Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nightwish - Elvenpath
39
hallgató

A kerekesszékesek komoly problémákkal is szembesülhetnek

- 2018. november 6. 21:17 - 701 megtekintés

Hazánkban közel félmillió fogyatékos ember él, közülük 235 ezren mozgássérültek. A legutóbbi népszámlálási adatok alapján több mint felük érzi úgy, hogy korlátozva van a mindennapi életében, ötödük pedig úgy, hogy az önállóságában is. Ez jelentheti azt, hogy nehezükre esik eljutni A pontból B-be.

A fentiek miatt határoztak úgy, hogy utánajárnak a Baranya megyei hírportál újságírói: Pécsett mikkel kell szembenéznie egy mozgássérült embernek. Találkoztak Schultz Gáborral, és elkísértük őt egy teljesen megszokott hétköznapi útján, hogy testközelből átélhessék, amit ő. – Két éve költöztem le Budapestről ide Pécsre, a párom és munkám miatt. Nem voltak zökkenőmentesek az első hónapok. Egy mozgássérült embernek nagyon sok mindenhez hozzá kell szoknia, ha új helyre költözik, olyan dolgokhoz is, ami egy teljesen egészséges ember számára evidens lehet. Ilyen például a tömegközlekedés – mondja, miközben lassan közelítettünk az uránvárosi buszmegálló felé. Megkérdezték tőle, hogyan lehet ma Magyarországon egy mozgásában korlátozott embernek települések között utazni. – Ez szerencse és hálózat kérdése – válaszolta mosolyogva. – Autóval a legkönnyebb természetesen, de autója nem mindenkinek van, többek között nekünk sincs. Ha vissza szeretnék utazni Pestre az édesanyámhoz, akkor a MÁV-nak napokkal előre be kell jelenteni. Ez már csak azért sem életszerű, mert gyorsan változhat a helyzet, s akkor ugrott minden. A vasúthálózat akadálymentesítése még nagyon messze van tehát. A Volánnál hasonló a helyzet. Beszélgetésük közben begördült az alacsony padlós busz, amire könnyedén felfértek mindketten. Egy rövidebb utazás után el is jutottak az Árkádhoz, ahova bevásárolni indultak. – Sajnos a kisebb nonstopokban nem igazán férek el a kerekesszékemmel, ezért csak a nagyobb bevásárlóközpontok jöhetnek szóba, ha venni szeretnék valamit. Kifejezetten örülök, hogy egyre több az önkiszolgáló pénztár, így sokkal könnyebben el lehet férni, és nem tűnik el az ember két bevásárlókocsi között, ami klausztrofóbiások számára igazán kellemetlen – árulta el Gábor, majd hozzátette: összességében pozitívan csalódott Pécsben, mert sokat hallani, hogy vidéken kevés kezdeményezés van a mozgáskorlátozottak felé. Természetesen hiányosságok így is akadnak: sétájuk során volt olyan járdaszakasz, aminek csak az egyik vége van akadálymentesítve, ezért gyakran vissza kell fordulni és egy alternatív útvonalat keresni. Vagy amennyiben egy belvárosi étterembe szeretne enni egy mozgássérült, kellemetlen helyzetekbe is belefuthat, mivel kevés a teljesen akadálymentesített vendéglátóhely.

Forrás:Baranya megyei hírportál

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc * = 32

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com