagok meglátogatták egymás munkaterületét, ahol az adott területen dolgozó személy bemutatta saját munkáját, illetve egyes feladatok kipróbálására is lehetőség adódott.

A visszajelzések alapján a füzetek jól tagoltak, a képek jól kiegészítik a mondanivalót és széles körű ismeretanyagot adnak át, a bonyolultabb definíciókat is egyszerűen megfogva. A részt vevő személyek az interaktív feladatok során erősödtek a kifejezőképességükben, az önbecsülésükben és bővült a munkával kapcsolatos tudásuk.

A pozitív visszajelzések hatására a Foglalkoztatási Munkacsoport a jövőben a meglévő füzetek gyakorlati feladatokkal történő tartalmi bővítését és egy új füzet megjelentetését tervezi munkahelyi viselkedési szabályok, konfliktuskezelés, valamint a munkavégzéssel kapcsolatos felelősség témában. A Dolgozni jó! füzetsorozat elérhető az NFSZK honlapján, az alábbi linken: https://www.nfszk.hu/kiadvanyok/intezmenyi-ferohely-kivaltas-temajaval-foglalkozo-kiadvanyok/dolgozni-jo

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* 9 = tizennyolc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com