Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Lord - Anyám
64
hallgató

A fogyatékosság nem lehet kizáró ok a munkaerőpiacon

- 2020. december 25. 9:28 - 649 megtekintés

183 fogyatékos ember munkaálma valósult meg 2020-ban országszerte a Salva Vita Alapítvány által indított Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! programsorozat keretében.

A különleges program célja, hogy segítse a fogyatékos emberek inklúzióját és elősegítse foglalkoztatásukat. Noha a program hagyományosan egy nap alatt zajlik le az ország valamennyi megyéje és a főváros bevonásával, most a járvány helyzet okán szeptember és december között valósult meg. A programsorozatot egy szakmai kerekasztalbeszélgetés zárta.

A fogyatékos emberek társadalmi részvételének elősegítése és foglalkoztatásuk javítása a fő célja annak a programnak, amit a Salva Vita Alapítvány indított útnak hat évvel ezelőtt. A projektben való részvételre az egész ország területéről fogyatékos emberek jelentkezhettek, akik szeretnének egy napra egy olyan munkakörbe elhelyezkedni, ami már régóta álmuk, s amit az alapítvány és partnerszervezetei igyekeztek vállalatok bevonásával teljesíteni. Így lehettek a jelentkezők például tűzoltók, cukrászok, rendőrök, állatkerti gondozók vagy éppen mozdonyvezetők.

„Idén rekordszámú jelentkezés érkezett hozzánk, szervezőkhöz – mondta el Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezetője. Ennek persze nagyon örülünk, hiszen látszik, hogy a program ismertsége folyamatosan nő. Természetesen a kérések teljesítése nem volt egyszerű ebben az évben, hiszen a járvány miatt kialakult és egyre súlyosbodó vészhelyzet sok vállalatot visszalépésre kényszerített, de természetesen a jelentkezők közül is sokan visszamondták a részvételt, hiszen ők állapotukból adódóan egyébként is a veszélyeztetett csoportba tartoznak. Így különösen nagy sikernek érezzük, hogy 183 álomnapot sikerült megvalósítanunk, szinte minden megyében 10 fogyatékos ember munkaálma vált valóra. Veszprém megye teljesített a legjobban, ott 17 munkaálom tudott megvalósulni” – mondta el a vezető.

Noha az esemény minden évben egy napra koncentrálódik, most a járványhelyzet miatt szeptember és december között folyamatosan szervezeték az együttműködők az álomnapokat. „Noha a program így több szervezési időt követelt tőlünk, szemléletformálás tekintetében igazán sikeresnek tekinthető az esemény, mert így több alkalommal, talán még több emberhez eljutott a program híre. Ennek a napnak nem célja a hosszabb távú elhelyezés, de kiemelt feladata a szemléletformálás, hogy a fogyatékos személyek és a munkáltatók személyesen találkozzanak, megismerjék egymást. Ezekből a találkozásokból később kialakulhat hosszabb távú munkakapcsolat is, de legalább elindul egy gondolkodás, hogy mit kellene tennie azért egy vállaltnak, hogy eredményesen tudjon foglalkoztatni megváltozott munkaképességű személyeket” – mondta el Facsar-Bencsik Orsolya, az országos program vezetője.

A Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! programsorozatot egy a munkáltatók, a szervező civil szervezetek és az érintett fogyatékos emberek részvételével zajló kerekasztalbeszélgetés zárta. A programba bekapcsolódó munkáltatók kiemelték, hogy a résztvevő látogatása, motiváltsága, érdeklődése pozitív hatással volt a munkatársakra és a munkahelyi hangulatra is. Azt is elmondták, hogy a programban való részvétel elindított egy gondolkodást, hogy hogyan tudnák átalakítani a munkahelyi környezetet a különböző fogyatékossági típusba tartozó munkavállalók foglalkoztatása érdekében. Különösen fontosnak tartották azt is, hogy a felvételi eljárás során, ha valaki megfelelő végzettséggel rendelkezik az adott pozícióhoz, akkor a fogyatékossága nem lehet kizáró ok, és ezért meg kell tenniük mindent.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program az európai DuoDay kampány magyarországi képviselője. Hazai sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt öt évben több mint hétszáz fogyatékos embernek adott lehetőséget munkaálma megélésére, majdnem ugyanennyi munkáltató bevonásával.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ támogatja.

A Salva Vita Alapítvány továbbra is várja az ügyfelek jelentkezését online és telefonos formában, illetve keresi azokat a mecénásokat és támogatókat is, akik számára fontos a fogyatékos emberek inklúziójának támogatása, és szívesen hozzájárulnának a Salva Vita Alapítvány működéséhez, hogy tevékenységével segíteni tudja a fogyatékos embereket.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 27. szerda, Adalbert napja van.
Ma van a(z) Idegenforgalmi világnap, fehérkendő napja.
Az év 39. hete és 270. napja.
Holnap Vencel napja lesz.

1527. János király tokaji veresége.


1709. Bottyán János tábornok halála. 1640 táján született Esztergomban szegény nemes szülőktől. Rákóczi többször magasztalta őt emlékirataiban. A tarnaőrsi táborban agyszélhűdés oltá ki életét.


Kisfaludy Sándor
/ 1772.szept.27. - 1844. okt.28. /

A boldog szerelemből

Alig nézi magát körül
Az ember e világban,
Ittlétének alig örül,
Sírja immár tátva van.
Benne van a mulandóság
A föld minden porában:
Barátim hát! ne henyéljünk
A kevésből sokat éljünk,
Míg a tátott sír befal;
Rövid éltünk, mint e dal.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com