Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


UNITED - VÉGSŐ VALLOMÁS
31
hallgató

A gyerekeknek az élmény számít, nem az ár

- 2014. augusztus 13. 9:36 - 1737 megtekintéskommunikáció

Tudatos költéssel maradandó emlékeket szerezhetünk.

Baráti összejöveteleken, az iskolába, közösségbe visszatérve gyakori téma, ki hol volt nyaralni, hogyan töltötte a szabadidejét. Sok szülő erején felül is próbál nyaralást szervezni, hiszen egy-egy út nem olcsó. A szakember szerint ugyanakkor a gyerekeknek sokkal fontosabb, hogy jó élményeket szerezzen, amihez akár az otthonhoz közeli parkba vagy tóhoz, strandra tett kirándulás tökéletesen megfelel, a lényeg, hogy a család egymásra tudjon figyelni. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő meghirdetője szerint néhány jól megtervezett nap kisebb összegből is kihozható.

A Magyar Turizmus Zrt. korábbi adatai szerint idén a magyarok 39 százaléka tervez nyaralni, átlagosan 5 napra mennének, és 90 ezer forintot szánnak erre. Ez nem feltétlenül nagy összeg, ha egy átlagos, négyfős családdal számolunk, így naponta fejenként 4500 forintból gazdálkodhatnak. A munkába, iskolapadba visszatérve a nyaralás a beszélgetés egyik kiemelt témája, ilyenkor óhatatlanul is összehasonlítják a beszélgetők, kinek sikerült jobban a pihenése. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő meghirdetője szerint a szülői minta fontos ahhoz, hogy a tinédzserek számára ne státusszimbólum legyen a nyaralás, hiszen tudatos költéssel, előre tervezéssel könnyen szerezhetünk maradandó élményeket helyszíntől függetlenül, amikre évek múlva is szívesen visszaemlékszünk.

„A gyerekekre körülbelül 12-13 éves korig lehet könnyebben hatni, utána megkezdődik önálló útkeresésük. Ha szilárdak az alapok, és a tinédzser egészséges szemléletet tapasztalt a szülőktől, akkor később maga is hasonló értékrendet vall, egészséges, tehát rugalmas, több szempontot szem előtt tartó gondolkodásmód fogja jellemezni. Egy utazás ára ugyanis csak egy szempont a sok közül, a jól sikerült nyaralást ennél sokkal több összetevő határozza meg” – mondta Németh Erika klinikai gyermek-szakpszichológus is.

A fent említett napi 4500 forint ugyan elsőre nem tűnik nagy összegnek, tudatos tervezéssel, költéssel azonban könnyen szerezhetünk szép emlékeket a családnak. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő megszervezője néhány példát gyűjtött össze, ami kijöhet ebből az összegből. Kisebb gyerekeknek még az sem igazán fontos, hogy másik városba, országba utazzon a család, így nekik jó program az is, ha strandra megyünk velük, vagy piknikezünk egy közeli parkban, tóparton. Ha a család hétköznapokon autóval közlekedik, nyáron közös programként különböző tömegközlekedési eszközökkel fedezzük fel a várost. Biztosan találunk lakókörnyezetünkhöz közel is új látnivalókat, amiket a hétköznapi rohanásban nem vettünk észre. Például egyre több olyan játszótér jön létre, különösen Budapesten és a nagyvárosokban, amik egy-egy mese tematikájára épülnek, a megszokott hinta, csúszda, homokozón túl különlegesebb eszközöket is felvonultatnak, például drótkötélpályát vagy mászóhálót. Több helyen a szülők is együtt játszhatnak a gyerekekkel.

Hasonlóan jó választás lehet egy kalandpark vagy egy kisállatsimogató, mini-állatkert, ahol a gyerekek a háziállatokkal ismerkedhetnek.

Idősebb gyerekekkel, tinédzserekkel érdemes kalandot keresni, kipróbálhatjuk velük a hátizsákos túrázást, kerékpározást, vagy a sátrazást. Ha valami igazán szokatlan újdonságra vágyunk, próbáljunk ki egy szabadulós játékot.

“Kevés olyan család van, aki úgy tud nyaralást szervezni, hogy a pénz nem számít. Sokszor szükség van nagy adag kreativitásra is, érdemes ezért a családnak együtt leülni és megtervezni egy-egy programot. A lényeg, hogy a gyerek életkorának, a család igényeinek és pénztárcájának megfelelően válasszunk. Hiszen a kicsiknek az is maradandó élmény, ha a kertben sátrazunk, vagy ha együtt bevásárolunk, és egy addig még általunk fel nem fedezett országrészben kirándulunk. Hátizsákkal, szendviccsel, üdítővel, fényképezőgéppel, útikönyvvel felszerelkezve, saját városunkban turistáskodva is nagy kaland lehet egy nap” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 - = egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 4. hétfő, Ulrik napja van.
Ma van a(z) Nemzetközi szövetkezeti nap.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Emese, Sarolta napja lesz.

1490. Mátyás király kegyencei Corvin herceget kifosztják. Corvin János főherceg a királyválasztó országgyűlésen későn vette észre, hogy atyja kegyencei, kit híveinek vélt, őt kijátszották, és a királyi méltóságra Ulászlót emelték. Július 1-én tehát a koronával és kincseivel, hívei kíséretében Sclavónia felé indult, de július 4-én Báthory István vajda és Kinizsy Pál utána siettek s Tolnában a Csonthegyen őt megtámadták és kincseitől megfosztották.


1910. június 12-július 5. Ezer fővárosi festőmunkás sztrájkol munkakörülményei javításáért.


József Attila: Hangya

A bábok között elaludt egy hangya.
Szél, a bábokat most el ne fúdd!
Különben jó az is.

Kis, fáradt fejét csillámokra hajtja,
és alszik véle csöpp árnyéka is.

Egy szalmaszállal fölkelteni szépen!
De jobb, ha már indulunk haza,
erősen beborult-

A bábok közt elaludt egy hangya,
és -hopp- egy csöpp már a kezemre hullt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com