Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
46
hallgató

A látássérültek mindennapjait könnyítik meg

- 2019. december 11. 8:11 - 455 megtekintés

A Tamási Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesületnek közel kétszázhatvan tagja van, többségük nehéz anyagi körülmények között élő nyugdíjas, idős ember. A szervezet főként a helyieket fogja össze, de a környékbeli településekről – Iregszemcséről, Nagykónyiról, Regölyből és Pincehelyről – is csatlakoztak hozzájuk néhányan. Az egyesület vezetője szerint ahhoz, hogy a többségi társadalom megfelelően viszonyuljon a gyengén látókhoz, sokat kell dolgozniuk.

– Az idén normatív támogatásból, tagdíjakból, adományokból tartottuk fenn magunkat. A Művelődési Központban ingyenes helyünk van, heti egyszer tartunk ügyfélfogadást, alkalmazottunk nincs. Önkéntesekkel dolgozunk annak érdekében, hogy könnyebbé, szebbé tegyük a tagok életét. December elején például adományt gyűjtünk, a tartós élelmiszereket a rászoruló gyerekek között osztjuk szét –  mondta el a Tolna megyei hírportálnak Kudari Lászlóné elnök. Hozzátette, ahhoz, hogy egy látássérült embernek megmaradjon az önbecsülése, fontos, hogy ne csak kérjen, adni is tudjon. Úgynevezett nyitott rendezvényeket tartanak, amelyeken bárki részt vehet, de iskolásokat, szervezetek képviselőit is meghívják, hogy megismertessék magukat, az embereknek legyen tudomásuk az életükről, problémáikról. – Az elfogadás az, amivel a látássérülteket segíteni tudja a társadalom. A tagjaink nyolcvan százaléka nyugdíjas, idős ember. Ők sokszor elsősorban azért jönnek be az irodánkba, hogy valaki meghallgassa őket, beszélgetni tudjanak a problémáikról – hangsúlyozta Tóth Istvánné elnökségi tag. ———————————————————————————————————————– Minden hónapban megtöltenek egy éléskamrát A napi megélhetési gondok enyhítésére hozták létre a „Töltsünk meg együtt minden hónapban egy éléskamrát!” programot, melynek keretében havonta egy rászoruló tag tízezer forint értékű élelmiszert kap. A fiatal tagokat iskolakezdési támogatással segítik. A támogatások igénylésének adminisztrációjában is készséggel állnak rendelkezésre. A vakok munkavállalását is ösztönzik. Tamásiban például van egy üzem, ahol csomagolási munkákat végezhetnek. (Forrás: Tolna megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 3 = kilenc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com