Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fülpiszka - magyar zenei m*sor
52
hallgató

A sport és a szurkolás öröme legyen mindenkié

- 2021. május 28. 10:52 - 634 megtekintés

A Magyar Paralimpiai Bizottság és az Access4you nemrég indult együttműködésével két hazai sportlétesítmény kapott akadálymentes tanúsítást.

A tanúsítás célja, hogy a speciális igényű (közöttük a fogyatékossággal élő) profi és amatőr sportolók részletes információt kapjanak egy sporthelyszín akadálymentességéről és bizalommal keressenek fel új helyszíneket és új lehetőségeket.

A program eredményeként eddig a kőbányai Kocsis Sándor Sportközpont Bihari úti Sporttelepéről, valamint a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodáról vált elérhetővé egy részletes információs adatbázis, de a szervezők további sporthelyszínek tanúsítását készítik elő.

A Magyar Paralimpiai Bizottság és az Access4you együttműködésének célja minden érintett számára biztosítani a lehetőséget, hogy aktív, egészséges életet éljenek, valamint sportrendezvény esetén a szurkolói közösség részesei lehessenek. A fogyatékossággal élő emberek gyakran esnek áldozatául annak az előítéletnek, miszerint megváltozott mozgás-, látás-, vagy hallás képességük, esetleg valamilyen kognitív zavar miatt nincs szükségük sporttevékenységre, vagy nem képesek az aktív életmód fenntartására. A valóság ezzel szemben az, hogy a többségük számára az egészségmegőrzés és az aktív élet szeretete, továbbá a közösségi élmény a teljes élet részét képezi, így keresik a lehetőséget egyéni vagy csapat sportolási tevékenységre. Sőt, nem ritkán profi parasportolóvá válnak.

Szabó László, az MPB elnöke így vélekedik a digitalizáció szerepéről a speciális igényű emberek életében: „Abban a korszakban élünk, amikor a technológia segítségével képesek vagyunk életeket megváltoztatni. A Magyar Paralimpiai Bizottság mindig kereste ezeket a lehetőségeket és rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy egyre több speciális igényű emberhez jut el a sportolás és a szurkolás, valamint megannyi más esemény élménye. Ennek a folyamatnak újabb mérföldkövéhez jutottunk annak az együttműködésnek köszönhetően, amelyet az Access4you csapatával indítottunk.”

“A sport és a testmozgás a testnek és léleknek önbizalmat ad, egyrészt a közösséghez tartozás, másrészt a sportban elérhető sikerek miatt. Erre minden embernek, legyen ép vagy speciális igényű, szüksége van. Mi azt szeretnénk elérni, hogy a sport és a szurkolás is egy inkluzív élménnyé váljon, és mindenki sportnemzetünk közösségéhez tartozhasson.” – mondja Berecz Balázs, az Access4you alapítója az MPB-vel való együttműködésről. (Forrás: rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


8 - = egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. április 24. szerda, György napja van.
Ma van a(z) Magyar Rendőrség napja Szent György napja.
Az év 17. hete és 115. napja.
Holnap Márk napja lesz.

1445. Az ököljog virágzása. A várnai csata után üres levén a királyi szék az országkapitányok nem voltak képesek a közrendet fenntartani.


1854. Őfelsége Ferenc József uralkodó és magyar király és Erzsébet királyné menyegzője Bécsben.


Jékely Zoltán
/ 1913. ápr.24. - 1982. márc.19. /

Homo faber

Az életem: csigamászás ezüstje,
a föld giliszta-túrt halom..
De sohasem bámultam pipafüstbe,
és sohasem őrölt az unalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com