Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zamat - gasztronómiai magazin
37
hallgató

A szívbeteg gyerekekért és a látássérültekért báloztak

- 2019. július 31. 9:23 - 485 megtekintés

IX. alkalommal rendezték meg a Miskolctapolcai Rotary Anna-bált szombat este, amelynek második alkalommal adott helyet a Miskolci Egyetem aulája és üvegcsarnoka.

Magyarországon 54 Rotary Club van, ebből három Miskolcon, mire nagyon büszke korábbi kazincbarcikai lakosként Kézdi László, a club magyarországi kormányzója. – A miskolci klubok közül a legaktívabb a Rotary Club Miskolctapolca, akiknek nagyon szép projektjeik voltak. Ezeket a projekteket, jószolgálati cselekedeteket egy klub csak akkor tudja megvalósítani, ha vannak bevételei, ezek adományokból folynak be, és ez az Anna-bál is egy ilyen adománygyűjtő bál, ahol a vendégek a belépőjegy és a tombola árával támogatják a klub törekvéseit. Mi ezeket a bevételeket száz százalékban a kitűzött jószolgálati célokra fordítjuk, hiszen itt nincsenek költségek, mi a saját időnket, erőnket, munkánkat adjuk ehhez – hangsúlyozta a kormányzó. A szombat esti eseménynek kettős jószolgálati célja volt. Az egyik a miskolctapolcai klub alapcélja, vagyis a vakok és gyengénlátók támogatása, amelyet 15 éve tesznek. A másik hasonlóan kiemelt projektje a világ Rotary hálózatának, a Gift of Life program, amely súlyos szívhibával született gyerekek műtéti beavatkozását finanszírozza. – A vakok és gyengénlátók számára például folyamatos internet előfizetést biztosítunk, valamint egy szűrőbuszt és a hozzá kapcsolódó komplex orvosi vizsgálatokat finanszírozunk számukra. A Gift of Life program azért érdekes számunkra, mert ugyan Magyarországon ezt a műtéti beavatkozást állja a társadalombiztosító, viszont a környező országokban élő magyarok számára több helyen nincs meg ennek a lehetősége, ezért őket ide hozzuk, és Magyarországon elvégzik rajtuk a beavatkozást, amelynek a technikáját egyébként az orvosok az Egyesült Államokban tanulták meg a nemzetközi és az ottani klubok támogatásával. A gyerekkardiológusok képzését pedig most az érintett környező országokban folytatjuk – avatott be dr. Papp Kálmán a Rotary Club Miskolctapolca elnöke. Ezek a szívbeteg gyermekek nem érnék meg a tinédzserkort, ha nem lenn a műtéti beavatkozás hangsúlyozta a kormányzó hozzátéve: tavaly amikor hazánkban járt a club világ kormányzója találkozott egy olyan 28 éves fiatalemberrel, aki az első megműtött betege volt a Rotarynak, nála még az Egyesült Államokban végezték el a beavatkozást. Itt tulajdonképpen arról van szó, hogy mindenki egy apró lyukkal a szívén születik, ami egy-két napon belül beforr, de előfordulnak olyan esetek, hogy nem. Ezen segít a műtéti beavatkozás. A Rotary Anna-bált második alkalommal rendezték meg az egyetemen, az első alkalommal, tavaly ez nem volt véletlen, hiszen az egyik jószolgálati célja a bálnak az volt, hogy a zeneművészeti tagozat versenyzongorájának felújítását támogassák. – Az egyetemmel sikerült nagyon jó kapcsolatot kialakítani, ingyen biztosítják nekünk a helyet, ha a bevétel úgy alakult, akkor fogunk találni rá lehetőséget, hogy az egyetemet is támogassuk idén – tette hozzá dr. Papp Kálmán.  (Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


2 + kilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com