Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Somló Tamás - Nem változik semmi
66
hallgató

A SZAKC társadalmi programjának második pillére a mozgáskorlátozott fiatalok elfogadottságának és szerepvállalásának erősítése

- 2020. június 4. 5:02 - 706 megtekintés

A Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás a társadalmi összetartást erősítő programjának részeként, a most induló határon átívelő projektje keretében – a határon túli partnereivel együttműködve – felvidéki mozgáskorlátozott fiatalok kortárs segítő csoportjainak létrehozását tűzte ki célul, az Erasmus+ program támogatásával.

Az induló projekttel kapcsolatban Gubík László, a SZAKC alelnöke rámutatott, hogy egy állam fejlettségét a jóléti politikája mutatja. Ha önmagunkra autonóm közösségként tekintünk, akkor a mi életképességünk azon is múlik, mennyire tudjuk felkarolni a peremen élőket, érintsen ez földrajzi, nyelvi, gazdasági, lelki vagy testi korlátot. Az ő sikereikből és példamutatásukból aztán egy egész közösség erőt meríthet. Ezért meggyőződésünk, hogy egy-egy sikertörténet képes arra, hogy túlmutasson önmagán. A Szövetség és partnerei mozgáskorlátozott fiatalokkal foglalkozó programja erre a logikára épül. Ezzel a kezdeményezéssel közösség összetartását erősítjük.

Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója, a projekt koordinátora elmondta, hogy előkészítési folyamat során a felvidéki szakemberekkel való egyeztetés és a megvizsgált szlovákiai helyzetkép elemzése megmutatta számukra, hogy sokan naponta megküzdenek a kirekesztettség, a magány érzésével, saját bőrükön tapasztalják az elutasítást. Emellett tapasztalják, hogy az oktatás, vagy a munkaerőpiac nem áll készen a fogadásukra, nem veszi figyelembe egyéni szükségleteiket.

„Ezért szükségszerűnek láttuk, hogy „A Peer to Peer – Mozgáskorlátozott fiatalok társadalmi inklúziójának és társadalmi szerepvállalásának erősítése a kortárs segítés erejével” című projekt megvalósításával a súlyosan mozgáskorlátozott fiatalok aktív állampolgárságát, társadalmi szerepvállalását erősítsük Szlovákiában, valamint Magyarországon a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és Romániában az Orbán Alapítvány együttműködésével” – nyilatkozta Hideghéthy Andrea.

A kétéves projekt során a Szövetség a Közös Célokért társulás a Felvidéken együttműködik a FEFOSZ, a Carissimi Nonprofit Alap és az Artis Centrum szakmai csapatával, valamint az SZMPSZ mellett működő Speciális Fejlesztő Szakmák Országos Szervezete (SFSZOT) tagjaival, akik tapasztalataikkal hozzájárulnak a kitűzött célok megvalósításához.

Barthalos Réka pszichológus, konduktor, az Artis Centrum társalapítója, a SFSZOT elnöke és Melecski Júlia okleveles gyógypedagógus, TSMT terapeuta, neurofeedback tréner, az Artis Centrum társalapítója, a SFSZOT alelnöke szakmai tanácsadóként is segítik a projekt sikerességét.

A projektről Barthalos Réka kifejtette: „A program egy fontos küldetést hordoz magában. Azokra építkezik, akiknek jobban kell harcolniuk a mindennapokban. Szakmailag nagy öröm számunkra a kezdeményezés, mely egy olyan új utat nyithat meg a családoknak, amelyre lehet alapozni az életet, a célokat. Tapasztalataink szerint hatalmas erőt tud adni az érintett személyeknek, ha ők is láthatják a fényt az alagút végén, ha rájuk is gondolnak. Szakmai véleményem szerint azonban sajnálatos, hogy nem törvényi keretek között valósul meg a projekt, hiszen fontos lenne a gyakorlati megvalósításhoz a mindennapokban az elvi célok és az általános intézkedések jelenléte.”

A projekt egy online kérdőíves kutatás, valamint két fókuszcsoportos interjú alapján kidolgozott módszertani kiadvány elkészítésével veszi kezdetét, amelyek segítségével feltérképezzük a súlyosan mozgáskorlátozott fiatalok szükségleteit, illetve a társadalmi szerepvállalással kapcsolatos attitűdjeiket.

A továbbiakban pedig a mozgássérült fiatalok részére képzést biztosítunk, amelynek során elsajátítják a mentori munka, a kortárs segítés alapjait, megismerkednek a hatékony érdekérvényesítés és jogérvényesítés eszközeivel. Mindezt olyan biztonságos, elfogadó környezetben, ahol egymás fejlődését segíthetik, illetve a közösség erejét felhasználva együtt léphetnek fel az őket érő előítéletekkel, diszkriminációval szemben helyi szinten.

A projekt megvalósítói a július végén tartandó fókuszcsoportos interjúhoz tíz mozgáskorlátozott, önkéntes fiatal, illetve tíz segítő szakmában dolgozó szakember jelentkezését várják a dunaszerdahely@szakc.sk e-mail címre.

Barthalos Réka pszichológus, konduktor, az Artis Centrum társalapítója, a SFSZOT elnöke Melecski Júlia okleveles gyógypedagógus, TSMT terapeuta, neurofeedback tréner, az Artis Centrum társalapítója, a SFSZOT alelnöke társalapítója, a SFSZOT alelnöke

(Forrás:a FELVIDÉK MA)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- hat = 3

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com