Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


szevasztok - Gárdonyi Szilárd műsora
30
hallgató

A magyar betegek genocídiuma???

- 2016. május 1. 16:28 - 1328 megtekintés

Mikor történik meg az, amikor az állam az állampolgárai ellen fordul akarattal vagy átgondolatlanul. Mikor következik be: amikor intézkedéseinek következményeként az emberek életét veszélyezteti, halált okoz, indokolatlan szenvedéseknek teszi ki őket?

Számtalan jele van annak, hogy ez az állapot már bekövetkezett. A magyar egészségügy ugyanúgy a végstádiumát éli, mint azok a betegek, akiktől a segítséget megtagadja. Az állam természetesen nem közvetlenül okozza ezt a katasztrófát, hanem intézkedésein, vagy intézményein keresztül. Elsősorban az OEP, ahol a legjobban fellelhetőek a magyar egészségügy betegségeinek tünetei. Azt, hogy az OEP mennyire képes megfelelni feladatának, azt most nem kell vizsgálni. Az csak egy kéz, amely végzi a rábízott munkát. Nyilván számtalan probléma miatt okolható a felsőbb döntések végrehajtásának legfőbb intézménye, a költségvetése határoz meg minden lépést.

Kik az OEP költségvetés legfőbb áldozatai?
Mondhatjuk azt, hogy az egész magyar társadalom, de vannak olyanok, akiknek az élete és az életminősége függ ennek a szervezetnek a munkájától. A Betegút Egyesülethez számtalan jelzés érkezett arról, hogy ez a hivatal egy adminisztrációs falanszerként működik.. Olyan jogszabályok születtek (talán nem leírva hanem csak belső iránymutatásként), amelyek nem a gyógyítást, nem a kezelések színvonalát, nem az életmentést, nem a szenvedések enyhítésének csökkentését szolgálják. Finanszírozás hiányában orvosi beavatkozások sora elmarad. Van kapacitás, van orvos, van idő, hely, de a létfontosságú beavatkozás, vizsgálat mégsem történik meg, mert az OEP nem finanszírozza, csak bizonyos keretekig. Nem számít, hogy a beteg számára létfontosságú, az sem számít, hogy a várakozás miatt a beteg állapota tovább romlik, aminek végeredménye jelentős szenvedés vagy éppen halál. A támogatási méltányossági kérelmek elhúzódó elbírálása kritikus, életveszélyben levő betegeknél, ahogy az a sajtóban is megjelent: a bürokrácia érzéketlensége, vagy szándékos magatartás következménye. Ott ahol minden nap számít, egy elhúzódó eljárás miatt embereket vesz el a családjuktól. Betegek a végtagjaikat veszítik el, mert a korszerűbb eljárás alkalmazására nincs pénz és ez így akár még olcsóbb is lehet. Az egyéb várólisták nem biztos, hogy közvetlen életveszélyt okoznak ( vagy okozhatnak is), de a hosszú várakozás miatti szenvedés a betegnek és a családjának igazolhatatlan és vétkes magaratásról tanúskodik. A pénzhiány erre indoklás nem lehet.

Ezt a rendszert emberek működtetik, hierarchia alapján. Az Egyesület kérdéseket tett fel az OEP-nek a szervezéssel és a tervezéssel kapcsolatos feladatairól. Két hónap alatt válasz nem érkezett. Mi az vajon, amit titkolni kell? Kik azok, akik nem vállalják a felelősséget és a személyes érintettségüket?

Ki adhat ki egy olyan utasítást, hogy egy életveszélyben levő beteg méltányossági kérelmét ne egy nap alatt, hanem egy vagy két hónap alatt intézzék el? Vajon orvos lehet az illető? Valószínűleg nem, hiszen az orvos esküt tett arra, hogy a betegek érdekében mindent megtesz legjobb tudása szerint. Köztisztviselő sem lehet, hiszen ő is esküt tett arra, hogy az emberek érdekében tevékenykedik. Politikus sem lehet az illető, hiszen a parlamentben esküt tett az ország Alaptörvényére. Persze az is lehet, hogy ezek az emberek az esküjüket elfelejtették, vagy kiváló indokot, vagy felmentést találtak arra, hogy azt ne kelljen betartaniuk.
Persze beszélhetünk arról is, hogy hol van az az alkalmazott, aki nem tagadja meg azt az utasítást, amit kapott, és azt mondja: „ennek az embernek azonnali, sürgős segítségre van szüksége és nem vagyok hajlandó az életét kockára tenni, és azonnal írja alá, amit kell, vagy büntető feljelentést teszek, hiszen a segítségnyújtás elmulasztása, amikor emberélet forog kockán, az bűncselekmény”. Ha egy gépjárművezető elüt valakit, még akkor is, ha nem okozott komolyabb kárt, és ott hagyja a segítségre szorulót, akár börtönbüntetésre is számíthat. Lehet, hogy a rákos beteg nem azonnal hal meg, de a segítségnyújtás elmulasztása közvetlenül, idejekorán a halálához vezet.
Az életben vannak olyan események, amelyek pénzhiánnyal nem indokolhatóak. Az emberek élete, halála, szenvedése abba a körbe tartozik, ahol az államnak elébe kell menni az eseményeknek, és nem szándékosan, mesterséges akadályokat felállítva okozni fájdalmat az embereknek. A pénz megvan az országban. Politikai demagógia nélkül azt is tudjuk, hogy hol van és azt is tudjuk, hogy hol lehet átcsoportosítani, nem fontos feladatokról lemondani, hiszen a magyar embernek kell az első helyen állnia. A felelősek, a homokba dughatják a fejüket, hiszen a szenvedéseket közvetlenül nem látják, akárcsak a pilóta, aki kioldja a bombáját és nem látja a magasból azoknak az arcát, akiket megöl.
Vajon azok a politikusok, akik kiemelt orvosi ellátásban részesülnek, minden lehetséges kezelést azonnal megkapnak, látják-e a problémát? Ha látják, akkor hogyan tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel. Egyszer nézzen a szemébe egy súlyos betegnek, és kérjen tőle türelmet, mivel most éppen fontosabb ügyeket kell megoldania, ezért várjon még egy kicsit.
A Betegút Egyesület kéri, hogy a pártok a lehető leggyorsabban szakmai szervezetek bevonásával alakítsanak vizsgálóbizottságot és vizsgálja meg, hogy a magyar emberek élete és testi épsége hol van veszélyben az egészségügyi ellátórendszeren belül. Ezt az egész társadalom elvárja. Aki ebben nem vesz rész, az ugyanolyan bűnös, mint akik ezeket az embertelen szabályokat megalkották.

Forrás:Betegút Egyesület

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


9 * = hatvan három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com