Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Blondie - Maria
31
hallgató

A szeretet teszi sportolóvá a mozgássérült kisfiút

- 2013. február 7. 16:21 - 2114 megtekintés

A 9 éves Conner nem érti a körülöttük lévő felhajtást. Ő „csak” beteg öccsét szeretné boldoggá tenni. Zsepiket előkészíteni, megríkatós cikk következik.

A neves amerikai Sports Illustrated magazin az Év gyermeksportolói címet ezúttal egy testvérpárnak ítélte oda, akik nem mindennapi módon sportolnak együtt. Az egész valahogy úgy kezdődött, hogy a 9 éves Conner nem akarta hagyni, hogy két évvel fiatalabb öccse, Cayden kimaradjon a játékból. A kisebbik tesó azonban agyi eredetű bénulás miatt sem járni, sem pedig beszélni nem tud – bátyja segítségével mégis triatlonozik, hiszen Conner „viszi” magával.

A két kisfiú másfél éve sportol együtt: úszás közben Conner az öccsét egy gumicsónakban, míg kerékpározásnál egy utánfutóban húzza magával, a futásnál pedig egy erre alkalmas kocsiban maga előtt tolja. A testvérek a szüleik, Jenny és Jeff támogatásával közösen járják az Egyesült Államokat, és minden lehetséges ifjúsági triatlonversenyen elindulnak.

„Amikor Caydennél diagnosztizálták a betegséget, minden nagyon sötétnek tűnt. De amikor látom őket együtt áthaladni a célvonalon, az olyan pillanat az életünkben, amit nagyon nehéz szavakkal leírni” – mondta az anyuka egy riportban, s hozzátette: a versenyzésnek köszönhetően különleges kötelék alakult ki a fivérek között.

Cayden láthatóan nagyon élvezi a versenyeket, végig mosolyog, és együtt örül a testvérével, amikor célba érnek. Akkor is mindenki ünnepli őket, ha utolsó helyen végeznek, ami bizony megesik, hiszen Conner az öccsével együtt jóval lassabban tud haladni, mint a többi versenyző. „Mindenki nyerni akar, de ez nem a győzelemről szól, hanem inkább arról, hogy jól érezzük magunkat” – fogalmazott a báty.
A Long fivéreknek népes rajongótábor szurkol, Facebook-oldalukat több ezren lájkolták, és folyamatosan kapják az elismerő, biztató üzeneteket. Sokan igazi hősnek látják Connert, ő azonban nem érti a felhajtást: azt mondja, az egészet azért csinálja, hogy boldoggá tegye a kisöccsét. “Ha az emberek olyanokkal versenyeznek együtt, akik nem tudnak járni, beszélni az felnyithatja olyanok szemét is, akik egyébként nem törődnének velük” – tette hozzá bölcsen a kisfiú.

A kisfiú az év gyereksportolójaként azt nyilatkozta, hogy az elkövetkezendő években is szeretné folytatni a versenyzést. A legnagyobb vágya, hogy egy nap felnőttként az öccsével együtt részt vehessen majd az egyik legkomolyabb triatlon-világversenyen, a hawaii Ironman világbajnokságon. Elszántságát látva nem kérdéses, hogy véghez is viszi a tervét.

Forrás: nlcafe.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ hat = 8

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com