Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Omega - Varázslatos fehér kő
30
hallgató

A MEOSZ tájékoztatója a postai szolgáltatások koronavírus járvánnyal kapcsolatos változásairól

- 2020. április 22. 8:48 - 427 megtekintés

A posta folyamatosan kézbesíti a feladott küldeményeket (leveleket, csomagokat, postán küldött pénzeket, így a különféle ellátások, nyugdíjak összegét is), ezért a postások és az ügyfelek egészségének megőrzése érdekében szigorításokat, illetve kézbesítési könnyítéseket is bevezettek.

A fertőzésveszély csökkentése céljából a postai küldeményeket kézbesítők, a postai ügyintézők és a csomagkézbesítők maszkban és kesztyűben dolgoznak, a Magyar Posta Zrt. arra kéri az embereket, hogy részesítsék előnyben az elektronikus lehetőségeket, csomagrendelés esetén pedig online fizetési módokat válasszanak. Az előre megvásárolt postakész borítékok használatával a járványhelyzetben is elkerülhető, hogy a posta épületébe lépjünk, mert sima levélként a postakész borítékot elegendő a levélgyűjtő postaládába bedobni.

Az önkormányzatok kötelessége az idős vagy fogyatékossággal élő emberek számára segítséget nyújtani, ezért akinek a hozzátartozója vagy pl. szomszédja nem tud segíteni, kérheti postai szolgáltatásokhoz, küldemények feladásához vagy átvételéhez is az önkormányzat segítségét.

A posta épületében nyújtott szolgáltatások változásai

Módosult nyitvatartás

Ha mégis halaszthatatlan ügyben személyesen kell postára menni, akkor fontos tudni, hogy időpont foglalásra jelenleg nincs lehetőség, és bár a posták 15 óra után is nyitva lehetnek, változott az egyes postahivatalok szokásos nyitva tartása, ezért indulás előtt javasolt ellenőrizni a www.posta.hu főoldalán elérhető „postakereső“ szolgáltatással a kiválasztott posta nyitvatartását. A postakereső azért is hasznos, mert nem csak az éppen aktuális nyitvatartásról kaphatunk információt, hanem többek közt jelölik pl. az akadálymentesítést is.

60 év felettiek elsőbbsége az első egy órában

A postai szolgáltatásokra nem vonatkozik az üzletekben a 65 év felettiek számára fenntartott idősáv, azonban a postai nyitvatartás első órájában elsőbbséget élvez az idősebb korosztály, ezért reggel a nyitvatartás első egy órájában a várakozók közül előre hívják a 60 év feletti embereket.

Épületen kívüli sorban állás

A posta szolgáltató terében egyszerre csak annyian tartózkodhatnak, ahány kiszolgáló pult működik, ezért a sorra kerülésig a bejárat előtt kell várakozni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a posta előtti sorban állásra is vonatkozik a másfél méteres távolságtartási kötelezettség.

Küldemény átvétele az átvevő aláírása nélkül

A postai küldemény átvételét nem szükséges aláírással igazolni, az átvevő személy igazolványának típusát és számát a posta munkatársa felírja, de az átvétel tényét jelenleg nem szükséges aláírással igazolni. Rögzítik az átvétel tényét, az átvevő nevét, személyazonosságát igazoló okmányának típusát, számát és a küldemény kézbesítésének tényét.

A címen kézbesítés változásai

Érintésmentes küldeménykézbesítés

A küldemények kézbesítésének könnyítése és az emberek közti érintkezés csökkentése érdekében a korábban aláíráshoz kötött kézbesítések esetén sem kell az átvevő aláírásával igazolni az átvételt. Az átvételt a postás igazolja.

Az ajánlott levelet a címzett aláírása nélkül a postaládába kézbesítik és ennek tényét a postás rögzíti a készülékén.

A tértivevényes levelet, a hivatalos iratot és a csomag küldeményt továbbra is át kell adni a címzettnek, itt csak az a változás lényege, hogy a címzettnek nem kell aláírással igazolni az átvételt. A küldemény átvevőjének személyazonosságát az igazolványa adatainak megadásával kell lehetőség szerint 1,5 méteres távolságból egyeztetni a postással. A postás rögzíti az átvétel tényét, az átvevő nevét, az átvevő személyazonosságát igazoló okmány típusát, számát és a kézbesítés tényét.

Előbbiek alapján tehát, akinek csomagja, pénz küldeménye vagy tértivevényes levele érkezik postán, készítse elő a személyi igazolványát vagy jogosítványát és adja meg az abban foglalt adatait.

Hatósági házi karanténba érkező küldemény

Azokon a címeken, ahol a piros, karanténra figyelmeztető felirat van, a személyes átadást igénylő küldemények kézbesítését a karantén időtartama alatt felfüggeszti (nem teljesíti) a posta, de a karanténban nem érintett jogosult átvevők átvehetik a küldeményt.. Az ajánlott leveleket és a sima levélküldeményeket a postaládába kézbesítik.

