Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Műsorajánlat -
25
hallgató

A kifli házhoz jön, meddig várjunk, hogy a szolgáltató kihozza a kerekesszéket?

- 2020. április 23. 8:00 - 401 megtekintés

A szakorvosi vizsgálat nehézkes. A felírt cipőt nem vitték házhoz, az érintettek nem kaptak pelenkát, sztóma zsákot, nem sikerült kerekesszéket javíttatni, könyökvédőt igazíttatni.

A MEOSZ a gyógyászati segédeszközök házhoz szállítását, helyszíni javítását kérte, hogy a veszélyhelyzet idején is biztosított legyen közösségünk tagjainak ellátása.

Az utóbbi napokban a gyógyászati segédeszközök járvány alatti folyamatos ellátását célzó érdekvédelmi tevékenységünkkel ellentétes megoldási javaslatok is megjelentek különböző fórumokon, ezért ismételten tájékoztatjuk közösségünket eddigi intézkedéseinkről.

A MEOSZ évek óta következetesen kitart álláspontja mellett és a járvány idején is töretlenül azért dolgozunk, hogy a gyógyászati segédeszközök egyetlen zsinórmértéke a minőségi ellátás legyen. Hisszük, hogy az állam és a fogyatékossággal élő emberek érdekét is a jó minőségű eszközökkel való ellátás szolgálja és elvárjuk, hogy a gyógyászati segédeszköz forgalmazók, mint egészségügyi szolgáltatók a járványhelyzetben is teljesítsék ellátási kötelezettségüket.

Annak érdekében, hogy a rászorulók a járvány idején is megkaphassák a létfontosságú eszközöket, az alábbi javaslatokkal kerestük meg a felelős minisztert:

1.: könnyebb recept felíratás, kiváltás:

 • a receptért ne kelljen elmenni az orvoshoz (rendelhető legyen eRecepten is gyógyászati segédeszköz)
 • a recept többször kiváltható legyen
 • egyszerre több eszköz is kiváltható legyen (felírási maximumokat emeljék meg)

2.: a gyógyászati segédeszköz üzletek és szervizek a járvány idején is működjenek:

 • a gyógyászati segédeszköz szolgáltatók ne zárjanak be a járványra hivatkozva és 15 óra után is tartsanak nyitva (jelenleg is nyitva lehetnének)
 • szervezzék meg a házhozszállítást
 • biztosítsák a szervizek működését
 • legyen egységes, internetes tájékoztatás a nyitva tartó vagy ügyeletes üzletekről, szervizekről.

Határozott álláspontunk, hogy a gyógyászati segédeszközhöz jutást javaslataink ténylegesen elősegítenék, és azzal a szolgáltatók is bevételhez jutnának. Amíg a MEOSZ felismerte az ellátási nehézségek megoldására vezető javaslatokat és megküldte az egészségügyi szaktárca felé még húsvét előtt, addig a gyse gyártók, forgalmazók szolgáltatás helyett a járványhelyzetre hivatkozva bezártak, a javítás- és házhozszállítási tevékenységet túlnyomórészt megszüntették, majd egy hónappal később pénzügyi segítséget kérnek az államtól. És hol marad a szolgáltatás? Hol marad a rászorulók ellátása? Egymillió ellátatlan emberre hivatkoznak, de nem esik szó az ellátásuk megszervezéséről.

A COVID járvány okozta ellátási nehézségeket megoldani kell, és nem felhasználni gazdasági érdekek mentén a mozgássérült emberek nehéz helyzetét kihasználva!

Sorstársaink!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a gyógyászati segédeszköz ellátás egészségügyi szolgáltatás, amit járványhelyzetben is teljesíteni kell. Senkiben sem merül fel, hogy bezárjanak a patikák vagy akár az élelmiszer üzletek, hiszen még a szigorúbb kijárási tilalommal védekező államokban is nyitva vannak. Az alapvető szükségletet kielégítő egészségügyi szolgáltatásokat is biztosítani kell. A mozgáskorlátozott emberek számára alapvető szükséglet a gyógyászati segédeszköz!!  

Fontos tudni, hogy a gyógyászati segédeszköz üzletek a veszélyhelyzet ellenére nyitva lehetnének a 15 órai időkorlát nélkül, mégis sokan bezártak vagy rövidített nyitvatartásra váltottak; szövetségük a javítási szolgáltatás felfüggesztésére biztatja tagjait, a már működő házhozszállítást pedig gyakorta megszüntetik.

Az éttermek, pékségek, zöldségesek pillanatok alatt átálltak a házhozszállításra. A gyógyászati segédeszköz forgalmazók mit tettek? Bezártak. Majd kedvezményeket és pénzt kérnek. És hol van mindezért a szolgáltatás?

A MEOSZ szolgáltatást, minőségi ellátást kér az állami kedvezmények fejében. Közösségünk érdekében. A mozgáskorlátozott emberek érdekében.

Korábbi közleményünk hatására két cég arról tájékoztatott, hogy a járványhelyzetben is folytatja tevékenységét és felajánlották szolgáltatásukat az ellátatlan emberek részére, ezért ideiglenesen és kizárólag a veszélyhelyzet ideje alatt weblapunk koronavírus aloldalán közzétesszük a működő szolgáltatók részünkre eljuttatott adatait.

A MEOSZ tovább dolgozik azért, hogy senki ne maradjon ellátatlanul. Bízunk abban is, hogy a Kormány – ha szükséges, további veszélyhelyzeti intézkedéssel – megoldja a gyógyászati segédeszköz ellátást is, amelyhez véleményünk szerint a MEOSZ javaslata megfelelő alap, mert önmagában csak az állami kedvezmény és plusz pénz egészen biztosan nem elegendő.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 27. hétfő, László napja van.
Ma van a(z) Cukorbetegek világnapja, Szt. László napja, Határörség napja.
Az év 26. hete és 178. napja.
Holnap Levente, Irén napja lesz.

1638. Désen I. Rákóczi György elnökletével több napos vallási vita kezdődik. Az 1579-es hitvallás szerint határozza meg az unitárius hittételeket.


1697. A sátoraljaújhelyi (Zemplén megye) vásáron kuruc szegénylegények megtámadják a sokadalmat vámoló császári katonaságot.


Petőfi Sándor: Arany Lacinak

Laci te,
hallod-e?
Jer ide,
jer, ha mondom,
rontom-bontom,
ülj meg itten az ölemben,
de ne moccanj, mert különben
meg talállak csípni,
így ni!
Ugye fáj?
Hát ne kiabálj.
Szájadat betedd,
s nyisd ki füledet,
nyisd ki ezt a kis kaput;
majd meglátod, hogy mi fut
rajta át fejedbe...
Egy kis tarka lepke.
Tarka lepke, kis mese,
szállj be Laci fejibe..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com