Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fiesta - Meddig tart
35
hallgató

A sport és a szurkolás öröme legyen mindenkié

- 2021. május 28. 10:52 - 279 megtekintés

A Magyar Paralimpiai Bizottság és az Access4you nemrég indult együttműködésével két hazai sportlétesítmény kapott akadálymentes tanúsítást.

A tanúsítás célja, hogy a speciális igényű (közöttük a fogyatékossággal élő) profi és amatőr sportolók részletes információt kapjanak egy sporthelyszín akadálymentességéről és bizalommal keressenek fel új helyszíneket és új lehetőségeket.

A program eredményeként eddig a kőbányai Kocsis Sándor Sportközpont Bihari úti Sporttelepéről, valamint a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodáról vált elérhetővé egy részletes információs adatbázis, de a szervezők további sporthelyszínek tanúsítását készítik elő.

A Magyar Paralimpiai Bizottság és az Access4you együttműködésének célja minden érintett számára biztosítani a lehetőséget, hogy aktív, egészséges életet éljenek, valamint sportrendezvény esetén a szurkolói közösség részesei lehessenek. A fogyatékossággal élő emberek gyakran esnek áldozatául annak az előítéletnek, miszerint megváltozott mozgás-, látás-, vagy hallás képességük, esetleg valamilyen kognitív zavar miatt nincs szükségük sporttevékenységre, vagy nem képesek az aktív életmód fenntartására. A valóság ezzel szemben az, hogy a többségük számára az egészségmegőrzés és az aktív élet szeretete, továbbá a közösségi élmény a teljes élet részét képezi, így keresik a lehetőséget egyéni vagy csapat sportolási tevékenységre. Sőt, nem ritkán profi parasportolóvá válnak.

Szabó László, az MPB elnöke így vélekedik a digitalizáció szerepéről a speciális igényű emberek életében: „Abban a korszakban élünk, amikor a technológia segítségével képesek vagyunk életeket megváltoztatni. A Magyar Paralimpiai Bizottság mindig kereste ezeket a lehetőségeket és rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy egyre több speciális igényű emberhez jut el a sportolás és a szurkolás, valamint megannyi más esemény élménye. Ennek a folyamatnak újabb mérföldkövéhez jutottunk annak az együttműködésnek köszönhetően, amelyet az Access4you csapatával indítottunk.”

“A sport és a testmozgás a testnek és léleknek önbizalmat ad, egyrészt a közösséghez tartozás, másrészt a sportban elérhető sikerek miatt. Erre minden embernek, legyen ép vagy speciális igényű, szüksége van. Mi azt szeretnénk elérni, hogy a sport és a szurkolás is egy inkluzív élménnyé váljon, és mindenki sportnemzetünk közösségéhez tartozhasson.” – mondja Berecz Balázs, az Access4you alapítója az MPB-vel való együttműködésről. (Forrás: rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* kettő = 12

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com