Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


A MVGYOSZ. felújított székházának hangos bemutatója - Pille összeáállítása
56
hallgató

A MEOSZ a személyi igazolványok lakóhelyen történő ügyintézéséhez szükséges feltételek biztosítását kéri

- 2022. május 16. 10:04 - 560 megtekintés

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke levelében (a levél itt olvasható) arra kérte György István államtitkárt, hogy a mozgáskorlátozott, illetve más fogyatékosságban érintett, vagy egészségügyi ok miatt mozgásában akadályozott emberek ügyintézéshez szükséges – Kormányrendeletben foglalt – feltételeket soron kívüli biztosítsák az érintetteknek. 2021. augusztus 2-tól ­– a 414/2015. (XII. 23.) Kormányrendelet értelmében – ugyanis a személyes […]

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke levelében (a levél itt olvasható) arra kérte György István államtitkárt, hogy a mozgáskorlátozott, illetve más fogyatékosságban érintett, vagy egészségügyi ok miatt mozgásában akadályozott emberek ügyintézéshez szükséges – Kormányrendeletben foglalt – feltételeket soron kívüli biztosítsák az érintetteknek.

2021. augusztus 2-tól ­– a 414/2015. (XII. 23.) Kormányrendelet értelmében – ugyanis a személyes megjelenésre képtelen ügyfél helyett már nem járhat el meghatalmazottja. Ha az érintett kéri, úgy az adatait a hatóság a lakóhelyén vagy a tartózkodási helyén rögzíti.

Az elmúlt időszakban többen fordultak panasszal a MEOSZ-hoz, akiket előzetesen a kormányhivatal arról értesített, hogy orvosi igazolással alátámasztott indokolt esetben lehetőségük van személyes megjelenés nélkül, otthonukból intézni a személyi igazolvánnyal kapcsolatos ügyeiket. Ez esetben a területileg illetékes járási vagy kerületi hivatal kormányablak osztálya személyesen keresi fel őket a lakó vagy tartózkodási helyükön, ahol felveszik a személyazonosító igazolvány igénylőadatlapot és ujjnyomatot.

E központi tájékoztatás alapján több érintett kezdeményezte a személyi igazolvány otthonról történő ügyintézését a Kazincbarcikai Járási Hivatal Kormányablak Osztálynál. A Járási Hivatal azonban a kéréseknek nem tudott eleget tenni, arra hivatkozva, hogy a járási hivataloknak nem áll rendelkezésére semmilyen eszköz a fénykép-, aláírás- és ujjnyomat helyszíni felvételezéséhez.

Szövetségünk ezen probléma mielőbbi megoldásában kérte a szaktárca intézkedését, különös figyelemmel arra, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel meghosszabbított okmányok érvényességi ideje hamarosan, 2022. június 30. napján lejár, ezért különösen szükséges eleget tenni minden vonatkozó jogszabályi kötelezettségnek.

György István tájékoztatása (a levél itt olvasható) szerint az általunk jelzett probléma már a szaktárca előtt is ismert, ezért a Belügyminisztériummal – mint a személyazonosító igazolvány kiállításáért felelős szervvel – együttműködve gondoskodnak a szükséges eszközök mielőbbi beszerzéséről.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc + = 15

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 24. péntek, Eszter, Eliza napja van.
Az év 21. hete és 145. napja.
Holnap Orbán napja lesz.

1707. Rákóczi fejedelem pompázása az ónodi országgyűlésen. "A felséges fejedelem szép pompás török paripán, királyszínű bársony köntösben és fekete kócsagtollasan jött, kétfelől nemes seregből való ifjak és gavallérok párducbőrösen és forgósan." Mindez olyan időben, midőn a közpénztár üres és a rézpénzt devalválni kellett.


1924. Megalakult a Magyar Nemzeti Bank. Elnöke Popovics Sándor, kormánybiztosa Szabóky Alajos pénzügyi államtitkár. Ugyanekkor megszűnt az Állami Jegybank.


Május 24. / Eszter, Eliza /

Sebők Éva: Tavasz Eszterke

Egy órácska óta
szól az Eszter-nóta.
Szálló sárkányorkán
hozta el az orrán.
Ihol zeng!...Ahol zeng,
nincs ott már sehol csend.
Piros pikulákat
hajtanak az ágak
Kövér bolondgomba
fölmászik a dombra.
Lába kel a bágyadt
pitypang- pagodának.
Fenn meg csodapókok,
ébredő pirókok,
ciróka-maróka,
hat rigó-fióka,
s egy fatetőn-alvó
kócos pityipalkó!

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com