Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


43
hallgató

A kultúra toleranciája – a tolerancia kultúrája

- 2011. augusztus 11. 9:49 - 754 megtekintés

Az Aranyszív napja – a Summerfest-en 2011. augusztus 17-én szerdán a Százhalombattai főtéren 10:30-tól (a Fesztiválsátorban).

A XVIII. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál kimondatlanul nagyon sokat tett és tesz azért, hogy a szórakoztatás mellett tanítson, és lehetőségei szerint tegyen a társadalmi problémák megoldásáért. A szervezők úgy gondolják, hogy a fesztivál képes arra, hogy megkülönböztetett figyelmet szenteljen a fiataloknak, az időseknek, és azoknak, akiknek életében vannak problémák, nehézségek. Az önkéntes fiatalok bevonása volt az első példa arra, amikor olyan közösséget hoztak létre, ahol teljesen másodlagos volt, hogy ki honnan jött, a legfontosabb mindig az volt, hogy szeretne-e egy nagy csapathoz tartozni. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy a fesztivál önfeledt pillanataiba bevonhatnák a fogyatékossággal, kihívással élő embereket is. Augusztus 17-edike (szerda) egy olyan nap lesz, amikor megkülönböztetett figyelmet kapnak a fogyatékkal élők. Egész nap integrált programok sokasága várja az érdeklődőket, amikor közös műsorokban, táncházakban, kézműves programokon vehetnek részt, ahol beszélgethetnek közösen, és felfedezhetik a világot. Nem elég tudni arról, hogy vannak olyan embertársaink, akik mások, mint mi, ahhoz, hogy a sajnálat vagy együttérzés helyett sokkal inkább a sorsközösség vállalása, a tisztelet alakuljon ki, közös élményekre van szükség.

A rendezők remélik, hogy Százhalombattán sok minden megváltozik, hogy a jövőben a sajnálkozó fej-elfordítás helyett a mosolygós kéznyújtó, az ismerkedni akaró, a beszélgetős korszak köszönt be. Az Aranyszív napján a külföldiek őket köszöntik a színpadról. Különleges élményt nyújt majd a Gördülő Táncegyüttes, melynek tagjai tolókocsiba kényszerültek, és megmutatják, hogyan lehet a tánc segítségével lábak nélkül két lábon állni. Fellépnek a százhalombattai Felhőjárók színjátszói, valamint a Vakrepülés Színtársulat tagjai immáron rendszeresen járnak a gálaműsorra minden évben könnyűzenei produkcióval.

A rendezvény a civil összefogás példájának eredménye, hiszen a százhalombattai Sérültekért Alapítvány és számos környékbeli szervezet segítségével jön létre az Aranyszív napja. Az ARANYSZÍV díjat a Sérültekért Alapítvány hozta létre olyan emberek elismerésére, akik a sérültekért sokat tesznek.

A Summerfest rendezvényeinek helyszínei akadálymentesek, a Nyitó- és Záróceremónián jeltolmácsok segítik a siketeket és nagyothallókat.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ nyolc = 16

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com