Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Spice Girls - Goodbye
38
hallgató

A látássérülteket segíti az InnoMax-díjas fejlesztés

- 2017. november 26. 14:11 - 794 megtekintés

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány tavasszal nyerte el az Invitech Solutions innovációs díját. A támogatás segítségével olyan Braille-írás átalakító és szerkesztő alkalmazást fejlesztettek, amely a hagyományos dokumentumokból Braille-kijelzőn vagy nyomdai kiadványként jól olvasható, pontírású dokumentumot készít.

Alapítványunk fő tevékenységi köre a képernyőolvasó és -nagyító programok honosítása, adományozása, és minden olyan IT-fejlesztés, amely a vak és gyengénlátó emberek életét segíti a hétköznapokban. Az ősszel elkészült Infoalap Braille-szerkesztő szoftverünk a beszélő Linux rendszer részeként jelent meg, amelyet szintén munkatársaink fejlesztenek az Ubuntu Linux kiadásra alapozva összegezte Balázs Krisztina, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány (Infoalap) sajtóreferense.

Az idén már nyolcadik alkalommal kiírt InnoMax-pályázaton Business, valamint Nonprofit és civil kategóriában lehet indulni. A nevezési határidő: 2017. november 24.

Az Infoalap Braille-szerkesztő az otthoni és nyomdai pontírású nyomtatványkészítés során egyaránt alkalmazható. Az így elkészített speciális, elektronikus dokumentum szövege pontírású kijelző eszközön megjelenítve vagy kinyomtatva, tapintással válik olvashatóvá. Például az átalakítás után, a pontírásban kinyomtatott verseket a látássérült diákok az órákon a többiekkel együtt olvashatják, és ezzel a megoldással számukra is láthatóvá válik a szöveg írásképe. A fejlesztésünk újdonságértéke, hogy eddig csak Windowsban volt elérhető a dokumentumok Braille-átalakítási és szerkesztési lehetősége, de most már az egyetemesen tervezett beszélő Linux kiadásban is használható ez a program fejtette ki Balázs Krisztina.

Hosszú távú befektetés az InnoMax Díj

Az alapítvány az előző InnoMax-pályázaton vett részt és nyerte el a Nonprofit díjat. Úgy gondolták, hogy ez egy ígéretes pályázati lehetőség, amelyen érdemes megmérettetni magukat, és megmutatni a nagyobb nyilvánosság számára is, hogy látássérült munkatársaik milyen magas szintű fejlesztéseken dolgoznak.

A nonprofit szektorban nagy szükség van az ilyen típusú támogatásokra, hiszen például az InnoMax Díj nélkül az Infoalap Braille-szerkesztő sem valósulhatott volna meg. Úgy gondolom, hogy az Invitech Solutions által kiírt pályázat egyedisége, hogy az infokommunikációs projektek támogatásával hosszabb távon is segíti a nonprofit szervezetek munkájá emelte ki az Infoalap munkatársa.

Digitális akadálymentesítést is vállalnak

Az alapítványt 2000-ben a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hívta életre. Az Infoalapnak jelenleg 22 munkatársa van, közülük 19-en megváltozott munkaképességűek, jórészt vak vagy gyengénlátó szakemberek.

Magyarországon körülbelül 80 ezer látássérült ember él, akik között vannak teljesen vak, aliglátó és gyengénlátó emberek természetesen számukra más-más programok kidolgozására van szükség. A szervezet célja, hogy a látássérült embereket a szükséges segédeszköz-szoftverekkel ellátott, korszerű számítógépes rendszerekhez juttassa.

Komoly segítséget jelent számukra az adó 1%-ok és a pályázati források mellett az is, hogyha a cégek, intézmények a lecserélt, de még használható számítógépeiket, IT-eszközeiket felajánlják számukra.

A naprakész, korszerű informatikai programokkal céljuk továbbá, hogy elősegítsék a látássérültek sikeres részvételét az oktatásban és képzésben, valamint növeljék a számukra elérhető munkalehetőségek számát. Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány internetes akadálymentesítési tanácsadást és tesztelést is végez, hogy minél több olyan honlap legyen elérhető, amelyek az egyenlő esélyű hozzáférést biztosítják.

Forrás: 24.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 * = öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com