Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Alphaville - Forever young
29
hallgató

A Gosense látássérültek tájékozódását segítő rendszereit tesztelte a MVGYOSZ.

- 2019. április 16. 17:30 - 460 megtekintés

A Rango nevű fehérbotra szerelhető, akadályokat jelző eszköz, a Wizigo nevű tájékozódást segítő alkalmazás és a szintén a cég által kifejlesztett speciális fülhallgató egyaránt felkeltette a szervezet munkatársainak érdeklődését.

A tesztelésben dr. Nagy Sándor elnök és Németh Orsolya akadálymentesítési szakértő, valamint Veres Éva gyógypedagógus, mozgástréner vett részt. A bemutatón jelen volt továbbá Erhart Péter akadálymentesítési ügyekkel megbízott munkatárs és Ollé Attila nemzetközi referens is.

A Gosense négy éve alakult és kifejezetten a látássérült emberek önálló tájékozódását és közlekedését megkönnyítő eszközök fejlesztését tűzte ki célul. A kezdetektől szoros kapcsolatot alakítottak ki a Francia Vakok Szövetségével, aminek eredményeként valóban a látássérült emberek igényeire reagáló eszközöket és rendszereket fejlesztenek. Ennek ékes bizonyítéka a Rango nevű eszköz, melyet a látássérültek javaslatára úgy alakítottak ki, hogy azt mindenki a saját fehérbotjára felszerelve használhassa. Ez a szemlélet szemben áll azokkal a fejlesztésekkel, mikor a gyártók speciális fehérbotot készítenek, melyek azonban gyakran nem felelnek meg a használhatóság minimális követelményeinek, nem is beszélve a vak felhasználók egyéni igényeiről.

A Rango a fehérbottal közlekedő személy előtt található akadályokról hangjelzéssel tájékoztat. A szenzorokat tartalmazó eszközt a fehérbot fogójára lehet rögzíteni. A hangjelzést egy mobiltelefonos alkalmazás közvetíti headseten keresztül a felhasználó fülébe, emellett a szoftvert a helymeghatározást szolgáló és a közeli tömegközlekedési járatokról tájékoztatást adó funkciókkal is kiegészítették.

A Wizigo alkalmazás a tájékozódást, egyes célpontok megtalálását segíti, emellett pedig közösségi navigációs rendszerként is működik, melyben a látássérült felhasználók jelezhetik egymásnak, ha valamilyen változást, veszélyt tapasztalnak az utcai közlekedésben, például egy útfelbontást. Az alkalmazás mindenki számára ingyenes, iOS és Android operációs rendszerekre érhető el. A rendszer kül- és beltérben egyaránt képes segíteni a tájékozódást a GPS és a beacon technológia alkalmazásával. A Wizigo így ugyanúgy alkalmas az utcai közlekedés segítésére, mint egy bevásárlóközpont vagy múzeum akadálymentesítésére.

A Gosense speciális fülhallgatót is fejlesztett és forgalmaz felhasználói számára. A fülhallgató nem takarja el a felhasználó fülét, ezáltal az okostelefon által adott hangjelzések és szöveges információk hallgatása nem zavarja a környezeti hangok, például a tájékozódást segítő utcai zajok vagy a jelzőlámpák hangjelzésének észlelését. A már megvásárolható vezetékes változat után fejlesztés alatt áll a bluetoothos verzió, ami várhatóan júliusban kerül forgalomba. A Gosense-szel való együttműködés első lépéseként a fülhallgatók forgalmazását tervezi az MVGYOSZ segédeszközboltjában.

A tesztelést a Városliget Zrt. innovációkért felelős munkatársai szervezték, akik folyamatosan kutatják és az MVGYOSZ akadálymentesítésért felelős munkatársaival teszteltetik, véleményeztetik azokat a korszerű infokommunikációs technológiákat, melyek a megújuló Városligetben és az ott található létesítményekben segíthetik a látássérült látogatók tájékozódását. Az MVGYOSZ képviselői a Városliget Zrt.-nek részletes véleményt és alkalmazási javaslatot adnak a Gosense rendszereiről.

(MVGYOSZ. – Németh Orsolya)

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com