Fontos tudni, hogy a tértivevényes küldeményeket, a hivatalos iratokat, csomagokat, értéknyilvánításos leveleket, utalványokat (nyugdíj, kifizetési és külföldi utalvány) sem kézbesítik a karantén ideje alatt a karantén címére.

A karantén lejáratát követően ismét megkísérli a posta a kézbesítést a szokásos szabályok szerint, és sikertelen kézbesítés esetén az értesítőn megjelölt ideig (általában 5/10 munkanapig) lehet átvenni, utána a kézbesíthetetlenségre hivatkozva visszaküldik azt a feladónak.

Meghatalmazás postai küldemény átvételére

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a címzett meghatalmazással más személyt is megbízhat a részére érkező postai küldemény átvételével. A meghatalmazás szólhat egyetlen alkalomra vagy meghatározott időre vagy meghatározott postai küldemények átvételére is.

Fontos tudni, hogy a posta sajátos eljárásrendet alkalmaz a meghatalmazás érvényesítésére, amely alól a járványhelyzetben is csak a nyugdíjasok számára küldött pénz ismételt kézbesítése esetén van egyszerűsített szabály.

A posta által rendszeresített meghatalmazási nyilatkozat letölthető a posta honlapjáról (https://www.posta.hu/static/internet/download/postai__meghatalmazas.pdf), amit kitöltve személyesen a postán lehet érvényesíteni egy ún. meghatalmazási igazolással vagy az ÉnPostám regisztrációval, ügyfélkapus azonosítást követően elektronikus úton adható meghatalmazás (erről részletesebben az elektronikus postai szolgáltatások címnél található leírás).

Egyszerűsített meghatalmazás nyugdíjasok számára

A nyugdíjasok számára küldött pénz átvételét megkönnyíti a járványhelyzetre tekintettel bevezetett, egy alkalomra szóló egyszerűsített meghatalmazás lehetősége.

Abban az esetben, ha nyugdíjas személy részére a postás akkor kézbesítene utalványon pénzt, amikor a címzett nincs otthon, akkor a kézbesítő otthagy egy értesítést és egy „egyszerűsített meghatalmazás“ nyomtatványt. Az értesítésen szereplő telefonszámon ismételt kézbesítési időpontot lehet egyeztetni. Az ismételt kézbesítéskor a címzett vagy az eseti meghatalmazott veheti át az összeget.

Az ismételt kézbesítés ingyenes, és ha szükséges, a postás által otthagyott egyszerűsített meghatalmazás kitöltésével más személy is megbízható a pénz átvételével. Fontos tudni, hogy kizárólag a postás által otthagyott nyomtatványon lehet egyszerűsített meghatalmazást adni és ez a fajta meghatalmazás kizárólag egy alkalomra szól, ezért aki rendszeresen mással szeretné átvetetni az utalványon érkező pénzt, annak célszerű elektronikus úton vagy személyesen a postán a több alkalommal is felhasználható meghatalmazást adni.

Elektronikus postai szolgáltatások

Csekk befizetése mobil applikációval

A csekkeken lévő QR-kód beolvasásával könnyen és gyorsan befizethetők a fehér és sárga csekkek otthonról is. A csekkre nyomtatott QR kódot az applikáció automatikusan beolvassa a mobileszköz kamerájával, nem kell hozzá külön QR kód olvasó sem.

A postai csekkbefizetés helyett a Magyar Posta az iCsekk alkalmazását ajánlja, illetve a QR-kód beolvasásán alapuló csekk befizetést egyes banki applikációk is támogatják, ezért a személyes postai befizetés helyett javasolt a mobileszközök és a rá telepíthető programok nyújtotta lehetőségeket igénybe venni.

eMeghatalmazás – ÉnPostám

A postai küldemények átvételére elektronikus úton is adható meghatalmazás más személy részére. A Magyar Posta Zrt. lehetőséget biztosít a postai küldemények átvételére jogosító meghatalmazás internetes kitöltésére és benyújtására a www.posta.hu weboldalon, de fontos tudni, hogy ehhez előzetes regisztráció és hitelesítés szükséges.

A meghatalmazás elektronikus kiállításához és beküldéséhez a www.posta.hu weboldalon elérhető „ÉnPostám“ szolgáltatásba kell előbb regisztrálni és ezt a kormányzati ügyfélkapu segítségével elektronikusan hitelesíteni, így akinek van ügyfélkapuja, annak nem szükséges bemenni a postára. Akinek nincs ügyfélkapus azonosításra lehetősége, annak a meghatalmazó azonosításához személyesen kell elmenni a postára és az ott elvégzett hitelesítést követően nyílik lehetőség a meghatalmazás elektronikus aktiválására.

Elektronikus ügyfélszolgálat

A Magyar Posta Zrt. kéri ügyfeleit, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel személyes érdeklődés helyett a posta elektronikus ügyfélszolgálatához forduljanak (https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat_kapcsolat belföldi küldemény: https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/webform/altalanos), az ajánlott vagy tértivevényes küldemények és csomagok útja pedig a https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal oldalon nyomon követhető.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com