Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nekem 80 - Zenék a 80-as évekb*l
53
hallgató

A felnőttkori tanulás szerepe a fogyatékossággal élő emberek munkaerő-piacra jutásában és megtartásában

- 2024. május 31. 6:57 - 78 megtekintés

Április végén az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán A felnőttkori tanulás szerepe a fogyatékossággal élő emberek munkaerő-piacra jutásában és megtartásában címmel tartottak konferenciát.

Az ELTE Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet műhely-konferenciája az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral és a Nemzeti Szociális és Foglalkoztatási Hivatal EPALE Magyarország szervezetével közös együttműködésben valósult meg. Mivel a foglalkoztatás területén a látássérült személyek is jelentős nehézségekkel küzdenek, az MVGYOSZ szakemberei érdeklődve várták az eseményt.

Rónay Zoltán, az ELTE PPK dékánhelyettese napindító köszöntőjében kiemelte, hogy ha a jogszabályi elvárások szintjén vizsgáljuk a fogyatékossággal élő személyek munkavállalását, akkor úgy tűnhet, minden rendben van. Azonban a statisztikák megmutatják a valóságot: a szegregáció már a közoktatás folyamán elindul, amely kihat a felsőoktatásra, s végül a munkavállalás területén csúcsosodik ki. A felnőttoktatásban olyan együttműködéseket és olyan feltételeket kell megteremteni, melyek ezt a folyamatot csillapítani tudják. A konferencia is ennek szellemében szerveződött.

Perlusz Andrea, az ELTE BGGYK dékánhelyettese az inkluzív, befogadó társadalmi környezet szerepéről beszélt a fogyatékossággal élő emberek aktív társadalmi részvételének, munkaerő-piaci, felnőttkori tanulási lehetőségeinek nézőpontjából. A személyes tapasztalás a legjobb eszköze egy befogadó munkahely kialakításának. Ehhez Magyarországon több szervezet, kezdeményezés nyújt ma lehetőséget a cégek számára.

Fehér Miklós, a Kézenfogva Alapítvány munkaerő-piaci szolgáltatásának vezetője nagy vonalakban bemutatta a szervezet céljait és munkaerő-piaci tevékenységét, amit néhány jó gyakorlattal szemléltetett a hallgatóság számára. Ilyen követendő példa lehet a Magyar Postával való együttműködés, mely során megváltozott munkaképességű személyek lehetőséget kapnak, hogy többféle feladatkörben kipróbálhassák magukat a posta logisztikai területén. A cél, hogy kiderüljön, milyen feladatkörben tudnak sikeresen munkát végezni, és mire kell figyelni a hosszú távú foglalkoztatásuk érdekében.
Nem csak a munkavállalók gyűjthetnek ily módon tapasztalatot. A programnak köszönhetően a Magyar Postának is lehetősége lett a munkakörök megvizsgálására: olyan munka-területeket állítottak ki, melyek rugalmasan alkalmazkodnak a megváltozott munkaképességű személyekhez. A program része volt a vezetők és munkatársak szemléletformálása is.

Hangya Dóra, a SINOSZ munkaerő-piaci szolgáltatásának vezetője a siket és nagyothalló személyek nyílt munkaerő-piaci lehetőségeivel kapcsolatos kutatásairól számolt be. Egy 2000 fős minta alapján a megkérdezettek 55%-a nem írja le önéletrajzában, hogy hallássérült személy, tehát fél attól, hogy emiatt nem hívják be állásinterjúra. Egyik legnagyobb stresszfaktor, hogy az állásinterjún érteni fogja-e őket az interjúztató.

Mindenképpen pozitívnak mondható, hogy a konferencián már több jó gyakorlatban is szereplő Magyar Posta képviseltette magát az eseményen. A cégnél a megváltozott munkaképességű személyek száma aktuálisan kb. 400 fő. Alapvető céljuk a munkahely befogadóvá tétele, s a tartós foglalkoztatás. Ennek megvalósításában jelentős szerepe van a kompetencia alapú munkaterületek rugalmas kialakítása és a munkatársak megfelelő informálása.

Az esemény második részében kisebb csoportokat alkotva osztották meg gondolataikat a résztvevők egy interaktív workshop keretében. A felvetett problématerületeket az oktatás és a munkavállalás szintjén kellett átgondolni és csapatban megoldani.

A workshop során a hallgatóságból is csatlakoztak az eseményhez. Beszélgetve az egyik  csoporthoz érkező fiatalokkal, akik a HR területen szeretnének majd elhelyezkedni, ismét megbizonyosodhatott arról a cikk írója, hogy fontos már ebben a szakaszban megfelelően informálni őket a fogyatékossággal élő személyekről, hiszen ők azok, akik segíthetik a megfelelő hozzáállást jövőbeli munkahelyük részéről. Ehhez viszont nem elég egy alkalom, folyamatos kapcsolat szükséges.

(Puskás Anett – MVGYOSZ. ifjúsági referens)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


7 + hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com